САЩ одобри 61 млрд. помощ за Украйна

Това е ясно послание към Кремъл
20 апр 2024 22:20, Стела Стоянова
602
САЩ одобри 61 млрд. помощ за Украйна
Снимка БГНЕС, архив

Камарата на представителите на САЩ одобри дългоочаквания пакет от помощ в размер на 61 млрд. долара за подпомагане на военните усилия на Украйна срещу руската агресия.

Законопроектът е резултат от месеци на напрегнати преговори, натиск от страна на съюзниците на САЩ и многократни молби за помощ от страна на украинския президент Володимир Зеленски.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел приветства решението.

"Това е ясно послание към Кремъл: тези, които вярват в свободата и Хартата на ООН, ще продължат да подкрепят Украйна и нейния народ", написа той в социалната мрежа X.

Володимир Зеленски заяви, че законопроектът е "жизненоважен".

"Той ще попречи на войната да се разшири, ще спаси хиляди и хиляди човешки животи и ще помогне на двата ни народа да станат по-силни", каза държавният глава.

"Надяваме се, че (законопроектите) ще бъдат подкрепени в Сената и изпратени на бюрото на президента Байдън", добави той. "Благодаря ти, Америка!"

Съединените щати са главният военен поддръжник на Украйна във войната ѝ срещу Русия.

Но Конгресът не е одобрявал широкомащабно финансиране за своя съюзник от близо година и половина, главно поради пререкания между политическите кръгове.

Президентът Джо Байдън и законодателите от Демократическата партия в Конгреса от месеци настояваха за нов голям пакет оръжия за Украйна, преди председателят на Камарата Майк Джонсън да се съгласи да включи гласуването в дневния ред. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


602
Още по темата: КремълСАЩ
Още от Русия
Мощна украинска атака с дронове срещу Русия през нощта
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
409
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
След голямата радост за 60,8 милиарда, в радата се усетиха, че за тях са само 12-13 милиарда и почна рева за пари наново :)))
408
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русия най сетне ще не ще ще влезе във войната. Но Русия винаги побеждава. Бисмарк го е казал.
407
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украйна няма пари за пенсии и заплати. Всички ще загинем заради нациските амбиции на Зеленски и хунтата му.
406
5
 
15
 
! Отговори
Малко за политика преди 3 седмици
Показателно е, че когато питат представител на Белият дом как си представя победата на Украйна, всички отбягват да отговорят. Както изглежда никой не вярва, че Украйна може да спечели война срещу Русия. Ако е така, тогава за какво се харчат тези милиарди а не се преговаря за мир.
405
3
 
6
 
! Отговори
Едно допълнение преди 3 седмици
До Анонимен 436: "тези пари ще им стигнат за половин контранаступ". А може би и за да се върнат обратно дотам, откъдето са тръгнали.
404
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Съдейки по сумата, на xoxлите тези пари ще им стигнат за половин контранаступ като миналогодишния. Да не говорим за оня пакет втулки за $100(сто долара), който се закупува от американската армия за $90 000(деветдесет хиляди).Излезе и информация, че отпускането на парите е било възможно само след приемането на закона за могилизация на хохлите. Укрите вече се усетиха и масово си бият камшика към Унгария и Молдова, а други прехвърлят собственост на роднини. Каша, пълна каша и отгоре - ФАБ-1500 УМПК
403
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До До 484 .... "Израел има ешалонирано пво и въпреки че американците свалиха половината от удара от Иран", то иран все пак проби израелското пво и при сериозен конфликт ще ги отнесе.. а стратегията е съвсем елементарна - хиляди дронове, последвани от хиперзвукови ракети...
402
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Преди да гласуваш мисли българино защото може да ти се види украйна цвете за вмирисване. Много прости народи умират заради евреите.
401
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
всеки милиард даден на окрайна е пирон в ковчега на прогнилия запад.. който вместо да ги вложи за възход на собствената си икономика и за социалното подпомагане на собственото си население умишлено ги хвърля в канализацията, въпреки натрупаните трилиони външен дълг...
400
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Путколандия се разпада.
399
19
 
3
 
! Отговори
ДА СЕ ИЗРАВНЯТ преди 3 седмици
ТОЛКОВА Е И ВОЕННИЯ БЮДЖЕТ НА РАША ЗА ГОДИНА. СЛЕД КАТО ПОИЗРАВНЯТ СИЛИТЕ ДА ЗАПОЧНАТ ДА ПРЕГОВАРЯТ. ИНАЧЕ Е, КОЙТО ПЕЧЕЛИ ТОЙ ДИКТУВА.
398
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Още от К19 пандемията и от началото на СВО или войната , сорросоидите използват различни методи за обработване на общественото мнение например фалшиви лайки жестомимичен превод в ефир на новините като така налагат либерализма.
397
8
 
16
 
! Отговори
Мухахаха преди 3 седмици
Голяяяяма пУбеда.... Ахахахаххаха. Явно някои краварчета четат САМО заглавието. Този законопроект с помощи е "одобрен" единствено да получи място в дневния ред на разискаванията в Сената. Дали наистина ще има пари или ще няма е още далече в бъдещето и зависи как Сената ще гласува.... след време... евентуално. Зеленски ще лаппа руски хоой ако на дебатите, Сената реши че е по-належащо с тези милиарди да бъдат подпомогнати роднините евреи в Израел а не наркоомана и губещата войната Украйна....
396
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Тръмп не само че няма да стане президент но няма да бъде допуснат до изборите. Той направи груба сделка с дявoла." - Вече съдът се изказа (и медията взе да ги оплюва) - Индивидуални щати, не може да спират който и да е, да се яви на избори. Това с държавен преврат няма да мине, а всичко друго, дори и убийство, не пречла, да си кандидат. Може и от затвора, да си кандидат.
395
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 489 - ЦРУ и "приятели" упражняват голям контрол над повечето политици.
394
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 500 Но не е и като Русия да обстрелва безразборно.
393
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кражбата е смъртен грях особено в големи размери.
392
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
КонФискуването на чужди пари е кражба а кражбата е грях и се наказва ссмърт
391
4
 
6
 
! Отговори
анонимен64264 преди 3 седмици
кравари гнусни и вие укропи дано се задавите с тая помощ,всичко се помни и връща янки нагли ,вие в цял свят се намесвате и искате да сте световен жандарм ,но вече това се промени,много държави скочиха срещу вашата нагла политика,свърши се с вашата хегемония
390
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Контескуването на чужди пари е кражба а кражбата е грях и се наказва ссмърт