САЩ одобри 61 млрд. помощ за Украйна

Това е ясно послание към Кремъл
20 апр 2024 22:20, Стела Стоянова
602
САЩ одобри 61 млрд. помощ за Украйна
Снимка БГНЕС, архив

Камарата на представителите на САЩ одобри дългоочаквания пакет от помощ в размер на 61 млрд. долара за подпомагане на военните усилия на Украйна срещу руската агресия.

Законопроектът е резултат от месеци на напрегнати преговори, натиск от страна на съюзниците на САЩ и многократни молби за помощ от страна на украинския президент Володимир Зеленски.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел приветства решението.

"Това е ясно послание към Кремъл: тези, които вярват в свободата и Хартата на ООН, ще продължат да подкрепят Украйна и нейния народ", написа той в социалната мрежа X.

Володимир Зеленски заяви, че законопроектът е "жизненоважен".

"Той ще попречи на войната да се разшири, ще спаси хиляди и хиляди човешки животи и ще помогне на двата ни народа да станат по-силни", каза държавният глава.

"Надяваме се, че (законопроектите) ще бъдат подкрепени в Сената и изпратени на бюрото на президента Байдън", добави той. "Благодаря ти, Америка!"

Съединените щати са главният военен поддръжник на Украйна във войната ѝ срещу Русия.

Но Конгресът не е одобрявал широкомащабно финансиране за своя съюзник от близо година и половина, главно поради пререкания между политическите кръгове.

Президентът Джо Байдън и законодателите от Демократическата партия в Конгреса от месеци настояваха за нов голям пакет оръжия за Украйна, преди председателят на Камарата Майк Джонсън да се съгласи да включи гласуването в дневния ред. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


602
Още по темата: КремълСАЩ
Още от Русия
Мощна украинска атака с дронове срещу Русия през нощта
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
389
9
 
5
 
! Отговори
Слав САЩ преди 3 седмици
САЩ борец срещу тероризма!
388
2
 
7
 
! Отговори
не може да бъде! преди 3 седмици
Нищо не e такова каквото изглежда.В този смисъл трябва да проявявr; умерен скептицизъм за това .че внезапно част от републиканците /101 души/са решили да се присъединят към демократите и да отпуснат военна помощ на Украйна.Но трябва да имаме пред вид и мненията на някои експерти които казват че продължаващото вече четвърта седмица падане на акциите на Уолстреийт ще принуди Конгреса и правителството на САЩ да приемат трудни решения!?
387
7
 
9
 
! Отговори
Анализ преди 3 седмици
Няма да им помогне срещу мощна Русия .това да не е ЛибияПък и така хамерика замалява икономически.С коро Китай ще е световния лидер а той е приятел с русия
386
9
 
1
 
! Отговори
Роналд Рейгън преди 3 седмици
Тъй както сухите посеви се изгарят за се разчисти земята за следващата реколта така и мие палим конфликти по света - там където има сухи посеви и плевели за да разчистим земята за един по-добър и мирен свят.
385
6
 
7
 
! Отговори
ХАЙДЕ преди 3 седмици
КРАДЕНЕТО ДА ЗАПОЧНЕ > СЕГА !
384
13
 
2
 
! Отговори
Махатма Ганди преди 3 седмици
Помощта си заслужава, и едните руснаци и другите руснаци трябва бавно и методично да бъдат изтребени и заличени от лицето на Земята. Само така ще има един по-добър и мирен свят.
383
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сега разбрахте ли защо лъжат за жертвите. Че били едва 30/50 хиляди. Защото не искат мир искат война искат кръв и смъррт
382
8
 
10
 
! Отговори
не може да бъде! преди 3 седмици
Очаквах по-мъдро решение от конгресмените на САЩ.Утешителното е че не всички републиканци са гласували това рещение-все пак лудостта от Холивуд не е засегнала всички конгресмени!?А конфискуването на 6 млрд.руски активи е проява на последна степен лудост,макар че това всъщност е бандитизъм и грабеж в държавна форма. Уместно е да припомним за случая Хуан Гуайдо който получи право да се разпорежда с 5 млрд.конфискувани активи на Венецуела!?И къде са сега тези пари и къде е Гуайдо!?Пладнешки обир!
381
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Зеленски ще фалира САЩ.
380
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Парите са за Натаняху той си ги заслужи. И зелко доста народ изби. Ама не е достатъчно.
379
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тръмп не само че няма да стане президент но няма да бъде допуснат до изборите. Той направи груба сделка с дявoла.
378
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бог да пази Америка!
377
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако ги обърне в ПВО купол,подобно на Израел, Украйна ще се защити от руските,иранските и севернокорейски ракети! А ще останат и за ATACAMS.. И от СВО ще остане спомен,а от руската мобилизация - помен!
376
13
 
15
 
! Отговори
Още една добра преди 3 седмици
Новина : САЩ конфискуваха 6 Милиарда Руски активи.... Хахаха
375
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Военните заводи си искат парите за направените разходи до сега. Нищо кой знае какво няма да стигне до нацистите.
374
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
сега остава да намерят и войници да им пратят
373
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До ТЕРОРУСКАТА ЛАЙНАЦИЯ ... падай на колене и си вземи и вазелинче...
372
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ха... за две години краварите дадоха на окрите повече от 400 милиарда долара и тия постоянно губеха.. хем досега имаха поне войници.. защо си мислите че тия 60 милиарда и без армия, нещата ще се променят...
371
14
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
Браво! Евроатлантическите ценности диктуват да дадеш, за да си получиш комисионната. Шефът на републиканците в Сената получи 20 милиона долара от Киев и републиканците в Сената подкрепиха предишното предложение за тези 61 милиарда. Сега и републиканецът - шеф на Конгреса трябва да си прибере парите. Но те все пак трябва да дойдат отнякъде. ПП. Режимът в Киев е похарчил около 500 000 000 само за лобиране са им дадат 3те милиарда активи на Русия.
370
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тръмп не само че няма да стане президент но няма да бъде д опуснат до изборите. Той направи сделка с дявoла.