Зеленски: Русия е готова да предизвика локална експлозия в АЕЦ "Запорожие"

Санчес: Подкрепата за членството на Украйна в EС е недвусмислена
1 юли 2023 19:40, Анисия Иванова
242
Зеленски: Русия е готова да предизвика локална експлозия в АЕЦ "Запорожие"
Снимка: БГНЕС/ EPA

На съвместната пресконференция с испанския премиер Педро Санчес украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че е налице "сериозната заплаха", свързана с окупираната от Русия Запорожка АЕЦ, и добави, че Москва е "технически готова" да предизвика локална експлозия в централата.

Зеленски каза, че е получил тази информация от украинското разузнаване.

"Имаме сериозна заплаха, защото Русия е технически готова да предизвика локална експлозия в централата, която може да доведе до изтичане на радиация", каза украинският президент.

Той не даде повече подробности, но украинското военно разузнаване по-рано съобщи, че руските войски са минирали централата

Испанският премиер Педро Санчес каза днес, че визитата му в Киев в първия ден от председателството на Испания на Европейския съюз свидетелства за недвусмислената подкрепа на блока за кандидатурата за членство на Украйна, предаде Франс прес.

„От гледна точка на ЕС относно присъединяването на Украйна моето присъствие в първия ден от това шестмесечно председателство ... доказва ясен и недвусмислен политически ангажимент от страна на европейските институции“, каза Санчес на съвместна пресконференция с Володимир Зеленски.

Украйна подаде молба за членство в ЕС само пет дни след началото руската инвазия, на 24 февруари 2022 г., и получи статут на кандидат на 23 юни миналата година - силен сигнал за подкрепа от Брюксел.

Киев се надява тази година да започне официални преговори относно стъпките, които трябва да се предприемат за придвижване на молбата му за членство.

„Бих искал да поздравя Украйна за това положително развитие и да я насърча да продължи по пътя на реформите“, каза той, съобщи БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава каквото остане от Украини!
62
2
 
21
 
! Отговори
До 60 преди 1 година
Още преди Хитлер от вримето на Хмелнитски и гетманите..украинците винаги се съюзяват или с Полша или с Русия и предават другия..като лека жена са! Явно те са се научили, че леката жена само я използват, но никой не се жени за нея..И по добре да се научат на неутралитет отколкото да се продават като боксова круша срещу Русия..
61
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато си около Путин знаете ли как смъpди. На пот, на развалени зъби, на кво ли не
60
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСИЯ ТРЪБИ ОТ 2 СЕДМИЦИ,ЧЕ КИЕВ ПОД ДАВЛЕНИЕТО НА БРИТАНСКИ СЛУЖИТЕЛИ НА СПЕЦ.СЛУЖБИТЕ ПОДГОТВЯТ ЯДРЕНА КАТАСТРОФА В ЗАПОРОЖКАТА АЕЦ КОЯТО ДА ПРЕДИЗВИКА РАДИОАКТИВНО ЗАРАЗЯВАНЕ НА ЮГО-ИЗТОЧНИТЕ ЧАСТИ ОТ УКРАЙНА КОИТО СА ПОД РУСКИ КОНТРОЛ И В ЗАПАДНИТЕ ЧАСТИ НА РУСИЯ.АКО РУСИЯ ИМАШЕ ЖЕЛАНИЕ ЗА ТАКОВА НЕЩА ЩЕШЕ С ПРОСТО С РАКЕТИ ДА УДАРИ ЯДРЕНИ ЦЕНТРАЛИ В ЗАПАДНА И ЦЕНТРАЛНА УКРАЙНА ,А НЕ ЦЕНТРАЛА ПОД НЕЙН КОНТРОЛ КОЯТО ЩЕ ПРЕДИЗВИКА ЗАРАЗЯВАНЕ С РАДИАЦИЯ НА РУСКО НАСЕЛЕБИЕ.
59
12
 
0
 
! Отговори
Британски учЕн преди 1 година
ВЕрно е и британското разузнаване смята така, Папуткин само чака да се обърне вятъра към европа за да раздуха радиацията на запад.
58
2
 
