Експлозии разтърсиха Киев, убити и ранени при руски среднощни удари

Ударите бяха извършени в Деня на Киев
501
Експлозии разтърсиха Киев, убити и ранени при руски среднощни удари
Снимка: БГНЕС

Въздушната тревога, обявена по-рано през нощта на по-голямата част от територията на Украйна бе отменена.
Взривове имаше в Киев, където един човек бе убит от отломки от разрушен дрон, а трима души бяха ранени, според данни на властите, припомня Ройтерс. Кметът на града Виталий Кличко съобщи за над 20 свалени от системата за противовъздушна отбрана руски дрона.

Още по темата

Кличко съобщи и, че е избухнал пожар, след като отломки от дрон са паднали върху седеметажна сграда, която не е жилищна, в Соломянски район. В Печерски район пожар е избухнал на покрива на девететажна сграда, като е бил причинен от паднали отломки от дрон. В Холосиевски район падащи отломки от дрон са подпалили триетажен склад, като са разрушили около 1000 квадратни метра от него.

Ударите бяха извършени в Деня на Киев, когато украинската столица отбелязва 1541 години от официалното си основаване. Обичайно празникът се чества с улични концерти, изложения и панаири. Планове за подобни прояви има и тази година, но в по-малки мащаби.

Същевременно руските власти съобщиха, че няколко безпилотни летателни апарата са се опитали да се доближат до територията на петролна рафинерия в Краснодарския край в Русия, но са били неутрализирани, а инфраструктурата на завода не е повредена. Не се съобщава за жертви и пострадали, предаде ТАСС.

На 4 и 5 май на територията на същата рафинерия имаше атаки от безпилотни самолети. Възникнаха пожари, но бяха потушени и никой не пострада./БТА, Габриела Големанска/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


501
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
283
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хах Бахмут си го завзеха шушляците след 9 месеца родилни мъки ама не се ли замислите, явно не де, ако както се фалехте със супер армия и оръжия, втора в света, най-най, превземат миньорско градче за 9 месеца явно за вас това не е притеснително. То само напомням, че и Херсон беше превзет и после имаше как беше, стратегическо отстъпление, па после готвеха котли, пък чували пък накрая половината още си е украински. Та най навярно така ще стане и с Бахмут
282
11
 
9
 
! Отговори
Само 1 руско говно преди 11 месеца
е във форума. Вони обаче като 10... заради пoмиятa в кривата си плешива кратуна.
281
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Рашките първо изметоха от лицето на земята Бахмут, сега е ред на Киев, да му е сладко на Зеленски :)))
280
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
до 305 Коя е тази официална руска пропаганда която казваше официално, че Киев ще бъде превзет за 3 дни? Дай едно име. Тази пропаганда е изречена все пак от човек. Едно име дай ве, краварски вмирисняк!
279
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Руската официалнота пропаганда не само подшушна, но и официално го казваше периодично в централните телевизии на Рашка, че Киев ще бъде превзет да три дни. А Лукашенко пригласяше. Ама ти, Табурашко, си толкова вмирисан от кравешкото нещо си, че дори те си го разбрал. Ами то едно кравешко нещо си освен за метан за друго не става!
278
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
до 304 Бенджи в Краваристан и не се връщай повече, умирсано каубойче!
277
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Залужний бил в Youtube смях пуснаха един който прилича на него но не е сигурно. Вчера пуснаха снимка на Залужний с американски офицери на всичките им се вижда сянката само неговата липсва много слаб фотошоп. Залужний е в неизвестност от 5 май тази година от тогава до сега тяма официална среща с предстваителите на НАТО. Преди една седмица отново отказа на срещата на Раймщайн да говори във видео връзка пак питаме къде е Залужний който беше много сеен преди 5 а сега е инкогнито.
276
1
 
8
 
! Отговори
До руското лайно преди 11 месеца
което използва израза "кравар умирисан"! По-добре се връщай обратно в тоалетната чиния...
275
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кво стана с Бахмут ве, кравари ***? Още ли го удържате? Муахаххааа...
274
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
до 301 Виж сега, наричам ви умирисани кравари, защото заради това определение не ме трият и банват. Защото аз за такива като теб имам поне 150 определения, но ще ме изтриват и банват. От личен опит го казвам. Пробвал съм. Понял, умирисан кравар?
273
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Много безочливо и елементарно лъжете русофили пoдли... Затова ви ненавиждат нормалните хора. Нямате мярка, а си личи, че не сте особено умни...
272
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Безаналоговата руска армия унищожи най-модерната американска система за ПВО Патриот." Хахха още ли така ви лъжат по руските телеграм канали? Повредиха нещо от нея но вече си е на линия и далеч не са им дали най модерната а от 80 те, краварите за сега няма да им дадат най модерната си. Интересно обаче защо прихваща най модерните руски ракети дето никое ПВО нямало шанс да прихване? Що шушляците не стрелят по Киев с супер дупер ракетите дето имаха ами с иранските дрончета, нали имаха много от тия
271
7
 
3
 
! Отговори
айде ве преди 11 месеца
коги почва тва контранаступление или па стъпиха накриво ? Не мога да рзбаера за кво е тва толко мучене като на обикновените Окраинци им е през .... за това какво се случва там . Дойде им идеално , взимат ги навсякъде , хранят ги , дундуркат ги и най вече зора е други им водят военните действия.
270
9
 
9
 
! Отговори
Хилавото Патриотче преди 11 месеца
Се оказа поредната скъпоструваща купчина желязо което не може да противодейства на Руското оръжие. Вмирисаните кравари освен да пишат простотии не могат да се аргументират. Каквито и простотии да пишете положението на остатъците от ВСУ е пламевно и трагично. Руските танкове след като влязат в Киев тогава ще се седне на масата за преговори. В момента никой не може да спре Русия и в НАТО са наясно с това. Само нашите кравари намират сили да ядат оборска тор и да отричат това.
269
3
 
8
 
! Отговори
бай дън преди 11 месеца
До 292. Пич, ставаш смешен и жалък с това кравар.Така и не се усещаш, че това още повече показва какъв огромен комплексар си.
268
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да те светна! Мислиш че другите миришат, защото ти е умирисана устътъ! Освен туй щом си като путин 1.50 и ти мирише на гз! Запуши си носа и проблема изчезва кат руснак с клoзет на гърба!
267
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Патриотите ли свършиха, ракетите за тях, обслужващия персонал... Преди седмица укрите свалиха 60 ракети от 30 изстреляни, после 40 от 30, 20 от 30... Сега какво, нищо ли? Или чакат Ф16 с които да гонят ракетите и дроновете?
266
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
до 291 Кой ти подшушна, че планът е да се превземе Украйна за 3 дни? Някое извънземно ли, кравар вмирисан?
265
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И как унищожи Рашка системите Патриот. Ами като престана да стреля с Кинжали по Киев. Защото унищожената Патриот ще ги опука и тях.
264
2
 
6
 
! Отговори
Зеленский преди 11 месеца
Зеленский няма ли да се покаже по пропагандиските канали на Нова Украйна и да се извини на сънародниците си за загиналите и щетите, причинени от ПВО-то? Решението системите за ПВО да са в градовете, по покривите на жилищни сгради или до тях си е изцяло на Военното им командване.