Мъж с двойно гражданство арестуван в Русия за измяна

Той е адвокат, израснал в Германия
14 юни 2024 07:20, Александър Попов
24
Мъж с двойно гражданство арестуван в Русия за измяна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Мъж с двойно руско и германско гражданство бе задържан вчера в Санкт Петербург, предаде Ройтерс, позовавайки се на местни медии и хора, които го познават. Някои руски медии съобщиха, че той е заподозрян в извършването на държавна измяна, отбелязва агенцията.

Герман Мойзес, 39-годишен адвокат, който е израснал в Германия, но се е върнал да живее и работи в родната си страна, стана част от нарастващия списък на задържаните в Русия чуждестранни граждани, които попадат в капана на кризата в отношенията между Москва и Запада заради войната в Украйна.

Германското министерство на външните работи потвърди ареста на Мойзес в изявление за Ройтерс и уточни, че посолството в Москва е в контакт с неговото семейство.

"Случаят е известен на министерството на външните работи. Той се отнася за лице с германско и руско гражданство", заяви служител на ведомството. Той отбеляза, че от две години насам Москва отказва на Германия консулски достъп до нейни граждани, намиращи се руски затвори, но уточни, че Берлин остава "твърдо ангажиран с консулския достъп в този и други случаи".

Руските власти още не са потвърдили официално задържането на Мойзес и към момента няма информация какви са обвиненията срещу него.

Независими руски медии съобщиха, че Мойзес е обвинен в държавна измяна - престъпление, за което може да бъде издадена доживотна присъда, но не предоставиха подробности в подкрепа на твърдението си. Оправдателни присъди по дела за държавна измяна почти не се срещат в Русия, отбелязва Ройтерс.

Мойзес е работил като адвокат и е бил управляващ съдружник в базираната в Кьолн "Аверс груп", сочи уебсайтът на консултантската компания. На него се казва също, че фирмата предоставя услуги в подкрепа на бизнеса и управлението на недвижими имоти, както и съдействие на заможни граждани на бивши съветски републики, включително Русия, за получаване на разрешения за пребиваване в Германия.

Ройтерс отбелязва, че не е ясно дали арестът на Мойзес има пряка връзка с професионалната му дейност./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: Русиядържавна измяна
Още от Русия
Как страните от Г-7 планират да противодействат на Русия и Китай
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
АРЕСТУВАЙТЕ И ТИЯ : преди 3 дни
1.На В. В. Путин първата съпруга живее във Франция. Дъщерята Мария е омъжена за холандски бизнесмен Фаасен и живее в Холандия. Дъщеря Катя, съжителства с южнокорейския гражданин Йена Джонг. 2. На Министър-председателя на РФ Дмитрий Медведев синът Иля живее в САЩ. 3. На Министъра на външните работи Сергей В. Лавров дъщерята Екатерина живее в САЩ. 4. На Прес секретаря Песков Д.С. съпругата е гражданка на САЩ. Дъщерята е гражданка на Франция. Синът е британски гражданин. И т.н. и т.н. ...
17
0
 
2
 
! Отговори
в 2022 шефът на ЦРУ преди 3 дни
СЕ ПОДИГРА С ДВОЙНИЦИТЕ НА ТОГАВА УМРЕЛИЯ ПУТИН ! КАЗА, ЧЕ ИЗГЛЕЖДАТ ПРЕКАЛЕНО ЖИВИ ЗА ИНФОРМАЦИЯТА, С КОЯТО РАЗПОЛАГА !
16
1
 
