Хората от село, което 4 дни е без ток: Отиваме в Енергото да си сготвим

Нямат и вода, а бутилираната в магазините е свършила
191
Хората от село, което 4 дни е без ток: Отиваме в Енергото да си сготвим
Снимка: БГНЕС

Врачанското село Върбешница 4 дни бедства без ток и вода. Кметът се закани да събере 50 души, с които да отидат до Енергото във Враца и там да си сготвят и изперат по примера на мъжа, който пък си направи сандвичи в Енергото в Силистра.

Още по темата
"Ние не сме втора ръка хора в селата. Аз къде ли не звънях да питам има ли екипи, които работят и къде са да отида да ги видя. Не мисля, че има подобно нещо", каза кметът на селото Магдалена Динкова пред bTV.

Тя обясни, че има малки деца и трудноподвижни хора, а връзката със света се осъществява чрез агрегат.

"Помагаме с каквото можем, но и водата в магазините свърши. Фадрома прокопа път и аз посъветвах възрастни хора да се насочат към Враца и Мездра при близки", каза Динкова.

Тя обясни, че засега имат и зимнина, но се чувстват забравени от Бога, държавата и всички.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още по темата: водатокселоВърбешница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
8
 
10
 
! Отговори
Калипетровец преди 9 месеца
Скапаняциии, дето ми биете минуси, ако вие нямате 4 дни и нощи ток ще ме разберете, но нали си имате ток и 100 тояги на чужда гръб са малко, нали скааапаняци?
60
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Умници, вместо да вдигате метежи, започнете да се интересувате от статуса на мрежата ви. Искайте ревизии. Жалба към ЕРМ се подава с 1 клик онлайн. Идват, ревизират трасето. Ама спите! После стане беля- оревете света. ЕС ви дава 15к за фотоволтаици- спите. Могат да ви захранят къщата дни наред, дори при обилен сняг. Спете си- ваш избор. Ще си седите без ток и без пари с това мислене.
59
7
 
11
 
! Отговори
Калипетровец преди 9 месеца
Всички които нямаха ток за повече от 24 часа и още нямат ток да ме последват! Да не ги е страх! Като са много колко ще глобят??? Аз бях сам, не ме беше страх нито от глоба нито от нищо. Напредееед към скапаното енерго.
58
2
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 9 месеца
До До 55само за термина "функционална неграмотност" си с готова диагноза. засуквай мустак и мерш към кварталното кафенце да герестееш пред сервитутката
57
12
 
3
 
! Отговори
Евроатлантик преди 9 месеца
Когато потребителите излязат на свободния пазар и всеки има правото да си избира доставчика на електричество, този проблем ще изчезне от самосебе си! Сега има монопол на доставчиците те правят каквото си поискат
56
4
 
4
 
! Отговори
До 55 преди 9 месеца
Ми щом питаш, значи не си от интелигентните програмисти, и да искат няма ток за НЕТУ, т,ъ,п,а,н,а,р.
55
7
 
2
 
! Отговори
до 57 преди 9 месеца
Кой е с най-големите заплати в България, бре?! Електротехник, дето печели таван 5к, колкото студент в ИТ сектора ли?! Ти тавряс ли си?!
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вместо цялата ел система да е държавна и да си върши държавата работата и да печели, ЕРП - та, използващи всичко още от времето на бай Тошо, без да поддържат, така става. А сега и тока от борсата за хората.
53
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Време е за масови оплаквания към ЕРП-тата(и не само). Не сме длъжни да търпим намаления им състав. Прави са хората. Никой не работи. Имаме проблем с електроподаването. Токът спира по всяко време само защото мизернницците от Енерго Про не подменят дефектирала част трафопоста. Не може да тормозиш цяло село щот си мързел и искаш да пестиш. Не, нямам разбиране към служителите им. И те нямат към мен. За да е честно ще е реципрочно!
52
6
 
7
 
! Отговори
До 55 преди 9 месеца
Олично казано! функционалната неграмотност по селата е повече от плашеща. Редом до простотията и беднотията. Подстрекаването към простащини си е типично за северозапада, откъдето съм и аз. И о не- не се гордея, а ме е срам, че толкова неграмотен народ живее там.
51
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
преди 40 години у наше село имаше ток само по 4 деня у седмицата зимата като падне шалтера - сега са разхайманихме и разпищолихме
50
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво ли да очакваме от функционално неграмотни ceляни, които са БЕЗХАБЕСТВАЛИ и са си пили рИкията и са били на софрата, вместо да подадат 1 жалба онлайн и да следят какво се случва с трасетата на енергото. Ама не ги интересува. Затова са и подпечатани бедняци и аутсайдери. И аз живея на село. Ток имам ВИНАГИ. Спира 1 път годишно за ПРОФИЛАКТИКА, която АЗ заявявам. Просто се интересувам. Ама има разлика от интелигентен човек програмист на село и типичния неграмотен селски жител.
49
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Така е през демократичната капиталистическа диктатура, всеки сам да се спасява, а държавата е само за да те скубе яко, понеже ти е разрешила да се спасяваш както можеш.
48
2
 
11
 
! Отговори
Коментар преди 9 месеца
Нали ще ставаме американци!И там е тъй...като мине урагана им отнася и дървените къщи..и тока и всичко!Така е в евроатлантизма!Кокорчо се сърди на Радев че искал да продава територията!Скоро и това ще стане!Язък за безбройните загинали да защитават тази територия през хилядолетията
47
2
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 9 месеца
До До IQ 3.14ти, е така как продължаваш да си сигурен кво и как , най много да я объркаш зверски. например, аз живи баби нямам. но па ти рискуваш да се набиеш на некой с лабави нерви и тръба цол и половина и може да ти омекне преди тъст ти да произнесе "десхиимарки"
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
50 % от сметка за ток е разни разпредеения към енергото, другите 50 % са ток - смятай колко много прибират тия електродушмани и пак няма ток - ниса НАЯДОХТЕ ва исруди
45
3
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 9 месеца
трудно ли е да нашиете в гугъл името на кметицата, или тва си е планирана статия и троловете гняцат опорки за атома?
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да пишат на Пеевски,той знае как да се оправя.
43
0
 
5
 
! Отговори
До IQ 3.14 преди 9 месеца
Баба ти на село няма кинти да си обръсне мустака, гледа зимнина и се топли на дърва, обаче агнето дето е заклала на есен, за да не го храни със сено и да има за овцете сега се е развалило във фризера за 4 дни без ток. Та баба ти сега ще яде само лютеница и чушки до коледа, ако има прасе да заколи. Може от време на време някоя кокошка. На унуците дава 1 шайга буркани и една кокошка, не им дава по 5 бона!
42
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
едно време по комунизъмъ по една седмица нямаше ток зимъска на някои места - ся - нищо не е - разглезена работа ей