САЩ одобри 61 млрд. помощ за Украйна

Това е ясно послание към Кремъл
20 апр 2024 22:20, Стела Стоянова
602
САЩ одобри 61 млрд. помощ за Украйна
Снимка БГНЕС, архив

Камарата на представителите на САЩ одобри дългоочаквания пакет от помощ в размер на 61 млрд. долара за подпомагане на военните усилия на Украйна срещу руската агресия.

Законопроектът е резултат от месеци на напрегнати преговори, натиск от страна на съюзниците на САЩ и многократни молби за помощ от страна на украинския президент Володимир Зеленски.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел приветства решението.

"Това е ясно послание към Кремъл: тези, които вярват в свободата и Хартата на ООН, ще продължат да подкрепят Украйна и нейния народ", написа той в социалната мрежа X.

Володимир Зеленски заяви, че законопроектът е "жизненоважен".

"Той ще попречи на войната да се разшири, ще спаси хиляди и хиляди човешки животи и ще помогне на двата ни народа да станат по-силни", каза държавният глава.

"Надяваме се, че (законопроектите) ще бъдат подкрепени в Сената и изпратени на бюрото на президента Байдън", добави той. "Благодаря ти, Америка!"

Съединените щати са главният военен поддръжник на Украйна във войната ѝ срещу Русия.

Но Конгресът не е одобрявал широкомащабно финансиране за своя съюзник от близо година и половина, главно поради пререкания между политическите кръгове.

Президентът Джо Байдън и законодателите от Демократическата партия в Конгреса от месеци настояваха за нов голям пакет оръжия за Украйна, преди председателят на Камарата Майк Джонсън да се съгласи да включи гласуването в дневния ред. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


602
Още по темата: КремълСАЩ
Още от Русия
Мощна украинска атака с дронове срещу Русия през нощта
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
449
3
 
8
 
! Отговори
ПАРИ за война преди 3 седмици
нищо хубаво няма да излезе
448
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Точно така българското стадо започва да се досеща че парите изтичат през държавния бюджет, но напира да гласува за криминалния политик борисов и помагача му простокиро които ги насочват към сащ -- толкова *п*р*о*с*т народ в европа няма. 500 години са му малко. Сложих звездички, щом така ви харесва повече.
447
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Точно така българското стадо започва да се досеща че парите изтичат през държавния бюджет но напира да гласува за криминалния политик борисов който ги насочва към сащ -- толкова *** народ в европа няма. 500 години са му малко.
446
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
зеленски е един комедиен актьор това му е професията, конците му се дърпат от чужбина. В един момент украинците сами ще го ликвидират. Всеки ден руснаците напредват понякога по няколко метра, а понякога фронтовата линия се къса и навлизат с километри. Но движение назад няма. Как превзеха някаква много добре укрепена позиция преди няколко седмици -- няколко километра под земята през канализационна система и излизат през нощта вътре в укрепената позиция -- укромозъците се разбягват като пилци.
445
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Май ние ще му ги плащаме, само Орбан няма да плаща...
444
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Изобщо много бой ще ядат и украинци и американци и техните слуги в бг.
443
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
сащ не могат да предложат никакви оръжия на украйна, които да могат да обърнат войната. Могат само да забавят нещата, но финалът е един и същ. Това е информация от техни експерти.Ха-ха, хи-хи! Хората вярват на факшиви новини по медии, които се разпространяват пак срещу заплащане.
442
7
 
5
 
! Отговори
До неразбралите преди 3 седмици
Тези милиарди,както и разрушената от Сатаната Путин Украйна,ще бъдат възстановени от репарациите след капитулацията на фашисткия режим в Расиа. Всичко ще си плати нацистката хунта,управляваща Расийския блатен Мир.
441
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Байдън го дрогират редовно за да може да подписва подобни престъпни документи.
440
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Откъде идват тези милиарди? от печатницата, която все още може да ги пласира безконтролно. А дългът им е 34 трилиона. След няколко години, а може и по-скоро ще гръмнат като балон. По света вече не са съгласни да им плащат с инфлационни долари -- искат злато.
439
3
 
2
 
! Отговори
Едно е ясно преди 3 седмици
Кремълският кървав гном ще гледа Киев през крив макарон!
438
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя си купи яхта ,вероятно сега че си купи и частен самолет да лети да бега където си иска ,то сащ и ЕС знаят че ги краде но упорито мълчат
437
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
какво се радвате.. с тези пари ще се платят лихвите по заемите, които са отпуснали на клоуна... тези милиарди даже няма да напуснат краварника, нито банките където се намират...
436
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сега въпросът е колко още стотици хиляди колхозника ше да дат фира срещу тези 61 милярда? Не за друго, пари се изкарват ама като няма кой да ги изработи после.....мъка. Още сега колхозниците си признават, че нямат работна ръка което го прикриват като ниска безработица. Жестоката действителност е, че под 3% безработица означава, че клозет да отвориш нема да има кой да се из ере в него.
435
4
 
8
 
! Отговори
Ром"с преди 3 седмици
Още едно действие на САщ къи третата световна ..и защо се правеха на интересни почти 6-7 месеца,ту ми иде-ту ми не иде..навсякъде кълето е стъпила "американската демокраия" идва разруха след стъпването им или "цветните им революции!!
434
4
 
21
 
! Отговори
Сър Джон преди 3 седмици
"Миротворци" сър! С държавния си дълг могат да направят пътека до Плутон. Но така работи съвременния капитализъм - разбиваш една държава с цветни революции, затъва в заеми и зависимости, накрая я "възстановяваш" и приемаш в клуба. Не сме мръднали от тъмните векове нито метър напред в развитието си като човеци..
433
4
 
9
 
! Отговори
ИБ АТИ ЦИЛИВИЗАЦИЯТА преди 3 седмици
Големи ядрени държави нападат по-малки и по-безащитни - като наемат младежи от разни малки республики.Даваме десетки милиарди за войни които ще ги избумкат за няколко месеца (някой ще направят много пари).21 век смене 12с тези пари можеше да се отиде на Марс няколко пътида се образоват всички хора на земята почти да няма гладни и болниСега вече лъсна кое им е по-важно на световните владетели.И това не си ти!
432
16
 
14
 
! Отговори
Неизбежно преди 3 седмици
Сега Путин ще го налагат като дайре на селски мегдан.
431
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Надяваме се, че (законопроектите) ще бъдат подкрепени в Сената и изпратени на бюрото на президента Байдън". Още не нищо не е сигурно.
430
15
 
10
 
! Отговори
Страшно е преди 3 седмици
Да нападнеш държава 25 пъти по-малка като територия и да те спукат от бой. 10 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка! Армия от пандизчии да сбереш и тя да избяга! Ахмат в тикток да ти помага! Еленовъд три години Киев да взима. Флагманът по дъното да лази. Валутата на една стинка да стане! 4 таджика хастара на Москва да обърнат. За Париж и Лондон да тръгнеш,до Белгород да стигнеш!Страшно е!