Москва: Украйна трябва да се откаже от влизане в НАТО и ЕС

Трябвало да бъдат признати и „новите териториални реалности“
27 май 2023 07:33, Елка Василева
351
Москва: Украйна трябва да се откаже от влизане в НАТО и ЕС
Снимка: архив, БГНЕС

Отказът на Украйна от влизане в НАТО и ЕС и връщането към неутралния извънблоков статут е едно от условията за постигане на мир. Това заяви в интервю за ТАСС руският заместник външен министър Михаил Галузин.

Още по темата
Заместник-министърът отбеляза, че подходът на Русия към уреждането на конфликта в Украйна не се е променил, той включва „защита на жителите на Донбас, демилитаризация и денацификация на Украйна и отстраняване на произтичащите от нейната територия заплахи за сигурността на Русия“.

„Убедени сме, че уреждането на конфликта е възможно само при прекратяване на бойните действия от страна на украинската армия и на доставките на западно оръжие. За постигането на цялостен, справедлив и траен мир Украйна трябва да се върне към неутралния извънблоков статут, записан в декларацията за държавния ѝ суверенитет от 1990 г. и да се откаже от присъединяване към НАТО и ЕС“, посочи Галузин. „Трябва да бъдат признати новите териториални реалности, създали се в резултат от реализацията на правото на народите на самоопределение.“

Заместник-министърът добави, че важен елемент от уреждането на кризата е защитата на правата на рускоезичните граждани и националните малцинства.

Галузин заяви, че атаката с безпилотни самолети срещу Кремъл на 3 май е била извършена от Киев без съгласието на Запада. По думите на дипломата западните страни са решили да се въздържат от осъждане на този акт и да замълчат.

Заместник-министърът добави, че Китай, който по думите на Галузин се опитва да върне Украйна на масата на преговорите, „фактически е осъдил терористичната атака на режима на Зеленски срещу Кремъл“.
(БТА, Владимир Сахатчиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
26
 
5
 
! Отговори
Пешо Z преди 11 месеца
Правилно !!Долу зеления.
17
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ще се откаже, ама друг път!
16
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
да се откаже от ЕС и НАТО...да се приемат новите териториални реалности....иначе алкашите са готови за мир...Няма да има мир докато сте толкова нагли....няма друга такава нация...
15
6
 
29
 
! Отговори
Скромно мнение преди 11 месеца
Проблема ще се реши справедливо, само с приключване на войната. Капитулация и репарации. Никакво териториални претенции на Русия. Путин направи огромна диво-ти-я с невъобразими последствия.Сринаха Украйна и не се отказват да определят бъдещето и. Но всяко зло , за добро , казва народа.Велика Русия приключи.
14
9
 
21
 
! Отговори
Бах тоя мир ! преди 11 месеца
Време е да започнат да работят и тука както във Русия воени съдилища и да има спец законодателство про руските парти да се забранят докато сме заплашени от русия като вражеска държава ,трябва да сме готови за подривна дейност от 5-та та колона на Русия тук ! Във русия какне може да се говори срешу войната ,а тука има руска пропаганда и във тоалетните под път и на път ! Няма да им слушаме глупостите нон стоп ! На мене лади и руски живот не ми трябва 89 едвам се отървахме от тях и мизерията им !
13
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Съобщава се, че късно вечерта вчера руските ВКС са атакували жп гара Обводной в Днепър (Днепропетровск). Тази станция е един от основните логистични центрове на Киевсаката хунта в Краматорско направление (за прехвърляне на зомбинацита, техника и продоволствие в Славянск, Краматорск и Донецко направление). Всъщност отдавна беше време за този ракетен удар!
12
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Началникът на чешкия генерален щаб Карел Ржечка: "Трябва да се подготвим за лош сценарий на контранастъплението на Украйна. Сега никой не може да предвиди как ще свърши. Резултатът от войната зависи не само от танкове и бронетранспортьори, войната може да продължи много години. Всъщност това е вярно, войната може да продължи много години, но най-вероятно това няма да се случи. Бъдещето обаче наистина е мъгливо.
11
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В Донецко направление всичко е без промяна. В района на Авдиевка, както и в западната част на Маринка продължават позиционните боеве, действат артилерията и авиацията на руските ВКС. В околностите на Водяне с помощта на Солнцепека е ударен опорен пункт на 53-та бригада на ВСУ, засега те не възнамеряват да отстъпват позициите си. Най-странното в тази ситуация е способността на ВСУ да доставят боеприпаси и да попълват оределите си редици със зомбинацита. Всичко това все още се случва.
10
7
 
32
 
! Отговори
Паню Баирски преди 11 месеца
Руските въшкарници не могат да кажат къде, кога и как ще членува Украйна, те са окупатори и убийци.
9
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Съобщава се, че в Полтавска област на Украйна е имало земетресение с магнитуд 3,5 на дълбочина 7 километра. На теория тази област, поради геологическите особенности не би трябвало да има земетресения. Вероятно това се дължи на ракетен удар в някакъв голям подземен склад за боеприпаси. Но няма точна информация за това.
8
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бахмут и околностите. Ръководителят на ЧВК Вагнер съобщи чрез своята пресслужба, че МО на Рф изпълнява договореностите и активно сменя вагнеровците, и от 1 юни 2023 г. Бахмут ще премине изцяло под контрола на Министерството на отбраната. Евгений Пригожин също припомни, че вагнер заминават организирано и планирано на полеви лагери за преформиране, докомплектуване и допълнителна подготовка. Въоръжените сили на Украйна продължават опитите за атаки по фланговете, но активността им постепенно затихва.
7
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Командирът на ротата Егор застреля командира на батальона на ВСУ, който искал да изпрати украински бойци за месо. "Това е, което току-що ни се случи в частта. Командирът на батальона "захярили на xy.й". Ротният уби комбата Анатолич. Изстрел в главата. Искаше да ни пратят за месо и Егор направи това за нас, по дяволите. Ето това е ротен командир! Той се погрижи за всички вместо нас." Какво става със Зеленски/Залужни? В крайна сметка те изпратиха много хора "за месо".
6
8
 
21
 
! Отговори
Бах тоя мир ! преди 11 месеца
Война до пълен разпад на Русия обявяване на големи заплати така че да се привлекат професионалисти който да се бият срещу Русия доставка на всякакво добро въоръжение и самолети и бой до дупка ,а Путин и компания във Хага ! Време е целия запад да премине на воена нога ,иска се и военна пропаганда и патриотизъм и готовност за отстояване на нашите цености ! Ще смачкаме руската армия и партньорите и ,друг път няма и ние ще се биеме докрай и до последно и ще бъдем победители !
5
3
 
23
 
! Отговори
пришълецът преди 11 месеца
Алкашки шутки:))))
4
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А причината за нахлувана в Чечня каква беше?
3
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Що бе рашки, вие какво ще направите? Путлър няма да живее вечно. Народът няма да търпи завинаги.
2
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Новите реалности - рашата да си окупира и това да е законно., след време пак, сега малко да отдъхнат... кой вярва на Русия. Дори и Китай не вярва.
1
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това дори не може да мине за нова информация. Още от самото начало това беше единственото условие.