Русия отказа да участва в мирна среща на върха за Украйна

Това е ултиматум, който Москва няма да приеме, заяви Захарова
18 юли 2024 20:30, Нели Христова
60
Русия отказа да участва в мирна среща на върха за Украйна
Снимка: БГНЕС

„Опитите за включване на Русия във втора мирна среща на върха за Украйна са ултиматуми, които Москва няма да приеме“.

Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, предаде ТАСС.

На 15 юли украинският президент Володимир Зеленски заяви, че има за цел през ноември да бъде готов план, който да позволи на Киев да проведе втора международна мирна среща на върха. Зеленски каза, че на срещата трябва да присъстват представители на Русия.

Делегации от 92 държави участваха в първата среща на върха в Швейцария през юни. Русия не беше поканена и отхвърли събитието като загуба на време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо украйна организира конференции за мир с множество държави -- за да води на тях своята пропагандна война на лъжи. Тя не се стреми към мир, не е узряла още и смята да продължава докато западът и колониите му ги финансират.
52
1
 
5
 
! Отговори
Правилно преди 1 месец
В Швейцария загуба на време, втората среща - втора загуба на време. Първите предложения на руснаците бяха най добри, оттук нататък следват само шамари за укропите и Gейропа
51
7
 
2
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
До Емануел Ти си пример за лицемерен русофил. Понеже САЩ били извършили геноцид и военно престъпление, Русия да не остане по-назад и те така завалиите. Ама като го прави великия Роснак - харошо. Като го прави хамериканеца - мъъъ *** то това е лошо въъъъййй. Що не кажеш японците колко военни престъпления имат? Да ти имам празната рубладжийска кратуна.
50
13
 
4
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 месец
Няма защо да участват тези въшкарници руснаците, те не стават за нищо и разбират само от бой по *** глави!
49
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лека полека тръгват в правилната посока. Мирна конференция без Русия е нищо и половина. Сега трябва да си оправят опорките укритата и може и да има мир.
48
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според украинската конституция, от 21.05.2024г. зеленския си е най- обикновен престъпник - наркоман, а не президент. Четете внимателно. Такива статии пишат само неговите лъжци, и служителите на полския дезинформационен институт. относно останалото - Да се събират колкото си искат. Да си приказват, да се занимават там... Владимир Владимирович вече е решил какво ще се случи с тях, и никакви срещи немогат да променят сътбите им. Наскачаха се на майдана, сега ще си сърбат попарата.
47
1
 
8
 
! Отговори
Емануел преди 1 месец
Радвай се , че не са като американците , да пускат атомни бомби над ЯПОНИЯ ! Но все пак в тая насока , американците водят с 2:0 ! Никога , не е късно , да станр резултата 2:2 !
46
14
 
5
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Руснаците са лицемери и демагози. Те не искат мир, те искат руски мир, с руска истина и руски ценности. Като например да пускаш бомби на детски болници.
45
16
 
6
 
! Отговори
световни Z терористи преди 1 месец
На Путин кога ще му увира канчето, че да проумее с пилешкия си мозък в какво блато и падение се вкара заедно с неговите оядени с власт и пари авери и приближени. От лидер с който се съобразяваше целия свят , до обявен от международен съд престъпник. За държавата - да не говорим.
44
4
 
17
 
! Отговори
Хи хи до 43 преди 1 месец
20 и кусур % от украйна е напълно освободена, а останалата част е освободена от енергийната им система, рожба на комунизЪма ! Добре че е Русия да им помогне да се освободят !
43
4
 
13
 
! Отговори
Мухльовец Володъмър преди 1 месец
На 15 юли украинският президент нищо не можете да заяви, тъй като на Украйна няма легитимен действащ президент. А когато цитирате една самозвана гнида, това е лоша манипуляция и заблуждение.
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СССР
41
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С Украйна не се получи, коя друга страна да освободим?
40
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много искаме да покажем силата на НАТО, но нямаме желание. Защо не са руснаците козари с калашници от Афганистан, да им покажем каква сила сме. И Б-2 ще използваме, и стелтове, ще им покажем всичко. Козарите са достойни врагове за НАТО.
39
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има ли още украинчета да поддържаме огъня? Запада го мързи да воюва, грее се на огъня от украинчетата. Като свърши горивото, ще отиде в други страни да разпалва оранжеви революции, безсмислени и вредни за местните индиаанци.
38
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде е рундьо миротвореца сега да се изкаже?
37
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия отдавна е нелегитимна и не е в позиция да диктува условия в тази разпалена от нея война! Или се оттегля, или показва, че Не иска да спре да воюва.Вече и на подкрепа на Тръмп не могат да разчитат, и Захарова го знае.
36
5
 
18
 
! Отговори
стига бе преди 1 месец
Зеленски не е президент. Няма как Русия да иде на среща организирана по негова инициатива. Така го легитимира. Дипломацията е тънка наука.
35
2
 
12
 
! Отговори
мак преди 1 месец
На първа не я поканиха, защо да идва на втора седенка? И какъв смисъл има от срещи, щом никой не иска войната да спре? Нито русия иска да се оттегли, нито останалите да спрат да се въоръжават, под предлог че путин ще ги нападне.
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
2 Сатанки у Киев - и Еврея вдига белия байряк :)))