Лудогорец вече не е национална кауза, а само на БФС

Шампионите в познатото си темпо и избирателен ВАР
26 авг 2024 09:39, Александър Попов
128

Кадър: Диема

Лудогорец отново е фаворит да стане шампион на България и вероятно ще стане. Процентът за тази прогноза се върти около 100% още в шестия кръг. И това при положение, че играе най-слабия си футбол от години. Пълен със скъпоплатени чужденци той винаги дава основание на експертите да кажат - това е отборът с най-скъпа селекция и най-дълга скамейка.

Но е факт, че тази година играта му куца. В европейските турнири записа загуби като гост, дойде и 2:7 у дома от Карабах - най-срамната загуба в историята на непоклатимия ни шампион от 13 години.

В българското първенство също не блестят, но пък дават възможност да блеснат българските съдии. В първия кръг без точен удар победиха ЦСКА. Миналия кръг победиха Левски със странно съдийство на Кабаков, а снощи удариха и Берое с един точен удар от дузпа. Дискусионна дузпа, дадена от Гидженов на ВАР.

Само за шест кръга няколко отбора скочиха на съдиите. Черно море и Левски бяха най-гласовити, но се чу недоволство и от Арда. Голът на Локомотив Пловдив срещу "моряците" бе еманацията на грешките. Явна засада, последвана от нелепи обяснения на съдийската комисия и фирмата, която отговаря за ВАР - било тъмно и нямали как да начертаят линиите. Как не им бяха тъмни линиите по-рано, когато Локомотив посрещна Левски?

"Сините" фенове пък вече недоволстват от новия президент на БФС Георги Иванов, който обеща да се действа безкомпромисно с рефери, които дават предимство на някой отбор. И определено имат поводи за това. Още в първия кръг Локомотив София поведе с гол, при който имаше видима игра с ръка на Анте Аралица. ВАР "гледа" няколко минути и призна гола. Но заради резултата - 1:6, случат бързо бе подминат. После дойде Ботев Враца, отбор, който играе на ръба на позволеното при всеки мач. Бяха подминати сериозни влизания, бяха спестени картони на врачани, беше спестен и червен картон на Майкон от Левски. Съдийската комисия веднага го извади на преден план като грешка на съдията. Чудесно, но нека бъдат така активни и при други положения.

Левски излезе от добрия тон и нарече уж най-добрия ни съдия - Георги Кабаков, ибрикчия. Поводът - загубения мач в Разград от Лудогорец. Извадиха клип с противоречиви отсъждания - бутане и блъскане в наказателното поле, подминати нарушения. Тънки положения, да ги коментират специалистите. Има един показател обаче, който боде очи. Реферите по принцип говорят само с капитаните на двата отбора. А в този мач Кабаков разговаря с футболисти близо 10 минути от времето на мача. Това може би е някакъв световен рекорд. А може би мачът трябваше непрекъснато да бъде накъсван, че все пак Левски бяха в по-изгодната позиция на по-свеж отбор?

Дойде и мачът на Герена срещу Хебър, в който Сангаре на два пъти бе свален в наказателното поле. Съдията ги подмина, Гидженов, който бе на ВАР-а също. Ок, няма проблем - така преценили. Но за идентично положение на мача Берое-Лудогорец, решението е различно. Главният подминава хващане за фланелката в наказателното поле, но идва сигнала от ВАР. Кой е там? Същият Гидженов. Един ВАР, две идентични положения, две различни решения. При изпълнението на дузпата има играч на Лудогорец в наказателното поле - Георги Русев. Взискателният Гидженов на ВАР обаче "не го вижда".

Това дразни, различния аршин. Всеки отбор може да има претенции към съдиите, ама няма кой да ги чуе. Няма и кой да разясни дали претенциите са адекватни или минават в графа "фенски", или като оправдание.

БФС не взима отношение по наболелия проблем със съдийските отсъждания. Самата съдийска комисия също избирателно коментира решенията на реферите, основно, когато не е свързано с мачове на Лудогорец. Лудогорец, който вече не е национална кауза, явно е кауза само на БФС. А кучетата (отборите) нека си лаят, керванът си върви в познатото темпо...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от Рок
Между офиса и сцената: Група ALI – рок сега и в бъдеще време
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
3
 
! Отговори
Жабата преди 3 дни
Това тъпо момченце Киро Гела, не разбра че с проектчетата му уби БГ футбол. Ай честито 99 пъти шампиони с ВАР и съдии. Клоуни.
105
5
 
4
 
! Отговори
Монтанеца преди 1 седмица
Цска-софия.е.прекръстения.-пфк.литекс-ловеч.истинското.цска.е.цска.1948.да.се.знае.ясно.казах
104
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЦСКА е Литекс от Ловеч ! Исринскити ЦСКА е ЦСКА 1948! Но народа обича богатите ,а не тези които се опитват да ранотят и да налагат Български Футболисти! ЦСКА е Литекс, което купи амблемата от Истинакото ЦСКА ,защото беше фалирало!
103
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
10000% дузпа и первен картон за защитника!
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това в чиста дузпа и жълт или червен картон!
101
1
 
