Как се чувстват украинските бежанци, настанени в Паничище?

Областна администрация е подсигурила личен лекар, който ще ги посещава
7 юни 2022 09:05, Петя Славова
119
Как се чувстват украинските бежанци, настанени в Паничище?
Снимка: БГНЕС

В почивната база на БДЖ в Паничище са настанени 97 украински граждани, от които 50 деца. Те се намират там след като бяха преместени от хотели на българското Черноморие.

Още по темата


Украинки заявиха пред БНТ, че са доволни от обстановката, условията са добри. Притесняват се обаче от това, че са отдалечени от град, от където могат да си купуват лекарства и храна. Доброволци от Дупница им помагат с най-необходимото. Донесли са им всичко, от което имат нужда.

Областна администрация е подсигурила личен лекар, който ще ги посещава.

Доброволците призоваха обаче за помощ от транспортна фирма, която да помага при транспортирането на украинците до Дупница, за да си купуват храна и лекарства.

Хижата на БДЖ се намира на 10 км от Сапарева баня и на 25 км от Дупница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
63
 
! Отговори
Българка преди 2 години
Чудя се как никой не се сети да види откъде точно идват - нито ДАНС, нито МВР, нито ДАБ. А те идват основно от Западна Украйна, където военни действия няма. Да приемат само пряко засегнатите. Но някой е с широко затворени очи. За сметка на българските деца, инвалиди и старци, от които се краде, за да се плаща луксозната почивка на укрите.
83
2
 
49
 
! Отговори
До 91 преди 2 години
ние им ги платихме здравните осигуровки
82
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те кога си платиха здравни осигуровки, та и лекар им се осигурява? При такава почивка - море, планина, 40 лв, 15 лв, тези със скъпите gsm-и и ...
81
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това тези дето реваха за катерушки ли са? Сега друг проблем Е нямат насита тези мързеливци
80
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безплатни море, планина, а сега и превоз до град...екстра!
79
5
 
48
 
! Отговори
Лллл преди 2 години
Вън украйнците от България !!!
78
4
 
62
 
! Отговори
Лллл преди 2 години
Прочетох много правилно определение за украинците в България . НАШЕСТВЕНИЦИ . Точно така е ! Дойдоха на тълпи с претенции и нашите управници се чудят как да им угодят . Права беше Калина . Но я принудиха да им се извини и те да станат още по-претенциозни .
77
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не дадат как се чувстват българските деца на училище или на лагер санирали ли са им баьите добра ли е храната
76
2
 
42
 
! Отговори
след морето на плани преди 2 години
като на планински курорт ще ходят по гората , гъби ще събират , оън ще палят
75
5
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започвам да получавам крайна непоносимост към всичко украинско.Навсякъде нещо се иска ,оръжия,удобства,безплатни привилегии,внимание. Тези хора живеят вече 4ти месец тук благодарение на бълг.гостоприемство,наясно са вече с обстановката тук,колко трудно се живее,колко българи се борят сами да оцеляват и живеят по-трудно от тях макар и работейки ! Не чух в никое от интервютата някоя да се е замислила,Те искат и искат И пак ИСКАТ
74
3
 
70
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Вярвайки отначало в пропагандата си мислех че наистина са бежанци но се оказа че са паралии дошли тука на курорт и то безвизово използвайки политиката и ситуацията!
73
2
 
53
 
! Отговори
Неразбрал преди 2 години
Чувстват се като на почивка!Как да се чувстват!?
72
2
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам спомен някой на държавно ниво да се е интересувал как се чувстват бежанците от Сирия,Авганистан и Африка.Към битието на средностатистическият български гражданин институциите не проявяват интерес.Спрете да дразните хората с чувствата и исканията на украинските бежанци след като не се грижите за достоен живот на българският данъкоплатец.
71
2
 
68
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Нали ги хранят за наша сметка, каква храна ще купуват? Тия нямат наяждане!
70
2
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ли се чувстват българските дечица които няма да отидат на почивка? Или такива като моите който виждат родителите си за 1 час вечер,защото трябва да работя за да има какво да ядат и да плащам сметки? Тръгнали сме да се притесняваме за тези нашественици които единственото което правят по цял ден е да искат
69
2
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам една статия с как се чувстват онези бедни пенсионери които ровят по кофите или висят в подлезите да продават магданоз по 30ст за да има какво да ядат. Не ме интересув как се чувстват Урките в Пампорово и Слънчев бряг.
68
2
 
65
 
! Отговори
Лллл преди 2 години
Мили хора , какво стана с нашето лято , с нашите отпуски , с нашите почивки ??? Българите не съществуваме . Има само украинци и то нахални . За да се докоснем до даден курорт , ние българите трябва да станем доброволци и да изпълняваме прищявките им . Само така можем да отидем на планина или на море .
67
1
 
63
 
! Отговори
Алоо преди 2 години
А как се чувстват българите които не могат да си позволят заради скъпотията да стигнат даже до тези курорти...
66
4
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Която и телевизия да пусна чувам за поскъпване,предстоящи увеличенияТея ще ме занимават с чувствата на лентяите ! За разлика от тях плащам сметки и трябва да издържам децата си
65
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 67 - То ТСВ и заради техния умник Зельо може да гръмне. Да вървят да го махат тоя, да се разбират с руснаците и да миряса светът, че аман. Голямо мислене как се чувствали, а останалите хора и у нас, и по света как ли се чувстват в тая нажежена обстановка?