Американските инструктори в Украйна - те ли ще подпалят Третата световна

Генерал Чарлз Браун-младши повдига завесата
27 май 2024 07:10, Петър Бойчев
347
Американските инструктори в Украйна - те ли ще подпалят Третата световна
Снимка БГНЕС

Украйна е притисната от Русия на фронта, Киев не може да се бие без чужда помощ, пише Responsible Statecraft. НАТО все по-често говори за изпращане на свои инструктори в помощ на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

С изявлението си, че инструкторите на НАТО в крайна сметка ще отидат в Украйна, председателят на Обединения комитет на началник-щабовете генерал Чарлз Браун-младши наруши една от малкото останали червени линии, предотвратяващи боевете в Украйна да ескалират в пряк конфликт между Русия и Запада.

„В крайна сметка ще стигнем дотам“, каза Браун, според The New York Times, добавяйки, че изпращането им сега би изложило персонала на НАТО „на риск“. Според Responsible Statecraft, Браун имплицитно признава две точки, които западните служители упорито отричат: украинската военна кампания бавно се срива и не може да продължи без засилване на западното участие, съобщава actualno.

Има и трети фактор, който трябва сериозно да безпокои американските и европейските лидери: изпращането на персонал на НАТО в Украйна без широко и прозрачно споразумение с Москва вероятно ще въвлече държавите от НАТО, включително Съединените щати, в пряка и ожесточена война с Русия.
 

Възможно е Кремъл да е доста отворен за някакво официално споразумение, което да установи демаркационни линии в Украйна и да разреши присъствието на западен военен персонал в някои части на страната. Ако стане така, това ще значи, че издирваният от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин би могъл да е по-склонен на отстъпки за край на войната, който да не доведе веднага до ново начало.

Обаче без ясно споразумение със Запада относно обхвата и границите на военното присъствие на НАТО в Украйна, Кремъл вероятно ще гледа на първата вълна от инструктори на Алианса просто като на пробен балон за тестване на отговора на Русия на пряката и широко обхватна западна намеса в Украйна. По този начин е голям рискът Москва да осъзнае необходимостта да атакува тези инструктори възможно най-силно, за да предотврати перспективата за по-голяма военна намеса на НАТО.

Браун признава, че изпращането на персонал сега би изложило на риск този "обучаващ екип на НАТО", но не е ясно какво точно в бойната динамика го е накарало да допусне, че би било по-безопасно да се приложи тази схема в бъдеще, пише Responsible Statecraft.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
30
 
11
 
! Отговори
Читател преди 3 месеца
Добре де,значи има *** от Куба,Непал, Казахстан и други дето се бият за ***,и тея същите не разпалват войната а инструкторите от НАТО? А да,забравих,мамините синчета на руските олигарси си пият водката в клубовете на Москва а чукчите за пръв път вижда пералня как няма да се бие.
274
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще подпалят на дядо Влад колибата!
273
5
 
66
 
! Отговори
Гнусни преди 3 месеца
Лъжливи НАТОвски от.епки ДА ГОРИТЕ В АДА!!!
272
3
 
56
 
! Отговори
Те преди 3 месеца
По принцип няма война която да не са разпалили!
271
5
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То си има системни неудачници,като балтииските лилипути и вечните слуги поляците.Тяхните *** ще заложат.От нас максимум готвачи и гробищни музиканти.А и румънските будали стават за разходен материал
270
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защото има конституционни права и свобода на словото. Не сме роби на някоя западна оръжейна компания като теб. Без право на мислене и мнение по съвест.
269
10
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ПЕЧЕН ИНСТРУКТОР НА СКАРА.... РУСНАЦИТЕ ЯСНО КАЗАХА ЧЕ ВСЕКИ ЧУЖДЕНЕЦ С ОРЪЖИЕ В УКРАЙНА СТАВА НЕЗАБАВНО ПРИОРИТЕТНА ЦЕЛ И ВЕЧЕ ДОСТА *** ОТ ЗАПАД ИМАШЕ ЗА БАКТЕРИИТЕ ЗА РАЗЛАГАНЕ. ЗАТОВА И ЕНТУСИАЗЪМА НА ИНТЕРВЕНТИТЕ НЕ Е НИКАК ГОЛЯМ
268
7
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
САЩ като империята на злото не се колебае да предизвика Трета световна война, а България ще бъде един от жертвените агнеци.
267
9
 
72
 
! Отговори
ДаСкопимСулюПаситто преди 3 месеца
По всичко личи, че краварете-терорист N:1, ФАЩ твърдо са решили слугите им, включително и Бугристан да бъдат изпепелени в името на англо- краварската "демокрация" и тяхното благополучие, но едва ли ще се разминат от як руски лобут.Слава на Путин !Да живее майка Русия,стожер на мира на планетата ни !
266
80
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тук върви масирана рашистка пропаганда. Въпроса защо трауловете не са арестувани и тикнати в затвора?!?! България е ли част от НАТО и ЕС или е Задунайска Рушмандия???
265
48
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не американски или каквито и да било други инструктури ще подпаля ТСВ а такива като ЕАС драскачи ще я подпалят. Друг е въпроса че ТСВ вече я подпали Путин и тя е в ход макар и да не го разбират повечето двукраки.
264
9
 
68
 
! Отговори
Справедлив преди 3 месеца
Явно е че Американците и НАТО искат да се надрусат с радиационен прах, иначе няма как да се обяснят действията им
263
59
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само напред и бой по фашистите рашаги!
262
15
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И натовските инструктори ще ги пратят при Бандера.
261
10
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз не знам какво неясно има какъв ще е отговорът. Отговорът ще е такъв, че няма да се вярва на повечето, а тези, които осъзнаят какво се е случило, няма да посмеят да реагират по никакъв начин. Русия си тества тактическите ядрени оръжия съвсем наскоро, надали просто ей така.
260
9
 
55
 
! Отговори
ИГНАЦИО ИГНИШЪН преди 3 месеца
КОГАТО "ЗЛОТО" РАБОТИЛО 15 ГОДИНИ ПОДМОЛНО СЕ ПРЕДСТАВЯ КАТО "ДОБРОТО" МОЖЕ ДА ОЧАКВА САМО ПРИЯТЕЛСКА ЗАДУШАВАЩА ПРЕГРЪДКА И КАТО РЕЗУЛТАТ ПЪЛНА ЛИКВИДАЦИЯ НА УКРАЙНА КАТО ДЪРЖАВА!!! NO WAY BACK!!!
259
11
 
59
 
! Отговори
ИГНАЦИО ИГНИШЪН преди 3 месеца
ИНСТРУКТОРИТЕ ЯНКИ ДА СЕ СГОТВЯТ ЗА 25-ГОДИШНО ПРИСЪСТВИЕ В ЗОНАТА НА КОНЛИКТА И ДА НЕ ЗАБРАВЯТ ЦИНКОВИТЕ КОСТЮМИ НА ЧИЧКО САМ!!!...
258
90
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
американците няма да подпалят а ще потушат огъня, това което русия надроби
257
5
 
37
 
! Отговори
75% не обичат УСА преди 3 месеца
До Джордж Орал: Войната е мир! :):)
256
44
 
13
 
! Отговори
Коцето! преди 3 месеца
До Бай ДрънМосква е прекрасно место където да се преместиш.Даже Джуджето ще ти даде и новата волга за личен автомобил.Тръгвай още сега,няма страшно-там е раят на земята!!!