Столична община с позиция: Терзиев не е нарушил закона

Той напуснал дружеството на 17 октомври 2023 г.
22 дек 2023 14:35, Нели Христова
19
Столична община с позиция: Терзиев не е нарушил закона
Снимка: БГНЕС

Васил Терзиев не е нарушил действащото законодателство и е спазил всички изисквания на Закона за местното самоуправление. Ще окажем пълно съдействие на институциите за изясняване на фактите и обстоятелствата. Това заявяват от Столична община във връзка с постъпила жалба в Общинската избирателна комисия (ОИК) за вероятна несъвместимост на кметската длъжност на Васил Терзиев заради дяловото му участие във фирма “Мадж.ио” ООД.

Близо месец преди клетвата за кмет, още на 17 октомври 2023 г., Васил Терзиев излиза от миноритарното си участие в дружеството, в което не е изпълнявал управленска функция, с договор за прехвърляне на дялове. Това е датата, от която Васил Терзиев фактически престава да бъде собственик.

Отговорност на дружеството, от което той излиза месец преди встъпването си в длъжност, е да отрази промените в Търговския регистър, заявяват още от СО.

Жалбата е неоснователна, защото действието на договора за прехвърляне на дялове настъпва с постигането на съгласие, а според Закона за търговския регистър вписването на променените обстоятелства има само оповестително и защитно действие, посочват още от общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Софиянци както о става с вашия мил кмет ,нарушава закони ,търсил 25 милиона още на първи месец, мислите ли ще изкара още един месец )
12
0
 
8
 
! Отговори
как бе преди 4 месеца
Законът е нарушил на ДС лиглъото кефа .
11
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Айде стига, сгрешил е, не е знаел най вероятно.
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В търговския регистър не личи нашто момче да няма търговска дейност. Направо си има.
9
0
 
16
 
! Отговори
Не се и съмняваме!? преди 4 месеца
КИРИЛ ПЕТКОВ, гражданин на България и на Канада, НЕ НАРУШИЛ ЗАКОНА по време на мандата му на министър в служебно правителство на Радев!? АСЕН ВАСИЛЕВ, измамил съдружника си във Великобритания, НЕ Е ФИНАНСОВ ИЗМАМНИК, това че се разбрал с извън съдебно споразумение да плати част от откраднатите пари на практика не е ли признание, че е виновен!? ВАСИЛ ТЕРЗИЕВ, чист и едва не рицар на бял кон!? Явно от ПП-ДБ/-СС/, считат гражданите на България за неспособни на преценки!
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ама той верно ли и в Маджо ООД участва? Това обяснява някои неща.
7
8
 
9
 
! Отговори
Koko преди 4 месеца
Обичам да чета коменатари на пишман юристи, спортисти, политици и т.н. Он не е чел един член от закона и дава акъл. Един малък и изключително злобен народ сме. Критикува наред, но хвърля фасове по улицата, дава рушвети на катаджията, хвърля си *** през прозореца, псува по другите шофьори в трафика и злослови зад гърба на познати, колеги и приятели. Мисля си, ако станем по- позитивни и оправим първо себе си няма ли да ни е по- добре на всички, а ?
6
1
 
13
 
! Отговори
Мен преди 4 месеца
Бивало и да кажат, че е... Терзиев не е ли кмет точно в Столична община?И досега такова чудо не се е видяло, Общината да каже, че текущия й управник е виновен за нещо
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тия от фирмата знаят ли, че ДС ушето ги е напуснал ?
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пазете кмета, той добро момче
3
0
 
16
 
! Отговори
Демек преди 4 месеца
Подчинените му /столична община/ излезли с позиция. Странно, кой ги е накарал. Сигурно не аз. И какво значение има позицията на подчинените му. Никаква. Просто някой главен ***, който се е слагал на Фандъкова, сега е решил да се слага на тоя. Ей, това шубето е голям страх.
2
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Личи му че е честен, а не като баклюците от Възраждане, за които е редно прокуратурата да се самосезира!
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А сега вапцахме в кмет на София с дялово участие във фирма Маджо