Путин: Всеки пряк сблъсък с войските на НАТО ще доведе до глобална катастрофа

Мобилизацията в Русия вече приключвала
Обновена: 14 окт 2022 17:01 | 14 окт 2022 17:01, Нели Христова
424
Путин: Всеки пряк сблъсък с войските на НАТО ще доведе до глобална катастрофа
Снимка: БГНЕС

Всеки пряк сблъсък с войските на НАТО ще доведе до глобална катастрофа. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин, говорейки на пресконференция в казахстанската столица Астана.

В обръщението си той призова хуманитарните коридори за украинско зърно да бъдат затворени, ако бъдат използвани за "терористични актове".

Путин обяви, че все още не е решил дали ще присъства на срещата на върха на Г-20 в Бали, Индонезия, следващия месец. Той също така заяви, че Германия прави "грешка", като дава приоритет на своята вярност към НАТО пред националния си интерес.

"Германия реши, че ангажиментите към някои международни споразумения, включително НАТО, имат предимство пред вътрешните интереси. Вярвам, че това е грешка и тяхната икономика и граждани страдат. В противен случай те не биха подкопали газопроводите "Северен поток", заяви руският президент пред репортери след приключването на срещата на върха на Общността на независимите държави (ОНД).

"Един клон на газопровода "Северен поток 2" е в работно състояние. Решение за пускането му не се взема и едва ли ще бъде взето, но това не е наша работа", добави той.

Путин беше попитан и дали би разговарял с президента на САЩ Джо Байдън.

"Трябва да го попитате Байдън дали иска да води разговори с мен. Засега не виждам нужда от преговори с Байдън, докато не видя платформа за това", категоричен бе той.

Запитан дали съжалява за действията на Русия в Украйна, Путин отговори категорично с "не". Той подчерта, че целта на Русия не е била да унищожи Украйна. По думите му "няма нужда от повече масивни удари срещу Украйна поне засега".

"Не съжалявам. Искам да изясня, че това, което се случва сега, е неприятно", заяви руският лидер и подчерта, че действията на Русия в Украйна са правилни и навременни.

Коментарите му идват след седмица на смъртоносни удари по цивилни цели в Украйна, включително в района на Киев.

Путин заяви, че всеки пряк сблъсък на войските на НАТО с Русия ще доведе до "глобална катастрофа".

"Надявам се, че тези, които казват това, са достатъчно умни, за да не предприемат подобни стъпки", намекна Путин.

Русия започна своята "специална операция" в Украйна на 24 февруари тази година.

Владимир Путин също така обяви, че "частичната мобилизация" на армейските резервисти, наредена миналия месец, ще бъде завършена след две седмици, което ще увеличи бойната сила на Русия.

"Мобилизацията приключва. Предполагам, че след две седмици всички мобилизационни мерки ще приключат", заяви той, добавяйки, че общо 222 000 резервисти ще бъдат призовани, което е по-малко от 300 000, които бяха обявени първоначално.

Твърди се, че общо 33 000 от тях вече са във военни части, а 16 000 участват във военната операция в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


424
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин що не се бие сам ми праща толкова много поробени народи в руската федерация?
34
2
 
12
 
! Отговори
Не е у ред преди 1 година
Руските фашисти драми по всички фронтове на съприкосновение от украинците,то за НАТО мисли.
33
6
 
16
 
! Отговори
Аха преди 1 година
Америка им каза ясно ,че ще ги унищожи само с конвенционални оръжия.
32
18
 
10
 
! Отговори
Приятел преди 1 година
Много ги забави тези укроотр.епки.Трябваше да ги приключи още до март.Това му беше грешката.Но нищо ,сега ще се поправи.Явно мисли за укрите и руснаците в *** повече ,отколкото Зельо.Тази война я започнаха подлите уссрайнци преди 8 години , а краварите се възползваха от продажността на Зельо и бандитите му.
31
7
 
22
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Много просто момче излезе Владкооо!
30
6
 
15
 
! Отговори
999 преди 1 година
Това е май болен мозък, антихрист.
29
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще доведе до падането ти от власт :)) Никаква катастрофа неможце да направиш. Ще те сгънат на 2 за няколко дни няма да имаш небе.
28
12
 
16
 
! Отговори
Грешка преди 1 година
Единственият резултат от пряк сблъсък между армиите на НАТО и на Русия, ще бъде пълното унищожение на руската армия, без остатък!
27
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В РУСИЯ ИМАТ ГАЗ ОЛИГАРСИТЕ.И ВИЛИ В ИТАЛИЯ ,И ЯХТИ В ОКЕАНИТЕ. КРЕПОСТНИТЕ ИМАТ САМО ДЕЦА ЗА ОКОПИТЕ НА ПУТИН.
26
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите мечтаят бащицата да ни вземе под крилото си в руската федерация! Тогава бащицата ще им даде по една пушка и по една вaтeнка и ще ги прати да се тpeпят за родину! Обаче те ще са първите дето ша фанат Запада, както сториха това братушките! Що бегате драги русофили от отговорност? А?
25
9
 
20
 
! Отговори
Доди преди 1 година
Е браво Вова, най-накрая каза нещо реално. Вярно е и затова си омитайте крушите и дим да ви няма от Украйна. Иначе глобалната катастрофа ще ти се стовари на кратуната. За тебе не ме е еня, но барем народът ти има право да оцелее. Ти си вече отдавна ходещ мътрвец
24
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е много мъжкарско с този ботокс, май
23
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя говори така сякаш някоя друга държава е нападнала Украйна, а не Русия... Все едно наблюдава нещата отстрани, а не ги предизвиква...
22
5
 
17
 
! Отговори
ъъъ преди 1 година
Тоя вдена накрая че ще му напукят канчето И дава задна
21
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страхливецът и подлец на снимката със сигурност няма да бъде на срещата на Г-20...Всички там биха го избягвали с oтвpaщение... Ще стои наврян в бyнкера. Вече е до шия в кръвта на погубените от него десетки хиляди руски войници и украинци.
20
15
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Непряк сблъсък означава, че ти както и останалите 500 милиона европейци ще бъдат използвати от САЩ като пушечно месо в непряката икономическа война с Русия! Цените в САЩ не са толкова високи както в Европа..имат си и газ! Ние сме The expandables!
19
2
 
15
 
! Отговори
Seka преди 1 година
Аве нещо като Сирия с вагнеровци, изпариха са на молекули ***.
18
5
 
18
 
! Отговори
ВАНГА преди 1 година
ПУТИН Е АНТИХРИСТА
17
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прочетете статията на Скот Ритър: Когато Русия започне, ще върви без да спира.
16
13
 
9
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 1 година
А стига ,бе...Тази дебеНели Христова да не е прогледнала?Направо не мога да повярвам.От 8 месеца предрича смъртта на Путин и победата на Зелето ,и изведнъж...