Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира?

Той определя различни правила за двама ви
20
Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира?
Снимка: Istock

 Каквото и да си говорим, взаимоотношенията са нещо сложно. Може би и оттук идват редица недоразумения – впускайки се във връзка, ние си представяме, че всичко ще е идеално, ще живеем в мир и хармония, без да полагаме никакви усилия. Но всъщност, здравословните отношения се крепят на основите на доверието и уважението.

Какво става обаче, ако единият партньор отстоява себе си и своите интереси повече от другия и се опитва да го контролира? Вижте дали човекът до вас е именно такъв, а ето и няколко от признаците за това:

Вашият партньор изопачава чувствата ви

Някои партньори ще се опитат да изопачат истината или пък емоциите ви, така че да поставите под въпрос собствената си реалност. Например ако вашият партньор направи нещо, което ви нарани и вие реагирате по определен начин, той може да настоява, че вие не разбирате ситуацията или сте твърде чувствителни. Това със сигурност ще подложи на съмнение собствените ви чувства, като в резултат на това, вие ще се чувствате объркани.

Кара ви да се срамувате, че прекарвате време със семейството и приятелите си

Понякога това може да изглежда така, сякаш партньорът ви просто ви обича и иска да прекарва много време с вас. Но ако той не е съгласен за срещите ви с хората, които обичате, това може да е знак за контролиращо поведение. Да искате време, което да прекарвате както ви харесва, не трябва да ви кара да се чувствате виновни или пък егоисти. Да бъдете себе си всъщност е най-доброто нещо за една връзка, дори ако това означава, че имате нужда от повече лично пространство.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от Спорт
Доминик Тийм слага край на кариерата си в края на сезона
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 18 Ти първо виж колко много са мъжете, които се държат като тийнейджъри почти до пенсионна възраст. Ако те бяха улегнали навреме и се бяха оженили, нямаше да има толкова много неомъжени жени. Никоя не иска да остане стара мома, може би с някои малки изключения.
15
0
 
1
 
! Отговори
До 12 преди 1 седмица
Описал си типичното Токсично поведение на глезеното момиче, което е попаднало на мъж, отстъпващ пред капризите й. Виж колко много са мъжете, които до 30-35 г. се държат точно така, както си описал като уж типично женско поведение. Това са глезените мамини синчета, които стигат до истерия, ако нещо не става така, както те искат. Минат ли 35-40 г. започват да се зържат като чешити с тежък характер и си въобразяват, че така ще изглеждат като стабилни мъжкари, а всъщност са си глезльовци.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В работата ми е пълно със стари моми. Как успяват от пубертет да минат директно в климактериум е тайна и загадка.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Учите и бачкате яко, за да има с какво да платите сесиите на Кобилкина:-)
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До господина с 2+2=4, в живота математиката не важи, защото 1+1 = 3 и може 4, 5...когато си мислиш, че си по-голямата единица, защото изхранваш семейството си, трябва да осъзнаеш, че това не ти дава право да командваш жена си, която ти дава най-добрите години от живота си и ти гледа децата поради което не може в същата степен да допринася за бюджета на семейството. Но къде ти логика в мъжкарска глава. Избрал си някойси жена по размера на балкона и джуките и после търси разумно поведение/уважение
11
1
 
1
 
! Отговори
Баба Гошка преди 1 седмица
Затова учим и баччкаме яко, за да не може един при матт да ни нарежда какво да правим или да не правим с живота си. И за препоръчване е да се тренира внезапна атака на смъртоносните точки, за да сте подготвени за момоент, в който коссматкото реши със сила да ви покаже кой трябвало да командва парада. Бойй по кухата Му кАртуна (на насилника), който е научен на принципа бийй за да те уважават и само от бойй разбира. Туй само в краен случай. За препоръчване е да не излизате с първосигнални
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Чуствата не са над реалността. Жените обичат да се тръшкат, ако нещо не им допада. Супер, ама така проблеми не се решават. Същото е като манипулацията на разглезените деца- с рев спират да ти се карат за извършеното. Имали нужда от време с приятели? Да. Никой не отрича. Няма нужда от ходене по барове и свалки, нали? Стига с тия опити за манипулиране на околните! Зрелите хора поемат отговорност и имат граници какво е допустимо и какво не е.
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Непоносимо тягостно и контролиращо е някой да обяснява ,че 2+2=4.Ограбват ти правото да вярваш, че е колкото ти се иска в момента. Ууууу!!!Токсичен патриархат средновековен!
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Женската природа е като маркуч под налягане. Емоции, хормони и "бъди себе си". И точно като маркуч се мята и оплисква всичко наоколо, няма ли ръка която да го държи. Жени, намерете си мъж да ви контролира в рамките на приемливото. Иначе, повярвайте, е по - зле за вас на първо място. И околните, разбира се.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Едва ли се е ограничавал само с това. Особено ако усеща, че контролът се изплъзва!
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Жените, особено днешните и особено християнките в България, не искат да са "контролирани". Те искат да могат необезпокоявано да се натискат с любовника си дори пред очите на мъжа си. Искат да поддържат резервни отношения с една купчина други мъже, че "ако нещо случайно вземе да куца във връзката им". (После се чудят защо нещо започва да куца във връзката им!) И ако мъжът си е мъж на място, жените му викат "Не ми харесваш така, контролираш ме!"
5
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мъжете са ревниви и предпочитат жените им да не са имали интимни отношения с друг мъж преди тях, също и да нямат паралелни връзки. Към него обаче не бивало да има такива изисквания, защото той бил мъж.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако всичко друго в брака ви е наред и ти съзнаваш, че едва ли ще намериш по-добър, тогава просто не обръщай внимание на нещата, изброени в статията.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Приятни сънища!
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бой секс и српска музика :)))
1
3
 
13
 
! Отговори
как кои? преди 1 седмица
Как кои са знаците? Ами шамарите! Много естествено!