Зеленски: Руснаците губят пехотата и техниката си

Войските на Украйна са отблъснали руснаците край Часов Яр
19 май 2024 07:45, Нели Христова
380
Зеленски: Руснаците губят пехотата и техниката си
Снимка: БГНЕС

Украински прокурори съобщиха, че разследват нападения срещу мирни граждани в два града в североизточната част на Харковска област.

От своя страна руското министерство на отбраната обаче съобщи, че неговите сили са превзели село Старица в същата област, осем дни след началото на настъплението си в района.

Във вечерното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски заяви, че украинските сили са отблъснали руснаците в източната част на Донецка област, около град Часов Яр, смятан за ключова цел при руската кампания:

"Руснаците губят пехотата и техниката си. Губят чувствително, въпреки че, както и през 2022 г., разчитаха на бърз напредък в нашите земи."

Зеленски отбеляза 80-ата годишнина от депортацията на кримските татари от Съветския съюз и направи сравнение с руската окупация на Крим":

"Днес, когато почитаме паметта на жертвите на депортацията на кримските татари и осъждаме руската злоупотреба с Крим, ние чувстваме, че руското зло не е и няма да бъде всесилно. Времето на окупатора на нашата земя е ограничено и неговото изгонване е неизбежно и зависи от това как всички се съпротивляваме", каза Володимир Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе, къде е Дедо? Някой виждАл ли е Дедо Байдън? В последните месеци май нещо го крият? Единият световен лидер лъже, другия след него маже... Само че мажещия нещо се бъгнА! Те руснаците и ракети нямаха, и танковете им свършиха, бягаха панически през гората, само че бягат към полската граница. Не съм чул от година насам укрите да са си върнали дори и овощна градина. Дет се вика във футбола, акомсъдията даде измислена дузпа винаги се пропуска... Така имс измислената държава.
8
64
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За руснаците е важно да умрат за царя-батюшка. И без това животът им не струва и една пробита копейка.
7
3
 
12
 
! Отговори
do 5 преди 3 месеца
До До 2: По-скоро трябва да ти извадят мозъка, за да заприличаш на Зеля. Иначе си прав, няма как, защото природатата не е в състояние да създаде такъв *** като кривоноското, и въпреки това той съществува.
6
8
 
70
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 3 месеца
Шмъркалан пак е сменил дилъра и бълнува на глас в захлас. Хахаха. Те му вземат и заличават държавата, той се прави на мъж. Ако не беше западната помощ, щяха да я превземат за три - четири седмици. Обаче Запада иска милиони славяни да умрат и засега успява в опитите си.
5
38
 
6
 
! Отговори
До 2 преди 3 месеца
Няма как тавариш, трябва да ви присадят мозък за тая цел
4
6
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е щом Зелята казва .... няма начин той да лъже, той никога не е лъгал и не е бил комедиант ....
3
55
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Копейковците мачкат във форумите
2
8
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя наистина не е от тоя свят. Кажи би Зе как да минем в твоето друго измерение, та да те разберем?
1
6
 
17
 
! Отговори
Ами преди 3 месеца
Те могат да си позволят загуби!