Съпруга рускиня спряло харесания от Радев за посланик в Украйна

От Киев имало сигнали, че Петър Танев няма да получи агреман
24 юли 2024 13:10, Петър Бойчев
313
Съпруга рускиня спряло харесания от Радев за посланик в Украйна
Снимка БГНЕС

Съпруга рускиня е спряла назначението на Петър Танев за посланик в Украйна в края на миналата година. Той е бил одобрен за посланик на България в Киев от правителството с премиер Николай Денков. Това е станало по предложение на тогавашния вицепремиер и външен министър Мария Габриел, показва справка в информационната система на Министерския съвет.

На 18 октомври тогавашният кабинет е одобрил още редица посланици като Радка Балабанова за Париж, бившият служебен външен министър Николай Милков за НАТО, Тихомир Стойчев за Лондон, пише "24 часа". Радев държал за Украйна да замине Петър Танев. От външно неколкократно предлагали Николай Ненчев, който обаче не бил приеман от президента.

След като правителството одобрило решенията за посланиците, единствено това на Петър Танев не е заминало към Радев за издаване на указ за назначение. Причината - премиерът Николай Денков не подписал решението за изпращането му.

От Киев са реагирали остро на кандидатурата за български посланик и дали знак, че няма да му издадат агреман и това ще предизвика дипломатически скандал, твърди член на бившето правителство. Като украинците се съмнявали, че им пращаме човек с явни проруски пристрастия и дори посочили като пример съпругата на Танев, която е рускиня.

Че е имало друг кандидат за посланик, който е бил договорен, потвърди тази сутрин и президентът Румен Радев. В негова позиция до медиите се казва, че е имал съгласувано име с Министерския съвет още през 2023 г., но така и не е получил решение на правителството.

Радев реагира остро, след като в началото на седмицата служебния кабинет на Димитър Главчев реши да изпрати в Украйна бившия военен министър Николай Ненчев. Заради нежеланието на Румен Радев да издаде указ за такова назначение обаче кабинетът назначи Ненчев за временно управляващ на посолството. За това назначение не е нужно съгласието на държавния глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още по темата: УкрайнапосланикРадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пусти евроатлантически безценностен речник ... Съпруга спрялО ... Би трябвало да е женски род, особено щом е рускиня, ама давайте, както са ви учили в по-новите университети.
83
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Син на такъв смесен брак преди време ни стана министър-председател и никой не го попита защо до 36-годишна възраст няма дори един ден трудов стаж, но направо го посадиха начело на държавата. Днес той си живее в замък в Швейцария, а бабите и дядовците,които му ръкопляскаха се чудят как да свържат двата края.
82
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лично мое мнение е, че във високите държавни и партийни структури не бива да има хора с ДЕЦА в чужбина. Защото пратените в чужбина деца показват пренебрежение , недоверие към българската държава и заявено желание за зависимист отвън. Връзката на евродепутатката Мария герберска е далеч по-доказано конюнкурна и политичски наклепана. Самият факт, че допуснаха чужди граждани да стават депутати и министри (по измененията на сглобката) беше подлярски и злонамерен спрчмо България.
81
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой нормален мъж ще си вземе за жена рускиня?!?
80
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Смятай за какви *** и интриганти става въпрос, че в цяла България не се намери подходящ кандидат за посланник в Украйна, ами харесали този, със съпруга рускиня.
79
3
 
9
 
! Отговори
Бивша преди 1 месец
Украйна....
78
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това да имаш за жена рускиня не е хубаво, ясно е че като звъни на роднините в Москва издава и държавни тайни
77
5
 
6
 
! Отговори
До 74 преди 1 месец
Само дето в България валутата е български лев украинско краварче просещо
76
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тактиката на КГБ с рускини прocтитутки и лесни жени вече не им работи в ЕС защото има тук мнозинзство от еврoгейове
75
5
 
7
 
! Отговори
Елвира преди 1 месец
Усетили са я навреме, преди цялата дипломатическа кореспонденция да отпътува за кремъл....
74
6
 
7
 
! Отговори
До 63 преди 1 месец
И къде го видя тоя шамар бе Зеленски дойде да проси и просяците малко трудно ще ударят шамар на някой в чужда държава,ако Радев беше отишъл при него в Уколандията да,ама просяците пак си помислиха,че тук име Уколандията
73
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 57 - Твоята забележка е актуална днес. Но в недалечното минало фактът, че някой има съпруга рускиня се считаше за плюс в очите на служебното и партийното му ръководство и много помагаше по отношение на кариерното развитие.
72
2
 
7
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
За десет кубика газ и 200 рубли си продавате дупетата.
71
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радеффф пак се изложи праща руски шпионин за посланник в съюзна държава
70
2
 
4
 
! Отговори
Мдаа преди 1 месец
До Партийната другарка Всъщност това е стара и добре позната тактика на КГБ - да пробива до "оперативно интересни лица" чрез жени.
69
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Смятай какъв комплексар е Радев, че още си спомня как да сваляли съпругата на Свиленски с това прасе Ненков. Било е голяма любовна драма в министерството на отбраната
68
0
 
2
 
! Отговори
Към 61 преди 1 месец
И много украинки пристигнаха. Момчета току-що изкарали военна служба, заминаваха за Украйна да изкарат добри пари и да се устроят като се върнат в България. Но в тези години, в които заминаваха бяха много млади, без житейски опит и особено след 2 г.казарма - много се изкушиха по украинки и рускини. Кума така доведе украинка. От едно селце близо до Чернобил. Доведе я бременна в 8 месец. Добра жена излезе. Роди момченце. 8 операции на стъпала му правиха заради аномалия. Друг съсед също доведе една
67
1
 
4
 
! Отговори
Партийната другарка преди 1 месец
Ами, омъжете го, скоропостижно за украинка, за да е политкоректно!;))) Така се е правило навремето;))) Бракуват та за правилната другарка и цел живот си на ръчно управление ;)))Така бракуваха Бойко за Цветелина;)))
66
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Такава е схемата във Външно - посланикът с жена рускиня, а той 100% русофил!
65
1
 
5
 
! Отговори
Рускините,омъжениТук преди 1 месец
Имаха правото да запишат децата си, родени от този смесен брак, като граждани на СССР. Синовете им не подлежаха на военна служба нито в България, нито в СССР. Не знам как беше постигната тази тяхна привилегия, но не беше само тя. Имаше период, през който семействата, в които съпругата е рускиня, взимаха жилища с предимство и то на най-хубавите места. Работещите рускини биваха толерирани в службата си. Имаше и случаи недоволни от свекър(ва) рускини да се оплакват в Градския комитет на БКП.