32-годишен е задържан за пожара в Созопол

Изяснява се стойността на нанесените щети
16 сеп 2024 10:10, Елка Василева
8
32-годишен е задържан за пожара в Созопол
Снимка: архив, БГНЕС

Мъж на 32 години от Габрово е задържан във връзка с пожара край къмпинг "Каваци" в Созопол. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. Той е задържан за 24 часа.

Пожарът възникна около 14:30 ч. вчера. Огънят е обхванал близо 465 декара сухи треви и храсти, от които 50 декара смесена гора.

Изгорели са още три бунгала, собственост на Ловно горско стопанство, сграда, ползвана за столова, разположена в близост до бунгалата, стопанска постройка в района на гробищния парк, както и покривът на новострояща се масивна къща, разположена под голям хипермаркет.

Огънят е потушен от девет противопожарни автомобила и над 20 огнеборци. Включили са се още общинска техника и доброволци.

Стойността на нанесените от пожара щети е в процес на изясняване. Работата по случая продължава.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от Видео прогноза
Облачността ще се разкъсва над Западна и Централна България
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
прочетете Флагман преди 2 дни
*** с пиратки правят пожара, и после лъжат,че от ауспуха на невинен човек излизали искри. Искри от ауспух няма, и не може да има-нито от ауспух на мотор, нито на кола, автобус ,камион-вие виждали ли сте искри от ауспух. Проблемът е,че като попадне в РПУ-то и най-невинния човек няма начин да не признае. Проблемът е,че милицията едностранчиво, при конфликт на твърдения задържа едната страна-бедния, а не хората от имота, които са хвърляли пиратки по човека с мотора в залесена местност.
7
1
 
1
 
! Отговори
прочетете Флагман преди 2 дни
Значи-някакви хвърлят пиратки, правят пожара, и като идва време за търсене на отговорност, същите почват да говорят,че от ауспуха мотора на невинен човек излизали искри. Милицията без експертизи, очни ставки задържа бедния човек с мотора, въпреки,че той свидетества ,че е замерян с пиратки, причинили пожара. Дава се вяра на едната страна, а има различни твърдения, които не са проверени. В РПУ-то на Созопол и най-невинния на света ще направи самопризнания, явно онея с пиратките не са случайни...
6
0
 
1
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 2 дни
За градът на снобите и новоизлюпените богаташи този пожар е една отлична реклама .
5
1
 
1
 
! Отговори
задържан е невинен преди 2 дни
Човекът е невинен-вижте коментарите под статията във Флагман по темата. Накратко-милицията твърди,че са излизали искри от ауспухът на мотора му. Вие виждали ли сте искри от ауспух-на кола, мотор, автобус. Такова нещо няма! Човекът твърди,че конкретно посочени лица-виж статията във флагман са хвърляли пиратки по него, и пиратките са предизвикали пожара
4
1
 
2
 
! Отговори
В преди 2 дни
Турция Ердоган смята всеки момент да внесе проектозакон в Меджлиса, който ще предвижда смърна присъда за умишлен палеж. Тук обаче е разграден двор!
3
0
 
1
 
! Отговори
до неграмотните преди 2 дни
журналисти от Днес.бг *** не е *** дума!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
***, които умишлено предизвикват пожари трябва да се разстрелват на място!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Е и какво като е задържан, като след 2-3 дни ще го пуснете! Евентуално след дълги съдебни дела ще трябва да плати щетите, но той ще каже че няма такава възможност, и всичко е точно! В Гърция за умишлено предизвикан пожар се лежат дълги ефективни присъди, а понякога и доживотен затвор