Руският посланик във Великобритания: Украйна не иска мир, а помощи

Обединеното кралство воюва с нас, като дава оръжия на Зеленски
20 окт 2024 09:15, Стела Стоянова
235
Руският посланик във Великобритания: Украйна не иска мир, а помощи
Снимка БГНЕС

Семейството на Доун Стърджис, която почина преди шест години в Солсбъри след отравяне с "Новичок", призова руския президент  Владимир Путин да даде показания в рамките на започналото публично разследване на случаите с нервнопаралитичното вещество във Великобритания.

По този повод журналистката от Би Би Си Лора Кюнсбърг покани на интервю руския посланик в Обединеното кралство Андрей Келин и отправи искането на семейство Стърджис директно към него. Цялото интервюто с Андрей Келин ще бъде излъчено по-късно днес, но Би Би Си вече излъчи части от него.

"Не вярвам, че президентът Путин ще отиде във Великобритания просто за да свидетелства за нещо", отговори посланикът на зададения му въпрос.

Британското правителството смята, че двама руски агенти, известни като Александър Петров и Руслан Боширов, са отговорни за атаката с "Новичок" срещу Сергей и Юлия Скрипал в Солсбъри. Андрей Келин обаче отхвърли и предложенията двамата да бъдат разпитани от разследващите с аргумента, че вече са дали интервю по руската държавна телевизия.

Келин нарече като цяло обвиненията срещу Русия "глупост". Притиснат от журналистката да даде отговор на семейство Стърджис, Келин каза: "Никога не съм срещал това семейство... Ако някой е починал, разбира се, че сме загрижени за случилото се".

Руският посланик взе отношение и за войната в Украйна. Той обвини Обединеното кралство, че "води война" срещу Русия, като подкрепя страната с оръжия и ресурси. "Ако Зеленски няма да преговаря с нас – добре. Тогава той ще губи все повече и повече територия", изтъкна Келин.

По повод на "плана за победа" на Володимир Зеленски Андрей Келин каза, че "украинският президент не иска мир, а продължава да иска все повече и повече други неща: членство в НАТО, помощ от ЕС, отбранителни пакети, всичко друго, но не и преговори".

По повод на твърдения, че руската икономика е поставена под голямо напрежение, Келин каза, че Русия живее "абсолютно нормален живот".

Запитан дали страданията и от двете страни не го държат буден през нощта, посланикът заяви: "Никой не харесва войната", като допълни, че тя може да спре, ако Западът спре да доставя оръжие на Украйна, посочва БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от Русия
Юлия Навална: Искам Путин да се превърне от цар в затворник
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
4
 
11
 
! Отговори
До Анонимен #83 преди 13 часа
Пьотр Порошенко освен това каза, че искали земята и ресурсите на Донбас и нямали нужда от хората. Тогава е нямало кой да му обясни, че земята и хората в случая вървят в комплект. Но явно Украйна по принцип няма нужда от хора, след като от 50 паднаха на под 20 млн
107
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 часа
Част от украинските бежанци в България са настроени недружелюбно да не кажа агресивно срещу нас и ние не сме спокойни за себе си. Лично аз се страхувам от тях.
106
7
 
15
 
! Отговори
До 104 преди 13 часа
Този някой, който е гарантирал териториялната цялост, също така е подписал и меморандум в който е написано НИКАКВО УЧАСТИЕ във военни блокове, където престъпната ти Украйна се е съгласила в името на горното.Явно на някой не му отърва да изкаже истината, а ? Или удобно я пропуска. Ето ти повода за настоящия конфликт, конфликт, който кървавия клоун можеше да избегне, но той каза: нас това не не устройва и сега шмърка сополи.
105
13
 
8
 
! Отговори
82-ОМБр преди 13 часа
русия разбира,само и единствено от сила,в този ред на мисли,Путин ще стане любезен към Украйна тогава,когато Украйна се сдобие с атомни бомби!
104
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Обективна истина е че рускоезичното население не е малцинство а основна група чиито права са нарушени не само в Украйна но и в Прибалтика. Преди години гледах френски филм за това , когато по телевизиите все още имаше свобода. Преди либералната демокрация която задуши всичко. Защо им забраняват езика и дори нямат избирателни права. Точно затова Запада предполага че Путин ще продължи защото има основание.
103
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Зеленски трябва да бъде ликвидиран, за да настъпи спокойствие. Този народ се оказа много вироглав, нагъл, нахален с някакво странно чувство за превъзходство. До вчера никой не ги знаеше, днес научихме географията на 404. Няма нужда.
102
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Укрите са силно психично изменени, яко нахални и направо нетърпимо нагли... Европа скоро ще ги разбере, какви са!
101
5
 
