Килимчето от украсата на площад "Александър Невски" вече го няма

То вероятно е било откраднато
8 дек 2023 13:00, Нели Христова
106
Килимчето от украсата на площад "Александър Невски" вече го няма
Снимка: Facebook

Килимът от коледната украса на площад "Александър Невски" в София е изчезнала снощи, пишат потребители в социалните мрежи.

Повечето предполагат, че е бил откраднат, други дори коментират, че вероятно е дело на бездомник.

Коледната елха в столицата бе запалена на 1 декември, като тази година тя е край катедралата. Дни по-късно на новата пешеходна зона се появиха и златни прозрачни колони с надпис "Светлината в нас" и килим между тях.

Украсата обаче предизвика смесени реакции сред столичани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 2 месеца
Какъв "дебат" предизвикват несъществените "проблеми" ,които не са важни. Защо не са така критични българските граждани към това ,че не сме правова държава ,че са изпратили в НС индивиди ,които са с меко казано спорна репутация ,че се бърза с приемането на основния закон за държавата ,сякаш е "продукт" ,който е конвейнерно производство ,без да е от значение съдържанието - отново се набляга на формата пред съдържанието. Преди "срока "е важна същността. За повърхностните хора е важно "украсата"...
56
0
 
1
 
! Отговори
А защо преди 2 месеца
Това го наричате украса?
55
0
 
0
 
! Отговори
Габриела Д. преди 2 месеца
Бездомник открадна персийския килим на общината за да си го постели у дома или да го продаде за 2 бири. Ха-ха. Обаче около храма има охрана и видео-наблюдение. За сравнение, даже на филмовите оскари пътеката се прибира след церемонията. Смятам, че говорите глупости!
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Апропо, демонтирането на паметника на съветската армия е част от празнуването тази година.
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На 7 декември започна празника Ханука. България е една от резервните земи за евреите. Малко обрядче за низвергване на православния ви храм. Всъщност предпочитата се земята Новорусия, но ако Путин си я защити, ще разтребят вас. В крайна сметка на 50 градуса не се живее комфортно.
52
0
 
0
 
! Отговори
Ханука преди 2 месеца
"Празникът напомня на вярващите евреи за повторното освещаване на Храма в Йерусалим през 3597 г. (168 г. пр. Хр.) по еврейския календар. Повторното освещаване на храма в Йерусалим се свързва според преданието с бунта на макавеите срещу властта на селевкидите над Юдея и с отстраняването от храма на Йерусалим на езическия олтар." Честит празник на вечната светлина, скъпи следовници на Луцифер!
51
0
 
1
 
! Отговори
Супер Селтак преди 2 месеца
Кви килимчета ве ей, това да не ви е Капалъ Чарши, хубаво е направил тоя, дето го е разкарал от там. Вий европейска столица ли сте или pомска маала.
50
0
 
2
 
! Отговори
А преди 2 месеца
Няма я светлината в вас)), крадливи и миризливи сте)))
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Поредна украса инсталация поставена в центъра на София от Промяната предизвика вълна от гневни коментари. Въпросната арт инсталация е поставена на ули. Оборище в участъка пред главния вход на храма Св. Александър Невски.Супер кичът обаче струва солено на столичани. За арката и червената пътека под нея, новата управа на Васил Терзиев е платила сумата от 30 хиляди лева. Абсолютно същите златни арки в Алиекспрес се продават за цена 5 хиляди лева едната. В случая Промяната са сложили три, което прави общо 15 хиляди лева или на половина по-евтино от това, което са платили от екипа н
48
0
 
2
 
! Отговори
Мандо преди 2 месеца
Аладин е излетял с него да ви раковам таковата , не мооли се сетите
47
0
 
4
 
! Отговори
Itso преди 2 месеца
Селски неволи.
46
0
 
4
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 2 месеца
Аладин е минал и заминал със своята любима и нейното килимче .
45
0
 
9
 
! Отговори
Риторика преди 2 месеца
Ами светлината в нас е всъщност тъмнина.Това доказва тази арт незнамкаквоси...
44
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чудесна украса са и купищата неприбрани клони от дърветата, елегантно натрупани по всички улици и някои от тях пречещи на движението. Чудесно справяне със "стихията", за целта кмета си купил перфектна каска - браво, добре му стои. Да не го налагат по тиквата гражданите а по каската. Пък и украсата от натрошени клони е егологична, дори безплатна.
43
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Килимчето го няма, както и парите за "украсата". Промяната работи (работи ни нас) ежедневно и имаме видими (тоест - невидими, поради кражби) резултати! Ето това вече е "образцова Европейска столица", всъщност бантустан. Честито на всички "горди" "независими" "европейци" в тази територия, на която в момента в Народното събрание поставят основите на бъдещата диктатура.
42
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Соц пръчки дето и Русия не иска да прави връзки с тях ей това са в БСП и Възраждане...
41
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Mиc Бoни и миc 3orpaфcka cлeg npoвaлa зa npegcegaтeл нa COC, в npиcтъn нa yмonoмpaчeниe ca cи paзxвъpлили epoтичнoтo бeльo no coфийckитe yлици...
40
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Господи, каква Татарска драма !
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма ли камери там, бе? Охрана няма ли? Преди няколко години посред бял ден някакъв хахо беше влязъл в храма "Ал.Невски", беше хвърлил камък и счупил нещо. Не се чу дали са го хванали, хем камера го беше заснела.
38
2
 
9
 
! Отговори
ъ преди 2 месеца
Да прегледат камерите. От там трябва да не минал я Бокича, я Кики или Асанчо. Да проверят къде е била и Ленчето Поптодорова снощи, а също и Драгалевския румлянин.