5
 
! Отговори
Хайде бе... преди 2 седмици
Какво е това лицемерие? От 13 години са гаврят така с ЦСКА за да не изместят Лудогорец, но сега видиш ли като сме срещу Герена вече има проблем! Ами да се бяхте развълнували така от самото начало, но всенародния любимец се бореше за петицата и баражите и вие журналистите си мълчахте! Все така да ви е господин Попов!!!
100
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Догодина, когато има концерти на националния стадион, Левски и ЦСКА ще трябва да домакинстват в Разград за евро-квалификациите си. На Колежа няма трева, а по всичко личи, че сектора за гости на Герена ще бъде потрошен, до степен че УЕФА да вземе лиценза на стадиона.
99
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Куфарчето с пачките са готови
98
1
 
0
 
! Отговори
Цветанов преди 2 седмици
До АнонименТипичен пример за ***, който няма представа от логика!
97
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Цветанов Проектът "Лудогорец" е голямо зло и спъва бългапския футбол. ------------ абе поcepко я кажи за последните 10 години освен Лудогорец друг бг отбор какво е постигнал навън? Имаш ли представа колко пари е докарал Лудогорец за останалите бг отбори от участията си навън? Даваебаунещщастниците осpaни, освен да ревете друго можете ли?
96
11
 
5
 
! Отговори
Реално преди 2 седмици
За Левски не бяха отсъдени 2 дузпи в мача срещу Хебър. И двете срещу Сангре. Задържането е едната, другата когато излезе сам срещу вратаря, беше фаулиран и съдията свири пасивна засада на Алдаир, който не влияеше пряко над игровата ситуация.
95
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Стига глупости,дузпата си е 1000 процентова.въпросът е защо съдията не я даде веднага,а чака ВАР.
94
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
по-големи простотии не бях чел скоро,явно на автора са му платили да пише глупостите си
93
5
 
10
 
! Отговори
Обзор преди 2 седмици
ЦСКА иска да вкара феновете си на Герена, за да изпочупят и потрошат. Левски пищи от съдията. Лудогорец дето е над всикчи купува съдии за да се подсигури.
92
9
 
22
 
! Отговори
Crazy преди 2 седмици
Когато имаш един точен удар срещу Лудогорец за цял мач, а в следващия се защитаваш като опълченец срещу Хебър, да говорим за някакви спорни ситуации просто е несериозно. А и авторът на статията да говори за малкото българи в Лудогорец, само да попитам колко българи има в Левски? Истината боли, особено ако трябва да погледнеш в собствената си кошница...
91
1
 
2
 
! Отговори
MNENIE преди 2 седмици
Футбола и Художествената Гимнастика са Спортове които делят 99% от Държавната Помощ в България . Тези пари се дават от 25 години на *специални хора* . България достигна *върхове* в тези Спортове .
90
15
 
13
 
! Отговори
D12 преди 2 седмици
Не знам в коя графа са "претенциите", но статията Ви е в графа "френски. Знаете ли какво е 50-13-8? Сбора от победи, равенства и загуби на Лудогорец срещу Левски и ЦСКА взети заедно. Миналата година Левски завърши на 100 точки зад Лудогорец, тая година ЦСКА само от дубала си не са паднали и вместо да анализирате истинските причини, се изявявате като фенски говорители. Лошото е, че и ръководителите на футболните клубове се държат като вас, така че още много декларации и "пусти" години ни очакват.
89
8
 
25
 
! Отговори
Аве преди 2 седмици
На кой изобщо му пука, кой ще е пръв в нашето първенство?!?!!?! Единствената разлика е, че първия се опитва да влезе в ШЛ, а единственият отбор, който може да играе на някакво ниво по-високо от А окръжна, е Лудогорец. Това е факт! С БФС или без БФС, няма никакво значение кой ще е пръв, никакво. НИКАКВО! ВСИЧКО Е ТРАГЕДИЯ
88
11
 
18
 
! Отговори
кокорчо преди 2 седмици
Платените подуянски кликьори на дебелите медии търсят пак интриги,дузпа си имаше явна,трябваше да бъде повторена само заради навлизането на Русев,но това се случва редовно в първенствата ни.Какъв е проблема на Разград и подуяне какво му пречи пак.Нали цялата държава е зад него с баш мутрите Пеевски,Борисов и Таки
87
9
 
18
 
! Отговори
Славист Варна преди 2 седмици
Дузпа има и даже съдията реално ощети Лудогорец, защото не я даде. Чак след намесата на ВАР нямаше как да не я даде - скъсаха фанелката на Делев.