Лудогорец вече не е национална кауза, а само на БФС

Шампионите в познатото си темпо и избирателен ВАР
26 авг 2024 09:39, Александър Попов
129

Кадър: Диема

Лудогорец отново е фаворит да стане шампион на България и вероятно ще стане. Процентът за тази прогноза се върти около 100% още в шестия кръг. И това при положение, че играе най-слабия си футбол от години. Пълен със скъпоплатени чужденци той винаги дава основание на експертите да кажат - това е отборът с най-скъпа селекция и най-дълга скамейка.

Но е факт, че тази година играта му куца. В европейските турнири записа загуби като гост, дойде и 2:7 у дома от Карабах - най-срамната загуба в историята на непоклатимия ни шампион от 13 години.

В българското първенство също не блестят, но пък дават възможност да блеснат българските съдии. В първия кръг без точен удар победиха ЦСКА. Миналия кръг победиха Левски със странно съдийство на Кабаков, а снощи удариха и Берое с един точен удар от дузпа. Дискусионна дузпа, дадена от Гидженов на ВАР.

Само за шест кръга няколко отбора скочиха на съдиите. Черно море и Левски бяха най-гласовити, но се чу недоволство и от Арда. Голът на Локомотив Пловдив срещу "моряците" бе еманацията на грешките. Явна засада, последвана от нелепи обяснения на съдийската комисия и фирмата, която отговаря за ВАР - било тъмно и нямали как да начертаят линиите. Как не им бяха тъмни линиите по-рано, когато Локомотив посрещна Левски?

"Сините" фенове пък вече недоволстват от новия президент на БФС Георги Иванов, който обеща да се действа безкомпромисно с рефери, които дават предимство на някой отбор. И определено имат поводи за това. Още в първия кръг Локомотив София поведе с гол, при който имаше видима игра с ръка на Анте Аралица. ВАР "гледа" няколко минути и призна гола. Но заради резултата - 1:6, случат бързо бе подминат. После дойде Ботев Враца, отбор, който играе на ръба на позволеното при всеки мач. Бяха подминати сериозни влизания, бяха спестени картони на врачани, беше спестен и червен картон на Майкон от Левски. Съдийската комисия веднага го извади на преден план като грешка на съдията. Чудесно, но нека бъдат така активни и при други положения.

Левски излезе от добрия тон и нарече уж най-добрия ни съдия - Георги Кабаков, ибрикчия. Поводът - загубения мач в Разград от Лудогорец. Извадиха клип с противоречиви отсъждания - бутане и блъскане в наказателното поле, подминати нарушения. Тънки положения, да ги коментират специалистите. Има един показател обаче, който боде очи. Реферите по принцип говорят само с капитаните на двата отбора. А в този мач Кабаков разговаря с футболисти близо 10 минути от времето на мача. Това може би е някакъв световен рекорд. А може би мачът трябваше непрекъснато да бъде накъсван, че все пак Левски бяха в по-изгодната позиция на по-свеж отбор?

Дойде и мачът на Герена срещу Хебър, в който Сангаре на два пъти бе свален в наказателното поле. Съдията ги подмина, Гидженов, който бе на ВАР-а също. Ок, няма проблем - така преценили. Но за идентично положение на мача Берое-Лудогорец, решението е различно. Главният подминава хващане за фланелката в наказателното поле, но идва сигнала от ВАР. Кой е там? Същият Гидженов. Един ВАР, две идентични положения, две различни решения. При изпълнението на дузпата има играч на Лудогорец в наказателното поле - Георги Русев. Взискателният Гидженов на ВАР обаче "не го вижда".

Това дразни, различния аршин. Всеки отбор може да има претенции към съдиите, ама няма кой да ги чуе. Няма и кой да разясни дали претенциите са адекватни или минават в графа "фенски", или като оправдание.

БФС не взима отношение по наболелия проблем със съдийските отсъждания. Самата съдийска комисия също избирателно коментира решенията на реферите, основно, когато не е свързано с мачове на Лудогорец. Лудогорец, който вече не е национална кауза, явно е кауза само на БФС. А кучетата (отборите) нека си лаят, керванът си върви в познатото темпо...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от Рок
Между офиса и сцената: Група ALI – рок сега и в бъдеще време
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
9
 
18
 
! Отговори
Славист Варна преди 3 седмици
Дузпа има и даже съдията реално ощети Лудогорец, защото не я даде. Чак след намесата на ВАР нямаше как да не я даде - скъсаха фанелката на Делев.
86
2
 
