15 000 подкрепиха Uber, протестът е днес

От два дни онлайн услугата за превози спря работа у нас
Обновена: 7 окт 2015 09:42 | 7 окт 2015 09:34,
41
15 000 подкрепиха Uber, протестът е днес
Снимка: Uber

Пред сградата на Върховния административен съд днес ще се проведе протест в защита на вече спряната услуга за превози Uber.

От компанията стартираха и подписка в своя защита. Събраните подписи ще бъдат пратени до Комисията за защита на конкуренцията, Министерския съвет и Народното събрание.

От два дни онлайн услугата за превози спря работа у нас, след като ВАС потвърди наказанието от КЗК, че компанията прилага нелоялни практики.

Още по темата

До момента подписката в подкрепа на Uber в интернет е събрала над 15 000 поддръжици.

"Наличието на повече избор е от огромна полза за обществото като цяло, ако и да създава затруднения на съществуващите конюктурни интереси. По-големият избор винаги води до по-добро качество и по-ниски цени на услугите", написа Uber в петицията си.

"Живеем в един нов свят движен от технологиите. Регулациите трябва да еволюират, за да може обществото да се възползва от ефективността на иновациите. Очевидна е нуждата от нови правила, които да отразят техническото развитие на 21-ви век. Властта това да се случи е в ръцете на нашето правителство и изборът дали да се чуе гласът ви е изцяло ваш", завършват от компанията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
34
 
! Отговори
Гецата преди 8 години
Това, което най-много ми харесва при Убер, е, че не те цакат с изминатите километри - всичко се следи с GPS и ти сам можеш да видиш откъде си минал и колко км са навъртяни. Още един огромен плюс е плащането с кредитна карта - така не се налага да оставяш бакшиш на шофьора.Това, което не ми харесва при Убер, е, че се правят на тарикати и се опитват да заобиколят законите. Когато започваш да предоставяш услуги в България, трябва да се съобразяваш с българското законодателство. А те скатават.
6
5
 
19
 
! Отговори
Клиентът !!! преди 8 години
До шишо бакшишоАко предлагахте качествена, чиста и не(помпаща)натоварваща услуга, пазара нямаше да има нужда от тях и вие да ревете ! Проблемът скоро ще бъде разрешен и пак ще си возят, а такситата......без коментар повече !!!
5
7
 
24
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
Аз пък съм от недоволните от Uber (не съм бакшиш)! Следният случай:Викам си кола и пише че ще дойде след 4мин. Чакам я 30 мин и не идва. Извиках си такси защото трябваше да се придвижа. Качих се и докато бакшиша ме караше, шофьора на Uber ми се обажда. Изключително нагло поведение - "защо не ме чака? Трябва да се обадиш ако няма да ползваш" - а не трябва ли той да се обади че ще дойде след 30 мин"На другия ден съм таксуван 3лв за услуга която не съм ползвал. Най-големите сомтаняци просто!
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАКВА УСЛУГА ИЗВЪРВАХА ЮБЕР ?Я ОБЕСНЕТЕ ПОДРОБНО ДА ЗНАЕМ КАКВО СА ЗАБРАНИЛИ???
3
7
 
31
 
! Отговори
Т. Георгиев преди 8 години
Ок, харесвам ги Убер и искам да останат на пазара. Но не разбирам защо се крият от закона и се правят, че не са таксиметрова услуга, като са си такава. В крайна сметка всяко едно такси минава през доста регулации, проверки, плащат допълнителни такси. Не разбирам защо Убер скръндзат и не си изкарат разрешителните, които са необходими. Щом всяко едно такси може, защо Убер да не може?Пак казвам - Убер ми харесва и те определено раздвижиха пазара. Но искам също така Убер да са изрядни.
2
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не на смрадливите бакшиши ....да на качеството и UBER
1
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Досега римляните трябваше да си купуват шофьорски книжки за да ви возят, сега с Юбер дори и това никой не го проверява. Просто се регистрират и карат на риск.