Зеленски: Русия е готова да предизвика локална експлозия в АЕЦ "Запорожие"

Санчес: Подкрепата за членството на Украйна в EС е недвусмислена
1 юли 2023 19:40, Анисия Иванова
242
Зеленски: Русия е готова да предизвика локална експлозия в АЕЦ "Запорожие"
Снимка: БГНЕС/ EPA

На съвместната пресконференция с испанския премиер Педро Санчес украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че е налице "сериозната заплаха", свързана с окупираната от Русия Запорожка АЕЦ, и добави, че Москва е "технически готова" да предизвика локална експлозия в централата.

Зеленски каза, че е получил тази информация от украинското разузнаване.

"Имаме сериозна заплаха, защото Русия е технически готова да предизвика локална експлозия в централата, която може да доведе до изтичане на радиация", каза украинският президент.

Той не даде повече подробности, но украинското военно разузнаване по-рано съобщи, че руските войски са минирали централата

Испанският премиер Педро Санчес каза днес, че визитата му в Киев в първия ден от председателството на Испания на Европейския съюз свидетелства за недвусмислената подкрепа на блока за кандидатурата за членство на Украйна, предаде Франс прес.

„От гледна точка на ЕС относно присъединяването на Украйна моето присъствие в първия ден от това шестмесечно председателство ... доказва ясен и недвусмислен политически ангажимент от страна на европейските институции“, каза Санчес на съвместна пресконференция с Володимир Зеленски.

Украйна подаде молба за членство в ЕС само пет дни след началото руската инвазия, на 24 февруари 2022 г., и получи статут на кандидат на 23 юни миналата година - силен сигнал за подкрепа от Брюксел.

Киев се надява тази година да започне официални преговори относно стъпките, които трябва да се предприемат за придвижване на молбата му за членство.

„Бих искал да поздравя Украйна за това положително развитие и да я насърча да продължи по пътя на реформите“, каза той, съобщи БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 49 Друго не ти остава руска подметка освен да пикаешш в гащите. Друго няма ,какво да направиш . Хубаво е че го разбираш. Вие сте едни въшкарници ,които тормозите цяла източна Европа 100г и краят ви наближава:))) Ясно ли е въздухарр.
42
3
 
22
 
! Отговори
Фактите са преди 1 година
САЩ = ФАЩ е единствената държава употребила ядрено оръжие срещу цивилни. и то два пъти. И същата тази държава заедно с Англия изхрърлиха десетки хиляди тонове обеднен уран по полетата на Авганистан, Ирак, Сирия а сега и Украйна.
41
15
 
2
 
! Отговори
Слава Зеленски! преди 1 година
Важното е да умират руснаци. Пък който ще да ги трепе... Има браво от мен!
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
45-абе те обещаха и 40 милиарда долара, ама нещо потънаха.
39
1
 
3
 
! Отговори
До 46 преди 1 година
Е ми поне не им се нарага да изравят гробове от ПСВойна, защото нямат място на гробищата за свежи попълнения..
38
4
 
2
 
! Отговори
До 39 преди 1 година
Пълни са с руснаци ахахах
37
2
 
6
 
! Отговори
До 41 преди 1 година
САЩ казаха че сега ще дадат на Украйна и забранени касетъчни муниции..
36
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АБЕ ЛИ, ЛИПУ"ТЬО, ЗАЩО СЕ ИЗНАСЯТЕ ОТ СУМИ И ХАРКОВ? - МАШИНИТЕ ОТ ПРЕДПРИЯТИЯТА, НАЦИСТИ, ПОМОЩНИЦИ ЗАЩО БЯГАТЕ А? "ЕВАКУАЦИЯ".
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свободните медии защо не откриват десетките хиляди случаи на хора с генетични мутации и израждания след като човеколюбивия световен хегемон САЩ изхвърля в Ирак десетки хиляди тонове ядрени от-па-дъ-ци под формата на снаряди от ОБЕДНЕН УРАН. Ето и видео по въпроса: https://youtu.be/RNi_1pbSqGY
34
4
 
12
 
! Отговори
Вижте фактите преди 1 година
Зеленски получи от човеколюбците демократи в Англия и САЩ, ОБЕДНЕН УРАН (отпаден продукт при обогатяването на уран) Този високо токсичен материал с период на полуразпад 4.5 милиарда години ще бъде изхвърлен по полетата на Украйна и безвъзвратно ще отрови почвите и хората там. А ето ги и резултатите в Ирак от тази алтруистична политика на нашите братя от САЩ: https://youtu.be/4Aj7yOLhWW4
33
4
 
5
 
! Отговори
До 36 преди 1 година
Ако беше така, гробищата в Украъна нямаше да са пълни ;)
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западът съобщи че ще даде оръжие на Русия за да защити Русия от Русия, която сама обстрелва собствените си територии, язовири и Атомни ел. централи.
31
4
 
2
 
! Отговори
До 32 преди 1 година
И за трепване на руснаци стават, даже доста ги бива хахах
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Англосаксите отровиха земята на Украйна с уран, а от там цяла Европа, включително и ние го отнасяме. Докато елитните психопати ще хапват хлебчета със зърно, отгледано в Нова Зенландия, ние ще дъвчим радиоактивните сухари от Украйна, пийвайки втечнено сухо тежко мляко, също от Украйна.
29
1
 
2
 
! Отговори
До 27 преди 1 година
Не само ги разфасоват, но ги ядат без хляб!!! Възмутително!!!
28
1
 
6
 
! Отговори
До 28 преди 1 година
Е поне от украинския народ става евтино пушечно месо а?
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
никой вече не говори за Буча. Защо ли? А е ясно и защо Укрите го бяха избрали това населено мясъо. Името му звучи като касапин на английски та е идеално за пропаганда на Запад. Лесно се запомня. И до ден днешен тук там го въртят като надрана плоча. Но Западните медии така работят.
26
2
 
10
 
! Отговори
Взимат ни за зевзеци преди 1 година
В Буча когато влязоха украинските жандармеристи нямаше трупове. След 2 дни са влезли хората на Порошенко. Тогава се появиха. Поне да им бпха махнали белите ленти от ръкавите. Според мен"Героите на Окрайна"са разстрелвали де що видят човек с бяла лента по улиците. Самите цивилни в града явно не са разбрали, че руснаците са се изтеглили, не са си махнали белите ленти и са станали жертва на укронацитата. Сега със ЗАЕЦ пак същите лъжи.
25
2
 
11
 
! Отговори
Актйора преди 1 година
Отклонява вниманието от липсата на успехи на фронта! Също и факта че Украйна няма да я приемат нито в Нато, нито в ЕС!
24
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не става от руския народ, нищо...