Разраства се скандалът с подкупи в руското министерство на отбраната

Арестуван е висш служител, откриха пари и ценности за $1 млн.
14 май 2024 14:16, Елка Василева
61
Разраства се скандалът с подкупи в руското министерство на отбраната
Снимка: архив, БГНЕС

Ръководителят на отдел "Човешки ресурси" в руското министерство на отбраната Юрий Кузнецов бе арестуван по подозрения във вземане на подкуп, след като пари в брой и ценности на стойност повече от един милион щатски долара бяха открити в негови имоти, заявиха руски следователи, цитирани от Ройтерс.

Още по темата
Следственият комитет на Русия заяви, че Кузнецов е заподозрян в "получаване на подкуп в особено големи размери".

"Според разследването през периода 2021-2023 г., докато е начело на 8-о управление на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация, Кузнецов е получил подкуп от представители на търговски структури в замяна на извършване на определени действия в тяхна полза", добави комитетът.

Арестът на Кузнецов е признак, че най-големият корупционен скандал в правителството от години се разраства само няколко дни, след като президентът Владимир Путин неочаквано отстрани министъра на отбраната Сергей Шойгу от поста му, коментира Ройтерс.

Най-малко петима души бяха арестувани във връзка с разрастващ се скандал с подкупи в министерството на отбраната, който започна на 23 април със задържането на заместник-министъра Тимур Иванов.

Министърът на отбраната Сергей Шойгу бе неочаквано отстранен от поста си в неделя и бе назначен за секретар на Съвета за сигурност на Русия.

В новото правителство, което е в процес на одобрение от страна на парламента, на мястото му ще бъде назначен Андрей Белоусов – икономист, който преди това бе вицепремиер.

Анализатори смятат, че назначението на Белоусов е част от стратегия на Путин за подобряване на ефективността на руската военна икономика, като тя включва и изкореняване на корупцията при възлагането на военни договори.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
а в БГ кога? никога, даже Русия са по добре от нас в това отношение. Нашите не са откраднали 1 млн а по скоро 100 млн долара и резулат нула. БГ офцете се правят че не забелязват.
37
4
 
10
 
! Отговори
В проценти преди 4 месеца
Трилиони долари и паунди, дето пpocтaкеpиятa в БГ им вика "лири" са изнесени от Русия и укрити в "Чейс Банк", ЮЕсЕй и HSBC, UK, дело на бившите и настоящото правителство на Матушката Радная. Даже нашите кoмyндялници от Фъсраждане си кютат парите не в путински рубляци, а в кypвepтирyeмa валута, а пaпaгaлитe форумни продължават да възхваляват крадците с руски оригинал.
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Президентът Путин Не определя кой да бъде корумпиран и кой не. Подозирам обаче, че Президентът Путин може да се направи, че не забелязва милоните, вливащи се в джобовете на висшата власт, дорде тези висши длъжностни лица с всички сили служат на Отечеството си. Щом минат в петоколонния отбор, тяхната корупция веднага лъсва и на Следствения комитет се дава командата "ФАС".
35
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В Русия поне ги хващат и съдят, а тука всичките са "чисти като сълза" обаче милионери и милиардери. Най-смешното е шефовете на почти фалиралите болници, които са милионери. Има милион безобразия в държавната ни администрация и нито един наказан!
34
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Шойгу, Петрушев, сега и този" - Отдели кюфтетата от мухите, чмошник. Шойгу е назначен за Секретар на Съвета по безопасност на РФ. Николай Патрушев е назначен в президентската администрация като личен съветник на Президента Путин. Никой в нищо не ги е обвинил.
33
3
 
11
 
! Отговори
до 32 преди 4 месеца
Къде настъпват руснаците? Към момента са на 500м от границата, посока Харков. Не владеят и половината от ДНР и ЛНР, където Украйна нищо не е строила.
32
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украийна усвои над 1 млрд долара за украпителни съоръжения по границата с Русия, а сега когато руснаците настъпват се оказва, че такива липсват.....
31
0
 
10
 
! Отговори
Спомням си, преди 4 месеца
когато жената на бившия кметюх на Мацква, долетя в Лондон, за да си купи къщурка-мъдypкa за 50 000 000 Бритиш паунда. Когато я попитаха за мортгич, тя каза, че купува къщата отраз и не иска да чува за никакви подобни финансови фрази.
30
3
 
7
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 4 месеца
Само путин може да определя кой да бъде корумпиран и кой не! Този какво си мисли?!
29
4
 
9
 
! Отговори
Рассия преди 4 месеца
е толкова корумпирана, че и чyчeлoтo от Красния плашчад да изскочи от мавзолея не може да им помогне. България се движи по същата полоса и няма отърване.
28
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 25 Сериозно ли? Захванали се били с корупцията...Първо тогава трябва да свалят най-корумпирания - малкия бункерен пл.ъх.
27
1
 
4
 
! Отговори
цунг цванг преди 4 месеца
това.са потенциальни пyчиcти
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Шойгу, Петрушев, сега и този.Да не би висшите ор.кски чиновници да живеят от заплати? Също като таварищ Ваг.инин с неговата стара Лада и еднокомнатен апартамент.
25
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия се захвана сериозно с корупцията. А тук корумпетата няма кой да ги пипне...
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Няма да ме накарате да повярвам, че е арестуван за подозрения във вземане на подкуп от един милион щатски долара. В Русия $1 млн са дребни стотинки. Преди година Юрий Кузнецов е бил шеф на 8-о управление на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската Федерация /Тайната канцелария на МО/. Най-вероятно са го разкрили като чужд агент, но до определено време няма да си признаят.
23
2
 
6
 
! Отговори
То в Украйнското преди 4 месеца
Само ангели и неподкупни хора има. Един долар не са взели подкуп. Един цент за яхтите и колиетата от 1 милион долара. Те от заплата в Украйна ги докарват. Особенно Зеля.
22
4
 
5
 
! Отговори
аха преди 4 месеца
Новината внесе радостно оживление сред атлантиците, не мога да разбера защо. В Русия поне се провежда някаква борба с високопоставени корумпета. На Запад такова нещо е строго забранено. Видяхме какво стана с онази гъркиня от ЕК и катарските пари. За м-р Хънтър въобще да не говорим. Та на какво се радвате, любезни?
21
4
 
3
 
! Отговори
ДААА преди 4 месеца
Арестуван е не заради корупция, а заради обмяна на рубли в ДОЛАРИ......... голям смях Долари................. даже и чебурашка не иска рубла..............
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Грешите, Путин е умрял хахахахахаха
19
3
 
5
 
! Отговори
Ром'с преди 4 месеца
Не зная дали за се изкорени корупцията след тези премии и размествания в МО на Русия ...днес и още един зам министьр(жена) в МО подаде сутринта оставка..но също не зная защо нашите купуват изтреюители от САЩ,когато има пл-евтини от Франция ...които ги купуват от Словения и ...каккто не зная къде изчезват стотици милони $ от ЦРУ и те не могат да обясняТ къде са ...в каква. махинация се замеси Шолц когато бе кмет на Хамбург...и още много неща не зная...