Как се чувстват украинските бежанци, настанени в Паничище?

Областна администрация е подсигурила личен лекар, който ще ги посещава
7 юни 2022 09:05, Петя Славова
119
Как се чувстват украинските бежанци, настанени в Паничище?
Снимка: БГНЕС

В почивната база на БДЖ в Паничище са настанени 97 украински граждани, от които 50 деца. Те се намират там след като бяха преместени от хотели на българското Черноморие.

Още по темата


Украинки заявиха пред БНТ, че са доволни от обстановката, условията са добри. Притесняват се обаче от това, че са отдалечени от град, от където могат да си купуват лекарства и храна. Доброволци от Дупница им помагат с най-необходимото. Донесли са им всичко, от което имат нужда.

Областна администрация е подсигурила личен лекар, който ще ги посещава.

Доброволците призоваха обаче за помощ от транспортна фирма, която да помага при транспортирането на украинците до Дупница, за да си купуват храна и лекарства.

Хижата на БДЖ се намира на 10 км от Сапарева баня и на 25 км от Дупница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
7
 
66
 
! Отговори
О чуден преди 2 години
Стотици милиарди долари потънаха в Украйна!Зеленчука да им плаща ако ще и за хотел Хилтън!Войната е негова!Защо ние бедните да ги носим на гърба си?
43
6
 
40
 
! Отговори
Таралеж Накълбо преди 2 години
ТАЗИ новина чаках да видя. Щот се притеснявам. Дали са вапцани 3-4 пъти? Пратете личното да провери.
42
6
 
47
 
! Отговори
УУУУ преди 2 години
При комунизма на Зеленчук що не си стояха а използват ситуацията да я карат тука една година на курорт!?
41
6
 
72
 
! Отговори
ДА преди 2 години
Значи,за някакви си е осигурен лекар и транспорт и всичко за което претендират,а нашите села нямат лекари и транспорт,никой не го интересува как живеят там изоставени старци!А те са такива,защото няма млади,а млади няма-защото точно няма лекар и транспорт!За едни може ,за нас -не може !Лицемери,*** ниедни,да горите в ада!
40
2
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След морски курорт е редно да отидат и на планина. Следваща спирка - минерални бани и спа във Велинград. Чакаме отзиви.
39
3
 
71
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Безумие е до курорт Паничище изходна точка за езерата да няма обществен транспорт. Иначе сме за зелени сделки и....Въпроса е защо се говори за транспорт за бежанците, а не за обществен такъв. Вече и укрите ни станаха началници, че са ни малко, все искат, настояват и ..Падението на днешна България няма дъно.
38
3
 
47
 
! Отговори
тя преди 2 години
Ама ,защо е този *** въпрос -"как се чувстват"Те да бяха най -платежоспособни туристи ,пак не се задава тасъв въпрос !
37
4
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига ни занимавайте с тези пиявици! Да си заминават! Някои да се интересува от нашите пенсионери и деца? Какво е това лицемерие? Половината от нашия народ живее в мизерия иначе съчувстваме на едни нагли консуматори които живеят на наж гръб най безкруполно
36
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преиграват нашите политици. Как се чувствали? Със сигурност тези, дето са бягали от война и са с разрушени жилища си имат притесненията, но тук достатъчно добре са посрещнати и обгрижени. А другите, с колите и парите, изобщо не искам да ги мисля, за съжаление и те в кюпа за обгрижване. И не е сигурно дали украинците реват за всичко, или, ако има един/една недоволни, нашите услужливи медии надигат вой до небесата. Не случайно доброволците се отдръпнаха и не оказват вече помощ като в началото.
35
2
 
61
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
3 месеца на море 3 месеца на паничище ама в зап украина няма бомбимоля ви не се мъчете в българия вашите приятели от сащ и англия ви очакват
34
2
 
63
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Те пък много претенциозни бе!Кой знае от какви деревни са дошли дето магазина е на 100 километра..магазин нямали!Свикнаха на луксозната почивка сега мъргазуват!
33
5
 
70
 
! Отговори
тя преди 2 години
Мене никой не ме пита как се чувствам !
32
3
 
45
 
! Отговори
елит преди 2 години
Като на курорт.да са доволни и на това тези туристи.
31
3
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилната дефиниция е: Как с чувстват украинските туристи,а не как се чувстват украинските бежанци!
30
3
 
67
 
! Отговори
edin преди 2 години
Ако може някой да ми отговори колко струва един ден престой на урките в държавните бази? И КОЙ плаща?
29
5
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 32Точния въпрос е какво ще научат Бг деца от украинските деца,които са промити бандеровски мозъци от малки. Нацита.
28
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АзТи като си ларж,а ние злобни,плащай ти за пълния пансион на укрите,които си прецакаха държавата. В Полша вече укри мушкат с ножове и убиват полски жени,и мъже,дори дете имало нападнато.
27
2
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мен ме интересува само как се чувства българинът у нас, с некадърните продажни правителства от последните 25 години, докарали го пълна мизерия.
26
1
 
87
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изобщо не ме интересува. Вие проучете как се чувства българският пенсионер - най-миздерно живеещият в Европа. Вижте как е българската майка. Как е българският работещ човек у нас - който ви носи на гръб и е единственият беден работещ в Европа. После вижте и останалите бежанци,у защото ни писна от пропагандни тъ пи статии за украинци, които, ако въобще са бежанци, не са с нищо по-различни от останалите в същото положение! Статиите ви отдавна не се четат - безумно губене на време е това.
25
2
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всички държавни и училищни бази заети от украинци , децата ни къде да ходят на почивка , я сега им кажете започвайте работа и свободен наем и пак ще дойдат украинските туроператори да си ги приберат /това е бизнес/