Общински съветник в СОС избяга от мястото на катастрофа

Отказал е тест за употреба на алкохол и наркотици
Обновена: 6 апр 2024 11:48 | 6 апр 2024 11:29, Елка Василева
147
Общински съветник в СОС избяга от мястото на катастрофа

Катастрофа, след която избягал, а при задържането си отказал да бъде тестван за алкохол и дрога e направил столичният общински съветник Благовест Георгиев, пише „24 часа“.

Вчера около 21 ч. в МВР е получен сигнал, че на бул. "Драган Цанков" и ул. "Кирил Видински" в София "Ауди А4" минало в насрещното и се забило в "Шкода Супърб". Цялата дясна страна на шкодата била смазана, но шофьорът на аудито не спрял. Свидетели го последвали и го видели да паркира автомобила на ул. "Елин Пелин" 28.

Оказало се, че зад волана е бил Благовест Георгиев на 43 г., общински съветник в Столичен общински съвет от коалиция ПП-ДБ и "Спаси София". Той отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотици.

Столичният общински съветник, причинил катастрофата снощи и усъмнил свидетелите, че е употребил алкохол, е член на комисията по транспорт и пътна безопасност.

Той има отказ и през 2007 г., а през 2017 г. е бил установен след употреба на алкохол 0,8 и му е било отнето свидетелството за управление на автомобил за 8 месеца. Тогава му е била наложена и глоба от 700 лв. Задържан е бил в районно управление. Установени били свидетели, които заявяват, че именно Георгиев е управлявал автомобила.

Междувременно днес групата общински съветници на „Продължаваме промяната“ в Столичния общински съвет и Изпълнителния съвет на ПП заявиха, че оценяват поведението на колегата си Благовест Георгиев като недопустимо, опасно за околните и нарушаващо не само законите и правилата, но и обществения морал.

„Ще приемем без колебание оставката на Благовест Георгиев от позицията общински съветник“, съобщиха още от пресцентъра на ПП.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всички от Промяната са активни потребители на кока.
107
0
 
16
 
! Отговори
До е бравос преди 4 месеца
Защо, той човека явно много добре си разбира от пътна безопастност. Кара пиян, прави катастрофа и бяга. Тук това е пътното ежедневие. Дава личен пример човека на всички.
106
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сигурно е полял новата заплата.
105
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Как пък няма 1 (един) що-годе свестен сред ППДБ?! Събрали са най-ужасната и3мeт, христоматийни гамени! Този го познавам от квартала, неприятен тип е. Бонев булката също е лозенчанин, и той такава стока. Въобще всичките напомнят за онези буболечки дето живеят под камъните, сплескани и гнуcни.
104
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сигурно е приятел на Лена
103
2
 
17
 
! Отговори
анонимен келеш преди 4 месеца
Този състезател Благовест Георгиев със снощните изпълнения им свали още поне 3% на ППДБЛГБТ на следващите избори:):):)
102
1
 
30
 
! Отговори
Е,бравос преди 4 месеца
Предизвикалият и избягал от ПТП - член на комисията по транспорт и пътна безопасност??? Има ли в тази партия поне един човек, който да се занимава с нещо,които да разбира или са един дол дренки всичките?
101
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всяка ПРОМЯНА си има срок на годност! Иначе става СТАТУКВО! В България 3 години стигат!!!
100
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не спират, НЕ СПИРАТ с автоголовете, с репутационните щети, които сами си нанасят, с примитивизма и диващината си. Гласувайте масово и с бюлетини!
99
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
НОВ МОРАЛ! СЕГА ЩЕ ОБВИНЯВАТ ББ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ПОРОЦИТЕ ВСЛЕДСТВИЕ НА НЕГОВОТО УПРАВЛЕНИЕ!
98
1
 
5
 
! Отговори
анонимен келеш преди 4 месеца
Най напред със стимулантите в НС и СОС са ППДБЛГБТ следвани плътно от Възраждане и ИТН!Гербаджиите ги е страх от Бойко и не прават глупости тук,но като са в командировка(предимно Румъния)се разбиват:):):)
97
1
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 месеца
До Анонимен 96 Време е ДАНС да те гепнат.
96
0
 
17
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 4 месеца
Член на комисията по транспорт и пътна безопасност;))) И тва, ако не е ирония на Съдбата, па некои казват, че Съдба нема. Има, има;)))Но, самият случай показва, какво е нивото на политическата класа като пряко отражение на електоратният манталитет.
95
0
 
16
 
! Отговори
Бах мама му. преди 4 месеца
Член но комисията по транспорт и пътна безапастност...
94
1
 
16
 
! Отговори
Трезвен преди 4 месеца
Много сте критични всички в чата. Все пак след дълга седмица на спасяване на София и продължаване на промяната, човекът е отишъл да разпусне на драг куйн събите с алкохол и линиики и навръщане сутринта, някой се е блъснал в колата му. Това го е взривило и си е тръгнал от събието. По подобие на детската градина предвождана от гнома при президента
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Тина ф инстаграма мое да *** намериш dakata08
92
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какво толкова-човека е хапнал две-три пици
91
0
 
2
 
! Отговори
Тина преди 4 месеца
До дакатати си играч. Имаш ли фб?
90
5
 
5
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 4 месеца
поредна постанвока на мафията и путинофилите срещу нашата партия на промяната. Слва Украине!
89
0
 
10
 
! Отговори
Сър Джеймс преди 4 месеца
ГpuHдъре сър! Забавляват се!!!