17
 
! Отговори
Той преди 14 часа
Европа и сащ си създадоха държава терорист Украйна,но ще дойде момент когато ще се чудят как да я спрът
100
5
 
12
 
! Отговори
Обективни истини преди 14 часа
Освен самата Украйна, Западът е големият губещ във войната.Управлявани от поколение неолиберали и атлантици, за които идеологията надделява над икономическия, военния и историческия здрав разум, те насърчиха и улесниха Украйна да води война срещу ядрена и индустриално-военна суперсила, която няма шанс да победи
99
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Имам въпрос? Защо всички украински герой бягат от Украйна? Бандера бяга в Мюнхен, Махно в Париж, Зеленски има имоти по целия свят, със сигурност ще избяга. Арестович, Залужни е в Лондон, още куп от управляващата клика, вече е в чужбина. Представяте ли си нашите герой, например Левски да отиде във Виена, а Ботев в Рим? Герой ли ще са, ако са се отметнали от идеите си и не са готови да се бият и да умрат за тях? Фалшиви герой, фалшива история, фалшива страна.
98
4
 
14
 
! Отговори
Да преди 14 часа
Хареса им да просят оръжия и пари. Всички им дават и нешата потъват в бездънна яма. Много народ от тамошната върхушка се обогати значително. Не искат да спират живота на аванта. Лошото е че и нашите управници се скъсват да даряват
97
5
 
4
 
! Отговори
До 93 преди 14 часа
Всеки е важен, особено когато е нападнат от някой, който е поел отговорност за териториалната му цялост, в замяна да се откаже от ядрено оръжие. Второ, руснаците винаги са правили това - заливат съседите си с човешка маса и пар ра зи ти рат, справка у нас това се случва и след 50 години ще сме Украйна. Моля! И не ми трябват парите ти.
96
1
 
12
 
! Отговори
Той преди 14 часа
КАПИТУЛАЦИЯТА НА УКРАЙНА Е НЕЙНАТА ПОБЕДА! ПОНЕ ЩЕ СПАСИ ОСТАНАЛОТО ОТ ЗЕМЯ И НАРОД!понякога поражението и отстъплението не е срам, а победа!Да осъзнаеш кое е по- важно между гордостта и самосъхранението. Поискай мир и ще ти се въздаде победа.
95
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Украинците са върти опашки е видно от историята и като нищо ще се обърнат срещу покровтелите си в един момент, когато им е изгодно.
94
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Украинците провокираха конфликта с руснаците в ДНР и ЛНР, после обраха парите на Европа и САЩ, изтребиха доброволно на фронта мъжкото си население и само реват за още пари!Всички им били длъжни. Не, европейските народи не са им длъжни, само лидерите на Европа и поддръжниците им за войната с Русия са им длъжни. Да хващат оръжието и да отиват да се бият срещу Русия, ще ги вземат, а нас ще отърват от тази си воня на вмирисана риба.
93
12
 
5
 
! Отговори
тоя е кривоглед преди 14 часа
много руснаци имат генетични дефекти като кривогледство. Това от пиянстване на бременни рускини. Най-много ги удря в мозъка
92
1
 
10
 
! Отговори
Обективни истини преди 14 часа
Няма да унищожим планетата заради равновесието на украинската държава, която вече е напълно опустошена отвътре от собствените ѝ ръководители в ущърб на собственото им население! Това е налудно. Защо украинският народ не осъзнава експлоатацията, на което е подложена съдбата му?
91
0
 
4
 
! Отговори
До 82-ОМБр (88) преди 14 часа
Ние пък виждаме как поетапно завземат територии. Субективизъм, а? :-)))
90
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Западните въшки приключиха с уондървафлите. Тероризъм и тактически пощипвания нито спират Руската армия, нито поставят Украйна в някакво перспективно положение за преговори. Русия отеба Европа. С право. По-нагли и безотговорни към собствените си граждани са само САЩ. Така, че има само една перспектва. КАПИТУЛАЦИЯ, ДЕНАЦИФИКАЦИЯ, ДЕМИЛИТАРИЗАЦИЯ. Къде се е чуло и видяло ПОБЕДИТЕЛЯТ ДА МУ ПОСТАВЯТ УСЛОВИЯ ПОБЕДЕНИТЕ?
89
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Не бил Александър, а Олександър. Не бил Владимир, а Володимир. Не бил Сергей, а Сергий. Не бил Кирил, а Кирило. Не бил Андрей, а Андрий. Не била Елена, а Олена. Не бил Димитър, а Дмитро. Тези украинци са бетер от македонците. Измислена нация отцепродавци....