27
 
! Отговори
Те това е преди 3 седмици
БФС да дава титлата на Лудогорец още в началото на сезона и другите отбори да си играят спокойно за другите места.
85
4
 
24
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 3 седмици
Спрете да ходите на мачове и го оставете тоя бг футбол да фалира най после..
84
10
 
31
 
! Отговори
Цветанов преди 3 седмици
Проектът "Лудогорец" е голямо зло и спъва бългапския футбол. Единственият начин, след подкупени съдии, е да даваш всичко от себе си, за да разгромяваш този измислен ***.
83
2
 
16
 
! Отговори
Крайния квартал преди 3 седмици
Те излязоха с юношите, да не би случайно стане някой резил, полегнаха, а после правиха шпалир сините приятелки! Те са си приятелки двете отборчета! И за лиценза всичко си е редовно, "плащаха" си редовно муууууууууууууууу
82
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кой поръча тази статия? Признайте си!
81
5
 
0
 
! Отговори
Ешек сики преди 3 седмици
Ешек сики за Лудогорец и Ешек секи за съдията !Гонения от Рен да коригира нещата на пълен работен ден!
80
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Толкова години след комунизма, Левски както Украйна започнаха да си възвръщат истинската позабравена и подтискана от соца идентичност.
79
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сашко мисирчето е младо момче, а постоянно го тресе соц-носталгия. Нещо не разбирам нещата тука, някой може ли да ми обясни?!
78
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 79. "Хахах, както ЦСКА и Левски бяха каузата на БФС по времето на соца и постсоца". Точно така. И двете са по един или друг начин реликви от миналото. В съвременния свят Левски е Украйна, пък ЦСКА-Литекс е СССР-Русия (с подменено име след фалит).
77
2
 
10
 
! Отговори
до 78 преди 3 седмици
Много си прав. Сега всеки иска да бележи голове и да трупа статистика. Меси остана последния артист във футбола. Другите просто не стават за гледане.
76
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хахах, както ЦСКА и Левски бяха каузата на БФС по времето на соца и постсоца. Ама тогава нямаше проблеми, нали... Влязохме в ЕС и всичко за тях приключи.
75
10
 
12
 
! Отговори
до право в целта преди 3 седмици
Предполагам, фен си на португалския сурогат и още те боли от триумфа на Меси, защото световното в Катар беше най-доброто за последните 20 години. Всички специалисти са единодушни, че финалът между Аржентина и Франция бе най-великия финал в историята на мондиалите. За съжаление именно тези като примадоната от мадейра съсипаха европейския футбол и го превърнаха в състезание по гмуркане и мрънкане. Сега всяко европейско дете му подражава и това сваля качеството на цялата игра.
74
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ганчев се отказа от футбола, когато Бербатов загуби изборите. Може и да е за добре. Много се съмнявам се структората на Ганчев да беше по-добра, ако кандидатът му бепе спечелил?
73
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Избора Гонзо, Бербатов беше избор единия кандидат подкрепен от схемата Домосчиев, който все пак милее за добруването на българския футбол и кандидат подкрепен от схемата Ганчев, която силно се съмнявам, че щеше да е по-добра? Между другото хитър ход на статукството от Домусчиеви да номинират Гонзо. При всяка друга номинация Бербатов щеше да спечели. Сините няма да кажат лошо за Гонзо. Пък и Гонзо винаги е побеждавал Бербатов. И като футболисти на терена и сега като футболен политик.
72
1
 
12
 
! Отговори
До 73 преди 3 седмици
Това не е вярно.181 отбора не гласуваха за Гонзо.Виж сайта на БФС.
71
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хубаво е да се спомене колко време беше нужно да се отсъди дузпа за ЦСКА при гостуването в Разград. То не беше ВАР, то не беше чудо. Камък падна от сърцето на съдията когато я пропуснаха. А дузпата срещу Ботев на финала за купата на България... 90+6 минута... Кабаков- Драганов ... Плеймейкъри за Луноходец.
70
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всички клубове гласуваха за Гонзо ,не се оплаквайте
69
1
 
17
 
! Отговори
Cgffbjньнд преди 3 седмици
Това е пародия на футбол.....по добре да се спре ! Вместо да мрънкат другите клубове и да не им се обръща внимание,нека да напуснат първенството.
68
1
 
6
 
! Отговори
МВР служител преди 3 седмици
До Нова година ще ги разпуснат, Домусчиев няма да изкара и месец. Но тези, които му лижат сега задните части ще ги строя всички на погребението му