Лудогорец вече не е национална кауза, а само на БФС

Шампионите в познатото си темпо и избирателен ВАР
26 авг 2024 09:39, Александър Попов
129

Кадър: Диема

Лудогорец отново е фаворит да стане шампион на България и вероятно ще стане. Процентът за тази прогноза се върти около 100% още в шестия кръг. И това при положение, че играе най-слабия си футбол от години. Пълен със скъпоплатени чужденци той винаги дава основание на експертите да кажат - това е отборът с най-скъпа селекция и най-дълга скамейка.

Но е факт, че тази година играта му куца. В европейските турнири записа загуби като гост, дойде и 2:7 у дома от Карабах - най-срамната загуба в историята на непоклатимия ни шампион от 13 години.

В българското първенство също не блестят, но пък дават възможност да блеснат българските съдии. В първия кръг без точен удар победиха ЦСКА. Миналия кръг победиха Левски със странно съдийство на Кабаков, а снощи удариха и Берое с един точен удар от дузпа. Дискусионна дузпа, дадена от Гидженов на ВАР.

Само за шест кръга няколко отбора скочиха на съдиите. Черно море и Левски бяха най-гласовити, но се чу недоволство и от Арда. Голът на Локомотив Пловдив срещу "моряците" бе еманацията на грешките. Явна засада, последвана от нелепи обяснения на съдийската комисия и фирмата, която отговаря за ВАР - било тъмно и нямали как да начертаят линиите. Как не им бяха тъмни линиите по-рано, когато Локомотив посрещна Левски?

"Сините" фенове пък вече недоволстват от новия президент на БФС Георги Иванов, който обеща да се действа безкомпромисно с рефери, които дават предимство на някой отбор. И определено имат поводи за това. Още в първия кръг Локомотив София поведе с гол, при който имаше видима игра с ръка на Анте Аралица. ВАР "гледа" няколко минути и призна гола. Но заради резултата - 1:6, случат бързо бе подминат. После дойде Ботев Враца, отбор, който играе на ръба на позволеното при всеки мач. Бяха подминати сериозни влизания, бяха спестени картони на врачани, беше спестен и червен картон на Майкон от Левски. Съдийската комисия веднага го извади на преден план като грешка на съдията. Чудесно, но нека бъдат така активни и при други положения.

Левски излезе от добрия тон и нарече уж най-добрия ни съдия - Георги Кабаков, ибрикчия. Поводът - загубения мач в Разград от Лудогорец. Извадиха клип с противоречиви отсъждания - бутане и блъскане в наказателното поле, подминати нарушения. Тънки положения, да ги коментират специалистите. Има един показател обаче, който боде очи. Реферите по принцип говорят само с капитаните на двата отбора. А в този мач Кабаков разговаря с футболисти близо 10 минути от времето на мача. Това може би е някакъв световен рекорд. А може би мачът трябваше непрекъснато да бъде накъсван, че все пак Левски бяха в по-изгодната позиция на по-свеж отбор?

Дойде и мачът на Герена срещу Хебър, в който Сангаре на два пъти бе свален в наказателното поле. Съдията ги подмина, Гидженов, който бе на ВАР-а също. Ок, няма проблем - така преценили. Но за идентично положение на мача Берое-Лудогорец, решението е различно. Главният подминава хващане за фланелката в наказателното поле, но идва сигнала от ВАР. Кой е там? Същият Гидженов. Един ВАР, две идентични положения, две различни решения. При изпълнението на дузпата има играч на Лудогорец в наказателното поле - Георги Русев. Взискателният Гидженов на ВАР обаче "не го вижда".

Това дразни, различния аршин. Всеки отбор може да има претенции към съдиите, ама няма кой да ги чуе. Няма и кой да разясни дали претенциите са адекватни или минават в графа "фенски", или като оправдание.