16
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Крадеца вика дръжте крадеца ....
57
1
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Разбирайте:"Ще гръмнам Запорожие като Северен поток"!
56
2
 
10
 
! Отговори
До Берлин преди 1 година
Така е! Историята винаги се повтаря за тези които не я учат! Първо като трагедия и после като фарс..
55
1
 
14
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ОСИГУРЕТЕ СПОКОЙСТВИЕ НА ОСТАТЪЧНА УКРАЙНА , КАТО ЛИКВИДИРАТЕ ЗЕЛЕНОТО ЧОВЕЧЕ ОТ КИЕВ !!!
54
1
 
18
 
! Отговори
До 58 преди 1 година
Сакво не си разбрал? унгария блокира 50 милиарда помощи за Украйна и 500 милиона за амуниции! И ще ПРОДЪЛЖАВА да блокира! Докато не се даде отчет за предишните 70 милиарда..
53
0
 
12
 
! Отговори
чернобилец храбър преди 1 година
Радиацията е на страната на Украйна както винаги
52
0
 
13
 
! Отговори
Някой преди 1 година
До Анонимен60Ами замини за Украйна да помагаш на САЩ и васала им ЕС. Те там все обратни и убитаци продали се.
51
2
 
18
 
! Отговори
Берлин преди 1 година
Използването на украинците за пушечно месо от Запада има дълга традиция! Още Хитлер 1942 година, като започват да привършват войниците, създава армия от 150 000 украинци- 14 Waffen SS Galizien! Те извършват всевъзможни военни престъпления, но Британия ги прибира като бежанци след войната, защото могат да слежат като шпиони и за преврати срещу СССР..Съдбата на украинците исторически, е винаги Запада да им обещава нещо ( Собствена държава, членство в Нато или ЕС..) само за да ги предаде после ;)
50
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСИЯ ПРЕДОСТАВИ НЕОПЕОВЕРЖИМИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ПРЕД ООН,ЧЕ КИЕВ ГОТВИ ДА ОБСТРЕЛЯ С РАКЕТИ ЗАПОРОЖКАТА АЕЦ И ДА ПРЕДИЗВИКА ЕКОЛОГИЧНА КАТАСТРОФА И РАДИО АКТИВНО ЗАРАЗЯВАНЕ В ИЗТОЧНИТЕ ЧАСТИ НА УКРАЙНА КОИТО СЕ КОНТРОЛИРАТ ОТ РУСИЯ И СА С РУСКО ЕТНИЧЕСКО НАСЕЛЕНИЕ.ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ЩЕ БЪДЕ ПРЕОИСАНО НА РУСИЯ И ЩЕ ПОСЛУЖИ КАТО ОПРАВДАНИЕ НА ЛКИЕВ ЗА ПЪЛНИЯ ПРОВАЛ НА КОНТРАНАСТЪПЛЕНИЕТО НА ВСУ.
49
4
 
4
 
! Отговори
Някой преди 1 година
До КопейкинТо се знае че всички които пишете копейки и други подобни сте обратни
48
6
 
1
 
! Отговори
До 58 преди 1 година
Забавлявам се с жената на Коцето. Много хубави .... върти. Казва "той моя е дълъг на височина ама е къс на дължина"... Аз обаче съм отзивчив и помагам
47
8
 
3
 
! Отговори
Копейкин преди 1 година
Като се наведа си мечтая Путин да е зад мен и да ми го сложи но май имал еректилна дисфункция
46
2
 
11
 
! Отговори
До 52 преди 1 година
KНито от живите нито от мъртвите, се интересува режима на Зеленски, който премахва всякакви исторически гробове и паметници, но праща носелението си като месо на фронта..
45
13
 
3
 
! Отговори
Копейкин преди 1 година
От тийнейджър имам мокри сънища с Путин
44
14
 
3
 
! Отговори
Историк преди 1 година
Руската нация е генетично увредена в следствие на многовековните експерименти и гаври с нея.