Нов подход за борба с кървенето на венците и пародонтозата

Как да потиснем болестотворните бактерии в устата
Спонсорирано съдържание | Обновена: 28 яну 2013 11:55 | 28 яну 2013 11:54,
Нов подход за борба с кървенето на венците и пародонтозата
Снимка: Биогайа

През последните години огромно внимание се обръща в световен мащаб на повишената заболеваемост от гингивит и пародонтоза (периодонтит). Стоматолозите сигнализират, че пародонтозата се среща все повече и при млади хора под 40 годишна възраст. Причините за гингивита (кървенето от венците) и пародонтозата са лошата хигиена на устата (нередовно и неправилно миене на зъбите), както и нездравословния начин на живот - злоупотребата с въглехидратни храни, алкохол, тютюнопушене и други вредни фактори.

Шведската фирма "Биогайа" предлага нов подход за профилактика на тези заболявания. От една година на българския пазар се продава модерния пробиотик BioGaia®  Prodentis под форма на таблетки за смучене с приятен ментов вкус и охлаждащ ефект. Една таблетка съдържа минимум 200 милиона живи Lactobacillus Reuteri Prodentis, които представляват комбинация от два щама пробиотични бактерии, патентовани от фирма "BioGaia", които са с напълно естествен произход - изолирани са от майчиното мляко и слюнка. С тази комбинация от щамове са проведени много клинични проучвания в редица eвропейски държави и някои държави от Азия.

Резултатите от проучванията сочат, че се потиска развитието на лошите (болестотворни) бактерии в устата, които предизвикват образуване на кариеси, гингивит и периодонтит; значително се намалява зъбната плака, която представлява биофилм от микроорганизми, прилепващ към зъбите и ако тя не се отстранява своевременно се получава възпаление на венците, кървене и периодонтит.

Тези състояния се засилват при разпадането на микрофлората в устата и особено при понижаване на имунитета.

Биогайа Продентис се прилага при възрастни и деца над 2 години при афти и афтозен стоматит, болка, възпаление, чувствителност и кървене от венците, лош дъх в устата, наранявания на венците при носене на протези, гъбични инфекции в устата (кандидоза), възпаления и разязвявания в устната кухина, предпазва зъбите от развитие на кариеси, при бременни намалява риска от възникване на кариеси, комбинира се с почистване на зъбен камък и полиране, подходящ е за пациенти в напреднала възраст, които приемат повече лекарства, подходящ е за диабетици и активни тютюнопушачи, подходящ е при пациенти, които носят ортодонтски апарати, брекети или пациенти с импланти, подходящ е при възпаление, сухота и дразнене в гърлото, особено след операции на щитовидната жлеза, отстраняване на сливиците и хроничен фарингит при пушачи.

Продуктът се приема по 1 таблетка за смучене сутрин и/или вечер след измиване на зъбите, като се остави таблетката бавно да се разтвори в устата.

Търсете в аптеките сега на половин цена!


Още по темата: Биогайа BioGaiabiogaia prodentis
Още от
Спонсорирано съдържание