5
 
! Отговори
УКРАЙНА ПАЗИ РЕЗЕРВА преди 3 дни
ЗА ВАЖНИ ЦЕЛИ ! НЕ ГЪРМЯТ МУНИЦИИ НАПРАЗНО ! ПОВРЕДИХА НА 1200 КМ В РУСКИЯ ТИЛ 2 РУСКИ ЛОКАТОРНИ СТАНЦИИ ЗА РАННО ПРЕДУПРЕЖДАВАНЕ ЗА ЯДРЕНО НАПАДЕНИЕ ! СЕРИОЗНО ПОСТИЖЕНИЕ, КОЕТО ДОКАРА КРЕМЪЛ ДО ХИСТЕРИЯ ! А КОЛКО РЛ СТАНЦИИ ГРЪМНАХА В КРИМ И С200 И С300, И КОЛКО ОТ НАЙ МОДЕРНИТЕ ИСТРЕБИТЕЛИ И БОМБАРДИРОВАБИ НА РУСНАЦИТЕ, И 2 РАДИО ЛОКАТОРНИ САМОЛЕТА НА РУСНАЦИТЕ... УКРАИНЦИТЕ ДЕЙСТВАТ С ХИРУРГИЧЕСКА ТОЧНОСТ, РУСНАЦИТЕ СА ПИЯНИ СВАТБАРИ, ГЪРМЯТ НАПОСОКИ ! КРЕМЪЛ Е ОБРЕЧЕН
15
1
 
6
 
! Отговори
знаете ли, ЧЕ преди 3 дни
Базираната в Австралия SYPAQ Systems произвежда евтини дронове от картон, за украинските сили. Дроновете Corvo Precision Payload Delivery System (PPDS) се доставят в плоски опаковки, като за пица, сглобяват се за няколко минути и могат да летят до 120 км. Те са невидими за руските радари. Слава на Австралия ! Слава на Украйна ! https://popularmechanics/military/aviation/a43402658/ukraine-cardboard-drones/
14
1
 
3
 
! Отговори
Украйна няма преди 3 дни
ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ, НО МОЖЕ ДА ГО УПОТРЕБИ ! ДОСТАТЪЧНО Е ДА ИЗПРАТИ 100на НЕПТУНА ДО БЛИЗКИ ЯДРЕНИ СИЛОЗИ ИЛИ СКЛАДОВЕ ЗА ТАКТИЧЕСКИ ЯДРЕНИ ГЛАВИ ! ИЛИ ПРОСТО ДО ЯДРЕНИ ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛИ В РУСИЯ ! ТАКА ЧЕ, ПО МАЛКО ЗАПЛАХИ ОТ СТРАНА НА КРЕМЪЛ БИХА ПОВЛИЯЛИ БЛАГОТВОРНО ВЪРХУ РУСКОТО ЗДРАВЕ !!! И УКРАИНСКИТЕ НЕРВИ МОЖЕ ДА НЕ ИЗДЪРЖАТ... НЕПТУНИТЕ ЗАСЕГА СА С 500 км ОБСЕГ, но имам усещането, че пазят в тайна най новите разработки за НЕПТУН... ТАКА ДЕ, ВСЕ ДРУГО СИ Е ДА ПОДНЕСЕШ СЮРПРИЗ НА ВРАГА...
13
1
 
6
 
! Отговори
знаете ли, ЧЕ преди 4 дни
Дмитри Медведев, по точно Митя Кошмар притежава големи площи земя, едната от тях 80 ха което е 30 пъти размера на Червения площад, вили, дворци, яхти, скъпи апартаменти, винарни и имоти чрез сложни структури на собственост, включващи фиктивни офшорни компании и фондации. Общата им стойност се оценява на около 1,2 милиарда щатски долара. Първоначалният източник на богатствата му са подаръци от руски олигарси... ЗАЩО ЛИ ???... и заеми от държавни банки... https://en.wikipedia.org/wiki/Dmitry_Medvedev#Publications
12
2
 
6
 
! Отговори
ОТИВАнаСИБИРСКИплаж преди 4 дни
ГРУЗИНСКИЯТ МУСТАКАТ ГЕНИАЛИСИМУС ПРАТИ 20 000 000 НА ПЛАЖ В СИБИР И ОЩЕ НЯКОЛКО МИЛИОНА ПАРТИЙНИ ДРУГАРИ НА АУДЕНЦИЯ ПРИ СВЕТИ ПЕТЪР. ДНЕШНИТЕ КРЕМЪЛСКИ ИЗЧАДИЯ НЯМАТ СВЕЖИ ИДЕИ И ПЪЛЗЯТ ПО ДИРИТЕ НА ГЕНИАЛИСИМУСА
11
2
 
