Дръпна ли някой в Елин Пелин дявола за опашката?

Един от най-поръчваните фойерверки на фирмата "Енигма" се казва Опашката на дявола
26 юли 2024 10:45, Петър Бойчев
134
Дръпна ли някой в Елин Пелин дявола за опашката?
Снимка Енигма Фойерверк

Три склада на най-голямата фирма за пиротехника у нас "Енигма фойерверк" се взривиха вчера, като предизвикаха пожар с неясни все още последици.

Помещенията са били претъпкани със стока за предстояща дистрибуция на едро. Заради започващите непрекъснати партита по морето в складовете е имало завишена продукция. За зла прокоба сякаш, най-поръчваните фойерверки на фирмата се наричат "Опашката на Дявола".

Нямаме представа на какво се дължи пожарът в склада за фойерверки, съобщи за БТА Емил Йорданов от фирмата-собственик на гръмналите складове до Елин Пелин. До момента компанията няма подобни инциденти, допълни Йорданов.

"Енигма" ЕООД, собственост на Тодор Стефанов Попов, е създадена преди 30 години, централният офис с търговска част е на булевард „Рожен“ в София. Има и втори магазин до изхода на столицата при бул. „Ботевградско шосе“, както и още един магазин в Благоевград.

Фирмата предлага любителски фойерверки: няколко вида пиратки, римски свещи, димки и факли, сигнални ракети и др. Наред с това продава и професионални – пиробатерии, водопади, звездни кълба и сценична пиротехника. Предлага също да организира услуги като пиромюзикъли, огнени надписи в небето и др.

Производствената ѝ база е в Китай и снабдява почти всички големи търговски вериги в България. Изнася стоки в почти всички балкански страни, Грузия, Словакия, Белгия и др.

Собственикът на „Енигма“ Тодор Попов е създател и на баскетболния отбор „Енигма Фойерверк“. От време на време и той се включва в играта под №13.

В последните три дни на юни тази година фирмата организира грандиозен фойерверк фестивал в Елин Пелин с участието на пиротехнически екипи от Сърбия, Румъния и Гърция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като знам какъв инженер съм, ме е страх да ида на доктор.
103
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя доцента като е такъв спец. може ли да се навре там, ч и дъщеря му?
102
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя доцент явно си е сбъркал професията! А бе има ли в тая държава някой нещо да произвежда и твори? Само шмекерии и шашарми виждам в тая София!
101
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Забавлеие за комплексарии представете си какво им е на птиците и другите животинки през нощта докато гърмят комплекксарите.
100
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Засадете горичка на това място! Ще пази сянка и птички ще пеят!
99
1
 
8
 
! Отговори
aman преди 1 месец
Само у нас има доцент,че и доктор, ама не да лекува - а да гърми фойерверки. Едно време бая бой сме яли за такива самодейности. А тоя ,по научни звания иска да конкурира китайците дето са го измислили тоя спорт. Само у нас има такива учЕни по фойерверките. То се чака и доценрура във ВИФ по ММА скоро. И там Стъки ще е доцент...
98
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не съм почитател на тоя тип играчки! С осакатени хора след празници са пълни болниците. Няма пиратки ,няма травмирани хора и животни! Едно време беше събитие на годината като покаже държавната власт заря! Сега можем сами да преценим дали да си хвърляме парите на вятъра! Провидението наказва явно и собственика!
97
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е проблем фойерверките и в ЕС се гърми . Проблема е в търговията . Продават се и оръжия и боеприпаси. Да се спрели продажбата им ? Коли и мотори вдигат по цял ден шум по голям и от фойерверки
96
0
 
3
 
! Отговори
АНОНИМ преди 1 месец
Нали производството на фойерверки е били в Китай. Защо е имало толкова много тротил в складовете?
95
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам за Елин Пелин, ама някой здраво дърпа дявола за опашката с промените в техническите прегледи на колите.
94
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Включи се клюкаринът!
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо складовете са газифицирани? Пиратките ли са сушиши?
92
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 94 Извинявам се, бащата не е починал а доцент някакъв, но с него и синът на собственика и още двама души. Досега 4-*** загинали. Момичето дано го спасят.
91
2
 
2
 
! Отговори
до 91 преди 1 месец
Доц.д-р Шишков е бил с дъщеря си (Кристина) като клиент в складовете. Синът е момчето на собственика на Енигма.
90
0
 
9
 
! Отговори
Помнещ преди 1 месец
Преди време пак имаше взривове в складовете край Елин Пелин,имаше да не бъркам един оръжеен търговец - Гебрев май му бе името? Нещо зачестиха тези взривове..Разследващите да проверят и тази следа...!!!
89
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 91 Сигурно ли е, че синът и бащата са починали? Само за доцента има сигурна информация, че е починал.
88
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До77. Нищо общо нямат разположението на складовете. Първо казаха , че тридесет години имат опит . Това е дълга практика . Друго как ще кажеш за с . Воден . Като от гората се появяват и човешки кости след пожара. Как така село с триста - 500 жители с такова количество оръжие . И защо не се допускаха външни хора . Този регион в Социализма в продължение на десетилетия от гр. Средец до границата вкл. Болярово и на картите не се показваше
87
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Синът и бащата добре- мъртви са, но защо трябваше да вкарва синчето мацката си в складовете. Едва ли ще оцелее горкото с 85 % изгаряния.
86
0
 
6
 
! Отговори
САТАНИСТИ преди 1 месец
Значи този бизнес се върти от сатанисти!
85
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пристигнал е и синът на собственика, който е докарал момичето, доколкото разбрах, тя не работи там.Тридесет годишната работничка се оказа 20 годишна дъщеря на доцента експерт. (Добре, че ГЕРБ няма да изработят експертно правителство) Но се возила най-неочаквано в колата на сина на собственика?!..