БФС не взима отношение по наболелия проблем със съдийските отсъждания. Самата съдийска комисия също избирателно коментира решенията на реферите, основно, когато не е свързано с мачове на Лудогорец. Лудогорец, който вече не е национална кауза, явно е кауза само на БФС. А кучетата (отборите) нека си лаят, керванът си върви в познатото темпо...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от Рок
Между офиса и сцената: Група ALI – рок сега и в бъдеще време
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това е чиста дузпа и е видима с голо око. Защитника на Берое хваща футболиста на Лудогорец и го дърпа рязко. Той е в позиция при която ако получи топка да вкара гол. Не мога да разбера как може така да се излагат и да коментират. Когато и двамата футболисти се държат или дърпат едновременно тогава не се свири нарушение. Но в случая има действие от единия футболист! Може да пишете каквото искате, но това е правилото и тук дузпата е чиста!
46
1
 
7
 
! Отговори
ББ преди 3 седмици
До Анонименздраво дърпане, хахаха. Аланкоолу, делев с пръст да го докоснат ще падне. 1.50 с вдигнати ръце 30 кг когато се е подмокрил.Чиста дузпа - да, когато е за Лудогорец.
45
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 46, това не е какво да е дърпане, а здраво дърпане, като футболиста на Берое не го пусна, докато не Свали Делев на земята! Дузпа отвсякъде, няма какво да ми търсите под вола теле, разбирачи... Ама иначе пристрастни до немай къде... Ако беше за вашия отбор да ви видя нямаше ли да искате "1000%-ва дузпа"... Смешни сте
44
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До АнонименАКО ВСЯКО ДЪРПАНЕ НА ФЛАНЕЛКА БЕШЕ ДУЗПА ЩЯХМЕ ДА ГЛЕДАМЕ ГОЛ СЛЕД ГОЛ. МИСЛЕТЕ НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ ЧЕ СТАВАТЕ СМЕШНИ.
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До АнонименВИЖ КАКВО СА ТИ НАПИСАЛИ НА СНИМКАТА И ТОГАВА КОМЕНТИРАЙ. И ВЕРВАЙ НА ОЧИТЕ СИ. ИМА ДЪРПАНЕ НА ВЛАНЕЛКА Е И............ПОСЛЕ КВО ИМА. ИГРАЧА НА ЛУДОГОРЕЦ ЛЯГА НА ТЕРЕНА СЯКАШ Е ВИДЯЛ АЛИ БАБА.!?????КОГАТО ТОВА Е ДУЗПА..........................................................
42
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 42, aбе аз на очите си ли да вярвам, или на някакъв пристрастен пумпал - оня ще му откъсне фланелката да го дърпа, как да не е дузпа? За други положения няма да коментирам, защото не съм ги видял - ако е имало нарушения з акартон, е рябвало да ги даде... Но постоянното реване по съдии е просто оправдание за неудачници
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Те пък другите отбори фани единия - удари другия че чак да претендират за нещо? Всички са тотал щета и последните години единствено Лудогорец се мъчи да направи нещо в Европа
40
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До АнонименА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ ДИЕМА ГИ ПОВТОРИ - ДВА КАДЪРА НА НАПАДАТЕЛ НА БЕРОЕ ОТКЪСВАЩ СЕ ОТ ЗАЩИТНИЦИТЕ И СЪБОРЕН С ТУПАЛКИ НЕ Е ЛИ ЧЕРВЕН КАРТОН! ИНТЕРЕСТНО ЧЕ КОМЕНТАТОРИТЕ СИ МЪЛЧАТ. И ОТ САМОЛЕТ СЕ ВИЖДА ЧЕ НЯМА ДУЗПА. И СЪДИЯТА НЕ Я СВИРИ. ДАВА Я ИЗМИСЛЕНИЯ ВАР ЛИ Е КИРЕЧ ЛИ Е. ЕТО И ТУК ОТ ТОЗИ САЙТ ТИ КАЗВАТ ЧЕ НЕ Е ДУЗПА.
39
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На повторенията ясно се вижда здраво дърпане за фланелката, така че си е дузпа отвсякъде!
38
12
 