6
 
! Отговори
доКУКАНЕотКРЕМЪЛ преди 4 дни
РУСНАЦИ С КОШМАРИ ! КОЙТО БЪЛГАРИН ПОМНИ КАК ПО ВРЕМЕТО НА СОЦИАЛИЗМА СЕ РЕДЯХМЕ НА ОПАШКИ ЗА МАСЛИНИ, СИРЕНЕ, КАШКАВАЛ, КИСЕЛО МЛЯКО, ХЛЯБ ЧЕРЕН И ДОБРУДЖА, КАРАНТИИ, КАЙМА, ПЪРЖОЛИ, РИБА, ПОРТОКАЛИ... ЩЕ РАЗБЕРЕ КОШМАРИТЕ НА РУСНАЦИТЕ ДНЕС !!! ПОМНЯ ЕДИН ШЕГАДЖИЯ ПРОДАВАШЕ ОХЛЮВИ НА ПАЗАРА И ПОДКАНЯШЕ МЮЩЕРИИТЕ : ХАЙДЕеее НА РОГАТОТО АГНЕШКО... СЛЕД ТОВА НЕ МУ БЕШЕ ДО ШЕГИ... НАСИНЕН ОТ СЪВЕТВАНЕ... ЧАКАЙ БЕ КОМШУ, ТЯ ДНЕШНАТА МИЛИЦИЯ НЕ БИЕ ! ДНЕШНАТА НЕ МЕ БИ, АМА ВЧЕРАШНАТА...
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
В YOUTUBE има един клип за института за изучаване на мозъка създаден през 1947 година.Потресаващ е!Показани са най големите руски безумия за всички времена!Такива безумия никой ,никъде и никога в света не е правел! Доктор Менгеле пасти да яде!Описани са и експериментите с мозъка на Ленин,както и опитите за "дигитализацията " му!Клипът си е руски,а не някаква западна пропаганда.
9
5
 
2
 
! Отговори
Там преди 4 дни
много обичат предателите. Сега като го пратят ,,на зона" при ЗЕКовете, ще му се иска да не се е раждал!
8
4
 
12
 
! Отговори
до 1 преди 4 дни
Мумията на най-известния хомосексуалист е изложена в центъра на Мацква и твойте любими вватенки се редят на опашки да му се кланят.Нещо да кажеш по въпроса а русоффилистик ссмотан.
7
2
 
12
 
! Отговори
а тези кога преди 4 дни
1. Руският президент В. В. Путин Първата съпруга живее във Франция. Дъщерята Мария е омъжена за холандски бизнесмен Фаасен и живее в Холандия. Дъщеря Катя, съжителстваща с южнокорейския гражданин Йена Джонг-*** 2. Министър-председател на Руската федерация Дмитрий Медведев Синът Иля живее в САЩ. 3. Министър на външните работи на Руската федерация Сергей В. Лавров Дъщерята Екатерина живее в САЩ. 4. Прес секретар Песков Д.С. Съпругата е гражданка на САЩ. Дъщерята е гражданка на Франция. Синът е британски гражданин. 5. Вицепрезидент на Държавната дума на Руската федерация Железняк.
6
4
 
15
 
! Отговори
Жоро Сороса преди 4 дни
А Кремълския бандит кога каторга за него.
5
14
 
5
 
! Отговори
Ммда преди 4 дни
Евреина се е опитал да заработи едни бързи пари, но този път е ударил на камък. Ще му друснат доживотна, но ще послужи като "разменна монета" за някой руснак. За една, две години в руска колония, ще бъде като нов. Такава е съдбата на чуждестранните агенти в Русия.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ако прочетеш горното, без да знаеш нищо друго за въпросния тип и първата мисъл ти е "шпионирал е за Израел", може би си антисемит. Може би всички сме антисемити.
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Крепостничество, царизъм, ленинизъм, сталинизъм, путлеризъм, рашляшко най големия наказателен лагер на Земята преди и днес!
2
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Боже, каква трогателна новина. Вие следите под лупа всеки арестуван в Русия. Търсите под дърво и камък, че в Русия има жестока диктатура. Ето ви-мъж, израснал в Германия е арестуван. Да арестуват мъж израснал в самата Германия? Как са могли? Та той е израснал в Германия, бе.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
а килър петков що още е на свобода ???