Украйна откъсна Русия от Китай по релси

Взривена е главната жп-линия
1 дек 2023 17:22, Стела Стоянова
137
Украйна откъсна Русия от Китай по релси
Снимка БГНЕС, архив

При таен удар, извършен дълбоко във вражеска територия, службата за сигурност на Украйна е взривила главната и най-важна железопътна връзка между Русия и Китай. Прокремълските медии съобщават, че случаят се разглежда от разследващите като възможна "терористична атака".

По първоначална информация украински военни са задействали няколко експлозива, които се взривили в жп тунела "Северомуйски", намиращ се на около 6000 км източно от Украйна. Това разказа високопоставен украински офицер, пряко запознат с операцията, пред "Политико".

"Това е единствената сериозна железопътна връзка между Руската федерация и Китай. В момента този маршрут, който Русия използва и за военни доставки, е напълно парализиран", казва още офицерът.

По думите му четири взривни устройства са избухнали, докато товарният влак се е движел в тунела.

"Сега на място работи Руската федерална служба за сигурност, а железничарите безуспешно се опитват да минимизират последствията от спецоперацията", добави той.

Службата за сигурност на Украйна обаче не е потвърдила публично атаката. Русия също до момента не е потвърждавала официално.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
9
 
5
 
! Отговори
12м повредени релси преди 9 месеца
ти ски ако Китайците се ядосат за тази тежка авария, че има Укратките да ривът, циврят и плачат с молби до Москва да им ги Московците из,ловят украинците и они да ги тепат шо къ китайците моели да измъчват- ужас и бъркотия. Та нищо чудно Украсите да реализират за първи път завършване на ЖП обект в странство и то на 6000 км от Кинефа
76
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Освен собствените си жартиери, нищо друго не е скъсала Украйна.
75
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Перемогата се отлага за неопределено време, по-скоро за кога цъфнат налъмите, на кукуво лято и т.н.
74
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Жална им мутрайката. За 20 метра ръждиви релси ако са руснаците им зачешат с ония триъгълните фърчила лъскавия Кинеф, тако опрощение, че им требе Зелениятглист да изпрати една ЖП рота релсаджии да прокарат още една релсова връзка но вече с Виетнам през Джапан
73
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
По евроатлантически - фейк! Добре измислен сценарий! Става за филмче! Не че е невъзможно... Горките руснаци и китайчета, сега как ще живеят?
72
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
на това нещо се вика кьорфишек
71
9
 
7
 
! Отговори
ПОД КРУШАТА преди 9 месеца
ЗЕЛЕ И УКРИТЕ ПАК НИ КАЧВАТ НА КРУШАТА В ХОЛИВУДСКИ СТИЛ. НЕЩАТА ПО-СКОРО ИЗГЛЕЖДАТ КАТО ЖП ИНЦИДЕНТ, КОЙТО СЕ Е СЛУЧИЛ С ТОВАРЕН ВЛАК ПРЕВОЗВАЩ ГОРИВО В ТУНЕЛА...
70
8
 
5
 
! Отговори
Хелоу преди 9 месеца
ЖП релсите се оправят за 1-2 дни по принцип. За това виждаме мн рядко да се удрят на фронта, по-скоро когато се движат влакове с техника има смисъл.
69
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
хаха,на бас че утре всички влакове ще пътуват по този участък
68
9
 
14
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 9 месеца
Единствената надежда на Путин е нещо да стане на президентските избори в САЩ догодина. Аз лично не мисля дори и Тръмп да дойде на власт нещо съществено ще се измени в политиката на американците спрямо Русия. Но удавник за сламка се хваща и картата Тръмп се разиграва за вътрешна употреба в Русия с цел да отложи неминуемия крах на режима на Путин. Въпроса е по-скоро диктатора ще оцелее ли до Ноември 2024?
67
11
 
5
 
! Отговори
Не е за оплакване преди 9 месеца
Зеленски има яхти две за 75 млн. долара! Записани са на името на, Сергей Шефир и Борис Шефир, приятели и колеги на Зеленски!(95 квартал) предаване по руската телевизия, там братята бяха колеги с Зеленски!!!Едната яхта се казва "Lucky my" закупена в Абу Даби ОАЕ, цена 24.900.000.00 мл долара!Втората " My Legacy" закупена - Antibes, Fr. за цена -49.750.000.00 мл. долара !За двамата братя има доста инфо в википедия !Да са им честити, вие им ги купихте :
66
6
 
7
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 9 месеца
До Анонимен 68: Е, ако ще се замерваме с такива кьорфишеци, да си припомним, че през вече изминалото лято Зеленски се канеше да ходи на плаж в Крим. Ама не се получи, а и местните власти му продадоха апартамента. Ако ще ходи, ще трябва да се настани на хотел. И то руски.
65
12
 
9
 
! Отговори
А ЕС накъде? преди 9 месеца
Бавно върви процесът на поумняване сред политиците в Брюксел. Орбан е прав като казва, че Украйна не може да спечели войната, но само той не е достатъчен. За всеки що годе разумен човек беше ясно от самото начало, че Украйна не може да спечели война с Русия. А от ЕС вместо да работят за мир, помагат на Украйна да воюва до последният украинец.
64
15
 
6
 
! Отговори
Какво следва преди 9 месеца
Украйна губи войната, Западът вече си плаща цената и сателитите като нас - също. И ще плащаме още. Силно се надявам, че на изборите за ЕС европейските избиратели ще изринат от Брюксел и Урсула, и Барозу и Шарл Мишел, и цялата им дружинка.
63
9
 
6
 
! Отговори
Аве, краварю преди 9 месеца
Спри да пишеш с главни букви, не ставаш по-убедителен! Дразниш!
62
6
 
14
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 9 месеца
Както е тръгнало скоро ще откъснат и Крим от Русия. Черноморския флот вече избяга от Севастопол а останалите окупатори един по един започват да се оглеждат за изхода.
61
9
 
8
 
! Отговори
Аристович каза преди 9 месеца
Аристович - бившият съветник на Зеленски, пише за бъдещето на Украйна: "Държава с такова ниво на беззаконие, корупция, безнравственост и пълна липса на смисъл не може да спечели война".
60
7
 
8
 
! Отговори
Малко за политика преди 9 месеца
От САЩ вече искат замразяване на конфликта в Украйна, но това няма как да стане без преговори с Русия. Но как да преговаря Зеленски, след като е издал указ, с който се забраняват каквито и да е преговори с Русия? И ето че Зеленски става неудобен за американските интереси, а избори не се кани да прави. Нищо чудно през следващата година с помощта на САЩ да му спретнат един преврат.
59
5
 
5
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 9 месеца
До Страшно е: Не се презорвай. Стрташно е за Зеленски и дружинката му. Зеленски предупреди, че основните доставки на 155-милиметрови боеприпаси са спрени след избухването на боевете между Израел и Хамас. В същото време Европейският съюз призна, че целта за доставка на един милион снаряда на Киев до март следващата година няма да бъде постигната.
58
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Vreme e da sravnjt Kiev Harkov i vsizki ostanali golemi gradove mnogo gi galjt