Русия има примитивни, но опасни дронове

Двигателите им се купуват от AliExpress
22 окт 2023 17:20, Нели Христова
228
Русия има примитивни, но опасни дронове
Снимка: БГНЕС

Русия често използва примитивни дронове, чиито двигатели се купуват от AliExpress, но те носят няколко килограма експлозив и затова са опасни.

Това каза говорителят на украинските ВВС полковник Юрий Игнат по време на телемаратон, отговаряйки на въпроса защо понякога в съобщенията на украинската армия се говори за неидентифицирани безпилотници.

"Безпилотници от неизвестен тип се състоят от фрагменти, техни останки, от които става ясно какво е използвал врагът, за да ги сглоби – двигателите са закупени от AliExpress", каза той.

Той добави, че врагът прави такива дронове от прости материали, „както се казва, от пръчки“ и се изстрелват... срещу нашата държава.

"Този безпилотник е атакуващ тип и носи няколко килограма експлозиви, така че представлява опасност", отбеляза Игнат. В същото време представителят на ВВС подчерта, че Русия вече не само закупува, но и сама произвежда много безпилотни самолети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
1
 
34
 
! Отговори
Бай Дрън преди 7 месеца
А аз се чудя, защо украинците стрелят с примитивни куршуми, а не с лазерни пистолети и бластери.
156
3
 
26
 
! Отговори
Бай Дрън преди 7 месеца
Да, тия дронове ги ползваха древните траки. Така е.
155
1
 
11
 
! Отговори
оракул на боб преди 7 месеца
Примитивните оръжия нанасят летални поражения.Куршумът ше те продупчи,но някой ако те разцепи с меч или ти здрависа главата с боздуган със сигурност си на два метра под земята.
154
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоест това е гениално! Хем евтини хем трепят наред!
153
3
 
15
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 7 месеца
Писна ми с тая война
152
8
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
Ми важното е съотношението ефективност/цена да е високо. Не като на немската "техника" - клонящо към 0, даже отрицателно.
151
6
 
23
 
! Отговори
7,62 преди 7 месеца
Бе той и калашника е примитивен,само дето не можеш от него да се скриеш!
150
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 166. Абе, Ганев, гледай някой, който милее за българския език, да бе ти "бонбандира" невежата русофилска тиква!
149
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Че тя цялата Русия е такава. Много примитивна и затова - опасна, защото с нокти и зъби иска да наложи мита за величието си.
148
8
 
4
 
! Отговори
ганев преди 7 месеца
До АнонименСАМО ИНФОРМАТИВНО...ДА СЕ ДООБРАЗОВАШ...ЗНАЕШ ЛИ ДЕФИНИЦИЯТА ЗА ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ....ЧОВЕК КОЙТО ГО МЪРЗИ ДА РАБОТИ..НИЩО НЕ УМЕЕ..***...НО ГОЛЯМ ГРАНДОМАН..ИСКА ВСИЧКИ ДА ГО ВЕЛИЧАЯТ..НИЩО БРУТНО НЕ Е ИЗКАРАЛ ЖИВЕЕ БЕДНО..НО СЕ ПРАЙ НА БОГАТ ФИРКА ОТ КАТО СЕ СЪБУДИ ТОЕСТ...12 НА ОБЯД НАМАТ ЖЕНИ...ДЕЦА.....НАКРАЯ УМИРАТ В МИЗЕРИЯ....И ЗАТОВА НОРМАЛНИТЕ ХОРА...ИНЖЕНЕРИ ЕЛЕКТРОНЧИЦИ СТРОИТЕЛИ ИМ СЕ ПОДИГРАВАТ...И НЕ ГИ СМЯТАТ ЗА ХОРА.....МИСЛЯ ЧЕ БЯХ ИЗЧЕРПАТЕЛЕН И ТЕ СВЕТНАХ
147
10
 
13
 
! Отговори
ганев преди 7 месеца
До АнонименЦЯЛ СВЯТ ЗНАЕ ЧЕ ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО Е САЩ..САМО ТИ НЕ ЗНАЕШ.....А СЕГА ФАКТИ...1 БЪЛГАРИЯ...СОФИЯ ПЛОВДИВ РУСЕ САЩ БОНБАНДИРАХА....2 ВИЕТНАМ...ЛАОС..КАМБОДЖА...3 ЮГОСЛЯВИЯ...4 ИРАК...5СИРИЯ..6 ЛИБИЯ..7АВГАНИСТАН....КО СТАНА БЕЕЕЕ..АААА
146
5
 
2
 
! Отговори
ганев преди 7 месеца
До АнонименБРАВО МНОГО ТОЧЕН И МЪЖКИ КОМЕНТАР
145
7
 
22
 
! Отговори
Тодор преди 7 месеца
До АнонименРусия исползва едва 0% от своите танкови в войната в Украйна. Не знам с какво са ги унищожили и колко процента, но Руските танкове се оказаха много по-добри, от цялата натовска танкова техника. Като започнем от Леопардите, Челанджерите, Льо Клерките и Абрамсите, те бяха разбити и изгорели, без да покажат кавкито и да е качества. Руснаците контролират въздуха на 00%, имат най-мощната артилерия и системи за залпов огън в света и направо разбиха ВСУ. Украйна няма повече с кого да воюва.
144
10
 
7
 
! Отговори
toti преди 7 месеца
Тия смешници им свършиха патроните и сега с разни играчки ще мъчат да устискат до зимата,но Украинците ако се мотат ,тая война ми писна да я гледаме ...или са бият или да си се пребират по домовете....тоя цирк стана СМЕШЕН !!!
143
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не знам кой и кога ще победи но положението е трагично като цяло...На прага сме на нова Световна война в която най вероятно няма да има победител...Технически сме достигнали до там че започваме да се самоунищожаваме, Умствено сме все още в предучилищна възраст...Злобата,алчността и завистта ще ни погубят... Не разбирам едно никой нищо не може да вземе със себе си в отвъдното, а ние всички сме се запътили за там...Не е ли възможно да живеем свободно ,спокойно и задружно????
142
3
 
25
 
! Отговори
Реалист преди 7 месеца
Хем от AliExpress и от украински перални, хем евтини, хем опасни, какво по-хубаво от това за руснаците?
141
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всеки приемат е опасен!
140
7
 
26
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАХАХХА преди 7 месеца
А НАТО има високотехнологични но безопасни дронове. Аман от ваща пропаганда!
139
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Украинците унищожиха 1/3 от танковете и бронираните машини на Русия и тази бройка се увеличава ежедневно. Руснаците са безнадеждно назад в този начин на водене на война.
138
10
 
4
 
! Отговори
:) преди 7 месеца
Тази война можем да я обобщим така: Фани хохЪлите, па удари руслямците :) Еднакво пияни, еднакво некадърни и еднакво в страни от правилния път. Все пак укрите са малко по-добре и усетиха къде е истината... след 100 години копане в неправилната.