Русия има примитивни, но опасни дронове

Двигателите им се купуват от AliExpress
22 окт 2023 17:20, Нели Христова
228
Русия има примитивни, но опасни дронове
Снимка: БГНЕС

Русия често използва примитивни дронове, чиито двигатели се купуват от AliExpress, но те носят няколко килограма експлозив и затова са опасни.

Това каза говорителят на украинските ВВС полковник Юрий Игнат по време на телемаратон, отговаряйки на въпроса защо понякога в съобщенията на украинската армия се говори за неидентифицирани безпилотници.

"Безпилотници от неизвестен тип се състоят от фрагменти, техни останки, от които става ясно какво е използвал врагът, за да ги сглоби – двигателите са закупени от AliExpress", каза той.

Той добави, че врагът прави такива дронове от прости материали, „както се казва, от пръчки“ и се изстрелват... срещу нашата държава.

"Този безпилотник е атакуващ тип и носи няколко килограма експлозиви, така че представлява опасност", отбеляза Игнат. В същото време представителят на ВВС подчерта, че Русия вече не само закупува, но и сама произвежда много безпилотни самолети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
3
 
0
 
! Отговори
toti преди 6 месеца
Това чудо да се случи в 21 Век ,никой не *** е вярвал,но..добре че е станало ,ЗА ДА МОГАТ ИДНИТЕ ПОКОЛЕНИЯ ДА ПОМНЯТ ,ЧЕ ЧОВЕЧЕСТВОТО НЕ СЕ ОБИЧА И НЕ ЖЕЛАЕ ДА СЪЩЕСТВУВА ЗАЕДНО С *** и да си правят сметка КОЙ КАК ГИ ОБРАЗОВА И НА КАКВО СЕ УЧАТ В УЧИЛИЩЕ !!! Защото един народ ,който е БРАЗОВАН ,ТОЙ НЯМА ДА ВДИГНЕ РЪКА СРЕЩО ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО !!!! Това е било присъщо преди хилядолетия само на ДИВАЦИ И ВАРВАРИ !!!
176
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Колкото по примитивно и просто толкова по безопасно и ефективно... Това всичко контрастира с западната капризна, скъпа и малобройна техника
175
1
 
8
 
! Отговори
тя преди 6 месеца
Ха ,ха ,ха хем примитивни ,хем опасни !
174
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Я кажете нещо за скапаните руски танкове?!? Е хайде постарайте се де жалки журналистчета!!!
173
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На улицах Берлина открылся еще один фронт войны между Израилем и ХАМАС Politico | Русская веснаНа улицах Берлина разыгрывается еще один фронт войны между Израилем и ХАМАС, пишет Politico.Речь о многочисленном исламском населении страны германистана. Ха чи кой пълни Европа със бежанци от Африка и Азия Хазарската Ромска мафия Сорос и Сие. Със тяхните камъни по техните Глави кеф Мале.всяко зло за Хазарската мафия управляваща Сащ - нато, ЕС, Украйна и една част от Русия за нас е добро
172
2
 
5
 
! Отговори
Pin преди 6 месеца
Те и американците от Алиекспрес поръчват частите за техните дронове. Няма нищо срамно!
171
1
 
6
 
! Отговори
Фитьо преди 6 месеца
Щом не твърдят,че пуснат скали вместо бомби не е лъжа,че са опасни.
170
5
 
2
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
До БобиТо РФ има дронове висок клас, но още работят по проблема с подаването на *** към задвижващия котел.
169
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе защо зеления наркоман аплодира нациста в Канада?!? Нали еврей беше избивал тоя нацист?!? Чак Канадците се извиняваха после...., но зеления наркоман не се извини на народа си
168
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"двигателите са закупени от AliExpress" каза Юрий Игнат ,явно и той ги поръчва от там ,за техните "дронове" :)))) ,за това знае :)))
167
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Важно е че убиват урките!
166
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И y нaзe тaka, caмo чe c noлитицитe...
165
6
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До Кравар Евроатлантик На Ъкраинците една иновативна Австрийска фирма им продаде партия от ХАРТИЕНИ ДРОНОВЕ. Не сме чули нищо за тях защото са малко и вероятно с управление ползващо граждански честоти които се заглушават ефективно. Сега Една фирма в РФ започна да проектира дронове камикадзе с технологи от ВСВ тоест тел, дървени и картонени профили и хартия изграждаща аеродинамичните повърхности която се импрегнира със силиконова боя. Прототипа изглежда като летяща Ютия с крила но смъртоносна!!!
164
6
 
6
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 6 месеца
Ден 605 от тридневната специална операция. Русия откри дрона.
163
7
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До Още ли се бият: Още на 27.10.2022 руснаците вземат Буча(да печално извесната ФЕЙК дестинация) Която е на 22км от Центъра на Киев - Киевско Печорската Лавра. Реално ако искаха още тогава можеха с обикновена артилерия да избомбят целия представителен централен квартал. Изобщо не говорим за Авиация какво можеше да сътвори(като в Газа цели квартали заличени) защото тогава над Киев нямаше работещо ПВО(ако почнеше ПВО да стреля полевата артилерия на РФ щеше да ги разстреля!)
162
3
 
8
 
! Отговори
Още ли се бият преди 6 месеца
Как е възможно? Още на 28 февруари 2022 година руските медии съобщиха,че Киев в почти взет,а Одеса чака с хляб и сол Шойгу и Рамзан???
161
7
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
РФ има дронове висок клас тип Ланцет но те са доста скъпи... Има ФПВ(действащи от първо лице) дронове които са преработка на Китайски дронове. Все повече има ФПВ дронове напечатани на принтер - ползват китайски елементи като електромотори и батерии. Ъкраинците имат добро РЕБ и за това Руснаците са принудени приемо -предавателните модули на гражданските китайски дронове да ги модифицират да работят в различен честотен диапазон за да не ги хваща Ъкраинската РЕБ и да действат ефективно.
160
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Примитивни, но опасни;);););) пълен медиен цирк!
159
5
 
19
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
И Т-34 е примитивен танк. Но стои близо до Райхстага в Берлин.
158
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нали избива укри, значи си е супер!