Кремъл: Ако Западът достави на Киев тежки танкове, зле за Украйна

Страните от НАТО все повече се включвали в конфликта в Украйна
20 яну 2023 15:32, Елка Василева
580
Кремъл: Ако Западът достави на Киев тежки танкове, зле за Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Ако на срещата между министрите на отбраната на западни държави в авиобазата на САЩ Рамщайн в Германия бъде взето решение на Киев да се доставят тежки танкове, последиците за Украйна ще бъдат "със знак минус". Това заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, информира ТАСС.

Още по темата
"Последиците ще бъдат със знак минус, това е еднозначно. Неведнъж сме казвали, че подобни доставки по принцип няма нищо да променят, но ще добавят проблеми на Украйна и украинския народ", каза Песков.

Конфликтът в Украйна се развива по възходяща спирала, а страните от НАТО се включват в него все повече – косвено, а понякога и пряко, заяви днес прессекретарят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Той прикани Германия, Франция и Украйна "да се разкаят заради своя цинизъм през последните осем години", когато по думите му тези страни "са играли на "тука има – тука няма" с Минските споразумения. Западът трябва да вземе под внимание опасенията на Русия, каза Песков, запитан какво трябва да се направи, за да се възпрепятства по-нататъшна ескалация на конфликта.

Изминалите две години от управлението на Джо Байдън в САЩ бяха много лоши за двустранните ни отношения, които в момента са вероятно в най-ниската си точка в исторически план, отбеляза говорителят на Кремъл. Москва не храни надежди за подобряване на отношенията с Вашингтон в обозримо бъдеще, добави той.

Президентът Путин засега няма планове за контакти с генералния директор на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси. С Гроси продължават да разговарят руските "дипломати и (руската държавна корпорация) "Росатом", съответните ведомства", съобщи също Дмитрий Песков.
(БТА, Андрей Шарков)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


580
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
371
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Батки - Аз ви кавам - в строителството е истината. Няма токова фирми и народ, да се покрият изискванията ... Но кръгът се затваря. Колкото повече разруха има в Украйна, толкова повче бизнес после. МВФ и други ще раздават пари.
370
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, хубаво де! Тогава Изтока да им прати,след като не желаете Запада!
369
15
 
2
 
! Отговори
Пич преди 1 година
И какво? Нема не е вярно? Аре се спирайте с тея минуси, че да не се саморязпрвяме!
368
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има и подкрепа!
367
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 422 - Той си мисли, че ше върже телеофна за брадлито и магически ще ну се решат всички проблеми ...
366
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запада продължава да замърсява плодородната окраинска земя със скрап...
365
7
 
10
 
! Отговори
Пич преди 1 година
До 421 - Точно! Ако Германия беше унищожена след ПСВ, нямаше да има ВСВ ... Ама акъл ...
364
15
 
9
 
! Отговори
До Хо Хо преди 1 година
Искаш да кажеш, че Руснаците завзеха Соледар?? Неее, не може да бъде!!
363
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 420 - То все едно, да мина през пустиня, дто никой няма, за която никой не се бие, да стигна до мясото, да стигна до плодородната земя и да кажа - завладях половината страна ... Хахахахахахахахахахс
362
5
 
6
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен Брадли с Бушмастерите Машината е ОГРОМНА височината и е над 3 метра. заради комплекта допълнителна броня по нея ще стрелят системи които нормално стрелят по танкове. За твое свдение Т-72 е висок 2.2м
361
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като победят, надявам се да се прояви ЗДРАВ РАЗУМ и вражеският народ да бъде унищожен.
360
18
 
5
 
! Отговори
До Striker преди 1 година
Значи Украъна все пак е загубила 60% от окупираните територии ( по голямата част) Нали днаеш, че ако и освободила 40%, не е успяла да освободи 60%???
359
4
 
1
 
! Отговори
Пип преди 1 година
До 416 - Все тая.
358
16
 
20
 
! Отговори
Striker преди 1 година
Мхм. Абе те и Стинфър, и Джавелин нямаше да променят нищо, пък омахаха о р ки т е още в първите седмици. После Св. Хаймарс нямаше да промени нищо и 40% от окупираното се върна при братска Украйна. Та сега и танкчетата идват да не променят нищо;)
357
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби - Олеле ... Не съм квартирант, бе! Аз ти казвам - че ше се строи. Това, че фирмата е западна, не значи, че нямаме и наши хора там. Нали нялой трябвя да изпълнявя договорите. Ще има работа за 15 годони напред и мноооога пара да се прави. Кой ше ипотекира и прочие, не ме интересува. Даже най-хубаво ше е, пак да има война след като усвоиме средствата.
356
14
 
16
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
До Боби.... Не съм казал, че от началото и всеки ден е било така. Казах как е в момента. Да, беше време, когато в Украйна нямаше нито Хаймарс, нито три секири, нито дронове, Панцерхаубитц, ДАНА, CAESAR, нямаше батальоти, обучени във Великобритания и изобщо ВСУ беше в глуха защита. Сега руснаците си броят танковете.
355
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха...тогава руснаците ще свалят ръкавиците...и жална им maйка на зомбитата! :)
354
20
 
18
 
! Отговори
Хо-хо преди 1 година
Руснаците така завзеха Соледар че украинците от покрайнините с дроновете ги смилат вътре, но руснаците не смеят да се изтеглят защото това ще разстрои ватата и пращат постоянно на убой зекове и чмобики, които само прибягват от къща в къща, зашото ако се задържат много на едно място край с тях, ачрез прибежки срока им на употреба е по-висок. Сами руски офицери стоят на 20 км от фронтовата линия и наричат чмобиките които пращат там едноразови.
353
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 408 - Така си мислиш ТИ!
352
9
 
9
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Пич Запада ще ти вдигне палати и ти ще ги ипотекираш. Към западна банка разбира се. Запада няма да ти отпусне пари за производство. за да печелиш пари и сам да си построиш мечтания дом. Ето това е най-важното.