Прокуратурата иска арест на трима украинци заради Алексей Петров

Става дума за по-ранен атентат
8 юли 2024 15:01, Стела Стоянова
79
Прокуратурата иска арест на трима украинци заради Алексей Петров
Снимка БГНЕС, архив

Прокуратурата поиска от съда да издаде европейски заповеди за арест за трима украински граждани по разследване, свързано с Алексей Петров. СГП иска арест за Артьом Темпински, Максим Чорний и Иевен Балков., издирвани във връзка с атентата с гранатомети срещу бизнесмена през 2015 г.

Самият Алексей Петров бе застрелян 9 години по-късно -  през август м.г. в полите на Витоша, като и до момента няма каквато и да е официална информация да има напредък в разследването на убийството му.

Преди да бъде убит бизнесменът, срещу него имаше два неуспешни атентата -  през 2002 г. пред басейна "Спартак" и през 2015 г. в близост до дома му. По първият случай и до момента няма никакво развитие, докато при втория някак много бързо бе разкрита украинска група от четирима души, която е организирала и извършила атентата с гранатомети. Дори бе заловен, обвинен и осъден като организатор за покушението Роман Логвиненко. Първоначално той получи присъда от 15 години, после тя беше намалена на 10 години, а накрая той бе пуснат предсрочно миналият май, само 4 месеца преди разстрела на Алексей Петров.

Въпросното покушение срещу Алексей Петров беше извършено с гранатомети на 29 октомври 2015 г. в София като според обвинение само бронирания му мерцедес е предотвратило тежки последици. След инцидента Петров предложи  награда от 100 000 долара за информация, която да доведе до разкриването на поръчителите на неуспешния атентат. Тогава той каза още, че е започнал собствено разследване, в което ще се включат и чуждестранни експерти. Коментира, че медиите са определили атентата срещу него като терористичен, и по този повод заяви: "с терористите - като с терористи".

През цялото време прокуратурата твърдеше, че в атентата с гранатометите са участвали като преки извършители именно Артьом Темпински, Максим Чорний и Иевен Балков. От тях обаче и до момента няма и следа. Не става ясно защо точно сега прокуратурата иска европейски заповеди за техния арест и поради каква причина това не е било сторено и до момента. Няма информация и дали те по някакъв начин са навързани и с последващият разстрел на Петров през август м.г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 2 месеца
ДОБРЕ ,ЧЕ СА "УКРАИНЦИТЕ" ЗА ПРИКРИВАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ И УБИЙЦИ..ДА ПРИЕМЕМ ,ЧЕ ТЕ СА "УДОБНИТЕ ИЗВЪРШИТЕЛИ" ,КОИ СА ПОРЪЧИТЕЛИТЕ -ТЕ СА БЪЛГАРИ И ВЪПРЕКИ ПРЕВЗЕТАТА НАПЪЛНО ДЪРЖАВА ,ЩЕ БЪДАТ ОТКРИТИ И ПОДВЕДЕНИ ПОД НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ.НЯМА ДА ПОЛУЧАТ СЪЩОТО ,КАТО ТОЗИ ,КОЙТО УБИХА ,КОЕТО И ПО- ЛЕКИЯ ВАРИАНТ НА ВЪЗМЕЗДИЕТО ?!МИСЛЯ ,ЧЕ ПРЕДСТОИ И ТО НЕ МНОГО В ДАЛЕЧНО БЪДЕЩЕ НЕПРИЯТНА ИЗНЕНАДА ЗА НЯКОИ НЕДОСЕГАЕМИ .
68
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То си беше ясно,че са укри.Откачалките в коментарите наричаха Алексей "червен" само,защото бил против да направят застраховките на колите над 600 лева.В България хората работят цял месец за толкова и укро откачалките със скъпите коли това на могат да вденат...
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Dobro utro ubieza. E boko toi e naredelil vsizko snaem go vsizki
66
1
 
8
 
! Отговори
Тон преди 2 месеца
Кои ще хаби ракети за милиони по граждански,то по тази логика войната няма да свърши,освен ако гражданските обекти не се използват от военни,което за хунтата е нормално!
65
2
 
13
 
! Отговори
Тон преди 2 месеца
Украйнската *** трябва да се изгони!
64
0
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 2 месеца
Прокуратурата да е наясно че Украйна не предава свои граждани. Пък нали и трябва пушечно месо.
63
0
 
11
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 месеца
Много сте бързи бре прокуратурата??Чак не разбрах кога дойде тая новина..верно ли??Аз мислех че сте решили случая
62
2
 
9
 
! Отговори
Руската преди 2 месеца
Мафия
61
3
 
21
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Украинците са винаги виновните за всички разстрели в България. Имат опитни,точни стрелци и си изпълняват поръчките. Изобщо, "работят" по евроатлантически модел.
60
0
 
22
 
! Отговори
Горький смех ! преди 2 месеца
Българската прокуратура след 9 г. се е сетила , че трябва да каже нещо по повод опита за убийство с гранатомет ! Колко бързо ! Потърпевшия вече е умрял от следващ атентат, но Прокуратурата иска да "работи! ....сега !!!
59
0
 
3
 
! Отговори
До 60 преди 2 месеца
До АнонименТи си пий хаччетата психо бях свидетел на басежър в ресторант къдетопируеахс украинци беха въоръжени" Ти да не си руски алкаш под прикритие? Трудно се разбира какво драскаш тук. Или не знаеш български, или си пиян, или и двете.
58
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Съдят го щото взели парите, а не са свършили работата.
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ти си пий хаччетата психо бях свидетел на басежър в ресторант къдетопируеахс украинци беха въоръжени
56
7
 
6
 
! Отговори
До 58 преди 2 месеца
До Анонимен"Всички украински фашисти които ПП вкараха в България са въоръждни" Пий си хапове, човече! Че си тотално извън времето и пространството. В статията става въпрос за атентат от 2015г - какви ПП, какви 5 копейки?
55
1
 
12
 
! Отговори
Яваш, яваш преди 2 месеца
Прокоратурата също така иска и арест на Иванко за убийството на Асеня. Който знае къде се е укрило това *** веднага да се обади.
54
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
и при убийството на луканов задържаните бяха украинци, а при разстрела на Алексей Петров наблизо имаше разхождащи се украинци
53
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Българите им помагат по всякакъв начин, приети са да живеят у нас и, вместо да се бият на фронта, те убиват българи.
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Aлексей беше точен. Един приятел му даде и формация и онзи си палти, а после гръмнаха виновния. И така.
51
3
 
22
 
! Отговори
уточнение преди 2 месеца
50000укропи живеят на наш гръб от 2.5 години,Стотици милиони харчим заради тях.А тези полу.човеци ни се смеят в очите ,защото позволяваме да ни управляват някакви чужди прислужници и разбойници, като Шишо ,Боку и Кирчо.
50
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Търсим ги за държавна награда.