3
 
! Отговори
JJ преди 3 седмици
Писателя на статията е от ЦСКА
37
24
 
6
 
! Отговори
Киро Пералнята преди 3 седмици
Лудогорец е единственото хубаво нещо в бг футбола в момента. Обективно погледнато..Разните тук квази, прото деривати на отборчетата от миналото да говорят за морал / БФС / мафия просто не върви..
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
БФС беше борба между двама нео-бизнесмени. Домосчиеви и Гриша Ганчев. Втория се отказа, сега отбора който издържаше затъна, щото нямат вече лоби в БФС. БФС е тотално паразитна структура. Не им дреме за фена, за запалянкото. Гледа да прилапа малко пари от УЕФА и после да гласува под строй - за който му наредят на конгреса. Демек УЕФА си купува глас като държи БФС в редиците си. Пък Лудогорец изкарва някое евро от УЕФА. БФС мрази феноете - сини, червени, жълто-черно. Дори от зелените на Лудогорец
35
2
 
6
 
! Отговори
ДПС-ЛИГАТА преди 3 седмици
Абе колко плащат за да се гледа български мач.Аз за по малко от една стотачка няма да се мъча два часа.А вие си губете времето с "българските" отборчета Лудогорец,Арда и Крумовград.
34
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Интригата в първенството свършва още зимната пауза, когато вече се знае, че Лудогорец е шампион. Срам, чак жалко, как ги подпомагат съдиите. Хем са най-добрия отбор, с поне двойно над втория като играчи, хем и съдиите ги подпират? Пък Левски, който води най-големия вътрешен приход за телевизията и БФС в последните години се бори с мъка 4-то място. Какво да говором? Какво първенство? Дано УЕФА изключи БФС някой ден и цялата тази паразитна схема да се самоизяде и рухне.
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До АнонименДОКОГА ПО СТАДИОНИТЕ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ГЛЕДАМЕ ХАЗАРТНИ РЕКЛАМИ!? И ПО ВРЕМЕ НА МАЧ В ЦЕНТЪРА НА СТАДИОНА ПО ДЕСЕТКИ ПЪТИ РЕКЛАМА НА ХАЗАРТ. ТЕЗИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА ПОДОБНИ КАДРИ. ИМА ЛИ ДЪРЖАВА ПО СВЕТА КОГАТО В ДИРЕКТНО ПРЕДАВАНЕ ВЪРХУ ТРЕВНАТА ПЛОЩ ДА СЕ НАТРАПВАТ ХАЗАРТНИ РЕКЛАМИ. НАВСЯКЪДЕ Е ЗАБРАНЕНО СЪС ЗАКОН.
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В България няма спорт. Има хазарт и черно тото. Как ще печелят пари определени хора, ако спорта е истински? Трябва да е нагласено, за да им е лесно на хората. Айде вие си плащайте за диеми и си играйте в уинбет, инбет и какъв ли още не бет, пък си ревете в интернет. Дреме им на пичовете с милионите.
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До VladTepesТАКА Е. НО ОНИЯ ДВАМАТА ЗОВЯЩИ СЕ РАЗБИРАЧИ ОТ ДАРИК КАЗВАТ ЧЕ Е 100 ПРОЦЕНТОВА ДУЗПА. ЩЕ КАЗВАТ Я . НАЛИ ДЪРЖАВАТА ИМ ОСИГУРЯВА ТЛЪСТИ ПАЧКИ!????? С ОНИЯ ХИЛЯДАРКИ ПРИВЕЖДАНИ НСЯКА ГОДИНА. ИМА ЛИ ГО НЯКЪДЕ ПО СВЕТА!!??
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ще има втора атака тип стадион Васил Левски, само че в Бояна и онзи с основното образование ще бяга до Пловдив и няма да си помисли да се върне в София
29
5
 
6
 
! Отговори
VladTepes преди 3 седмици
До АнонименТова е творческа дузпа, плод на въображението и интуицията на Гидженов.
28
2
 
8
 
! Отговори
БФС РАЗГРАД преди 3 седмици
ГОНЗО БЕ ИЗБРАН С РЕЛАВАЩИТЕ ГЛАСОВЕ НА "ЛЕВСКИ 1914"....ЗАЩО РЕВЕТЕ, ЛЕВСКАРИ - ВИЕ СТЕ САТЕЛИТ НА ЛУДОГОРЕЦ И НЯМАТЕ ПРАВО ДА РЕВЕТЕ...