"Симон Боканегра" на Верди се завръща в Софийската опера

Трагичен сюжет, обрисуващ ожесточената битка между силната любов и силната омраза
31 яну 2019 13:23,
8

Трагичен сюжет, обрисуващ ожесточената битка между силната любов и силната омраза в свят на политически интриги и конспирации. Кое ще победи знае само Джузепе Верди и зрителите на прочутата опера “Симон Боканегра”, която стъпи на българска земя отново - за пръв път от 30 години. 

Премиерата на операта е във Венеция в далечната 1857 година, но тогава има слаб успех. 20-години по-късно Верди я преработва и през 1881 г. “Симон Боканегра” получава заслужените си адмирации в Миланската Скала.

На сцената на Софийската опера. Преди два месеца, на 17 ноември се състоя нейната премиера в първия ни оперен театър. Поради големия интерес тя ще се играе отново през февруари и март.

Светозар Рангелов - бас, който е част от екипа на представлението обясни, че операта е един вид копродукция с Румъния от където идват декорите. По думите му вече са изиграни 6 спектакъла през последните месеци на миналата година при огромен успех.

"Декори, костюми, режисура - идват от Румъния, нещо като копродукция. Останаха декорите тук, защото има интерес. Театърът е пълен", обясни Рангелов в студиото на "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR оперният певец допълни, че за радост у нас отново се е появил глад за опера и именно затова "Симон Боканегра" от Верди има огромен успех както много други заглавия.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
25
 
! Отговори
само минавам преди 4 години
Все същата безметежност в общата култура на днес-ките!
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Симоне, Симоне, и на твойто име ли посегнаха!
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В страната на чукча-журналистките си го пишат както им дойде.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не корете девойката. Преписала е от ТВ-то, където ясно личи, че също са на ниво "Симон".
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жеси, дай нещо за Приянка Чопра. Там си по-намясто. Операта остави за други хора.
3
1
 
20
 
! Отговори
до House M.D. преди 4 години
Че като чуваш нещо за първи път в живота си, може и Саймън да ти се стори!
2
2
 
19
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Джеси, такава опера от Верди не съществува. Вероятно имаш предвид "Симоне Боканегра", въпреки че, с оглед на европейските ценности, трябва да се преименува на "Симоне Бокабланка".
1
4
 
18
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Джеси, такава операция от Верди не съществува. Вероятно имаш предвид "Симоне Боканегра", въпреки че, с оглед на европейските ценности, трябва да се преименува на "Симоне Бокабланка".