Нинова: БСП свиква избори в местните организации в София и Бургас

Партията застава зад Никола Шмит като кандидат за председател на ЕК
Обновена: 25 фев 2024 16:30 | 25 фев 2024 16:28, Анисия Иванова
59
Нинова: БСП свиква избори в местните организации в София и Бургас
Снимка: БГНЕС

БСП иска оставка на правителството и избори "две в едно", каза лидерът на партията Корнелия Нинова на пресконференция днес.

"БСП е направила и оценка за деветте месеца живот на правителството. "От 80 закона са приели 11. Това е резултатът от правителството. Искаме оставка и избори 2 в 1. Характеризира се с липса на морал, национално предателство, лобизъм в полза на частни интереси, узаконяване на корупцията. Правителството има две програми - официална и фалшива", смята тя.

По думите ѝ в официалната програма цели са Шенген, План за възстановяване, Еврозона, правила за финансиране на проекти в общините, инфлацията, която не е намалена. Нито едно от тях не е изпълнено, добави Нинова. В неофициалната програма по думите ѝ няма нищо за борба с корупцията. Съдебната реформа също е в посока овладяване на прокуратурата, посочи лидерът на БСП.

“Взехме решения за пълен цикъл от избори в София и Бургас. Наложи се да вземем това решение поради неизпълнение от градското ръководство на решения на националното ръководство. Не изключваме никого, социалистите сега решават”, заяви Нинова след Националният съвет на партията.

Лидерът на БСП заяви, че в рамките на 2 месеца трябва да се проведат пълният цикъл от избори, на който ще трябва да се изберат 24 районни председатели и градско ръководство. “Сформирахме работна група, която да се занимава с изборите, и неин председател ще е Анна Янева - бивш председател на градския съвет на район. Очакваме членовете на БСП София да се произнесат”, уточни Нинова.

Тя обяви и резултатите от гласуването. “5 гласа “против”, 4 “въздържали се”, 86 гласа “за” да гласували за снемаме доверие от ръководството на местната структура в София. "Ние сме принципни и последователни - констатирано бе, че БСП - София не изпълнява нашите решения”, коментира лидерът на БСП.

Нинова коментира и думите на досегашния председател на БСП - София Иван Таков, който по-рано през деня каза, че НС на БСП заседава без кворум и решенията му не са легитимни с думите, че на форума е имало дама, която три пъти се е изказвала, а накрая заявила: “аз не съм присъствала тук и не съм участвала“.

"Това говори достатъчно. Това е доказателство, че има хора от БСП, които не са доволни от резултатите, но заседанието ни бе проведено според всички правила”, уточни Нинова.

Припомняме, че съветниците от БСП в София подкрепиха кандидатурата на Цветомир Петров за председател на СОС, вместо да издигнат и подкрепят свой кандидат, както бе спуснато от партията. Причина за сваленото доверие от страна на ръководството на партията бе, че подкрепилите новия председател на СОС вече "не представляват партията".

Нинова разкри, че на пленума е приет и проект на европейска платформа за изборите. Той ще бъде допълван и обсъждан в партията. Подкрепяме Никола Шмид за общ кандидат на социалистите за председател на ЕК. Кристиан Вигенин от своя сподели, че единодушното вземане на решения в ЕС трябва да остане в сила, особено за изключително чувствителните въпроси.

"Ние сме против закриване на ТЕЦ, докато не бъдат изградени заместващи ядрени мощности. Развитието на ВЕЦ пък трябва да бъде ускорено. Въглищните райони може да се превърнат в икономически зони с намалени данъци. Искаме специална защита на земеделците, заради ефектите от войната. Нужно е създаване на здравен съюз в здравеопазването. Предлагаме Европейска агенция за развитие и управление на изкуствения интелект", обобщни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Комунистическата змия иска да има навсякъде орисия!
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Традицията на болшевиките трябва да се спазва и да се громят предателите с партиен билет! Кой е избил най-много комунисти в света? - Товарищ Сталин! Нинова е негова последователка!
29
2
 
10
 
! Отговори
Иван от Драгалевци преди 6 месеца
Стрина Корни ще устрои една Варталомеева нощ на социалистите в София. Тази седесарка най-после ще унищожи БСП!
28
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Обединената левица стои доста добре и не се занимават с глупости, а с проблемите на хората и държавата!
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Една велика партия с цели 23 депутата иска остаавката на правителството
26
4
 
12
 
! Отговори
БСП преди 6 месеца
"БСП иска оставка на правителството и избори "две в едно"..Корни и компания вече не могат да минат 10%.С тези резултати госпожата да пие 3 в 1, и да не се обажда.
25
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Българинът си сака войната и дори иска да участва в нея. За доказателство - резултатите от изборите.
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе Нинова,каква оставка искаш,като след 10 дни правителството и без твоя зов ще подаде оставка?Или си приказваш само да се правиш на важна пред оределите ти фенове.
23
3
 
13
 
! Отговори
Нинова е комунистка- преди 6 месеца
дебела, нахална, лъжлива и КРАДЛИВА. Същите са и нейните подлизурковци и слуги от снимката и вън от неял
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какво Нинче бе, леля *** :)))
21
3
 
11
 
! Отговори
Някой преди 6 месеца
Не мога да си обясня защо всички комунисти са с много противни физиономии !!!
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Значи искаш да слезеш надоло по стъпалото Нинче, окей :)))
19
2
 
10
 
! Отговори
Xa-xa преди 6 месеца
Мамини душици. Много са забавни :) Не спират да се мислят за истински
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
БСП-Бесни Стари Пенсии.Не се обиждай Нинова,това е само филм,който в твоя чест довечера ще дават по телевизията.
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Новите избори ще те смъкнат още по-надолу Нинче, това ли искаш :)))
16
1
 
4
 
! Отговори
До 12 преди 6 месеца
Айде,айде,аз спокойно си работех и никой не ме е карал насила да бъда член на партията.Ти май си се целил към високи позиции,затова плачеш,че си станал член,иначе си щял да бъдеш аут.Вероятно добре си си поживял като член,затова сега си трайкай и не хули тия,които те хранеха.
15
1
 
3
 
! Отговори
МазнУ ТурскУ Кафе преди 6 месеца
вече 2 дена на това Живея - много Засища!
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Колкото и да се избирате резултат няма да има. И ротации и коалиции. Песента ви е изпята на всички управленски структури. Ялови сте, толкова можете. То не е ваша вината. Такъв беше режима който ви възпита....диктаторски.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нинова е изплискала легена вече
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нинова,и аз искам нови избори,но какъв смисъл от тях,като ще получим пак от същото.А ти първо си изчисти собствения двор,че вървите към пълен разпад и скоро никой няма да ти обръща внимание.