Съпруга рускиня спряло харесания от Радев за посланик в Украйна

От Киев имало сигнали, че Петър Танев няма да получи агреман
24 юли 2024 13:10, Петър Бойчев
313
Съпруга рускиня спряло харесания от Радев за посланик в Украйна
Снимка БГНЕС

Съпруга рускиня е спряла назначението на Петър Танев за посланик в Украйна в края на миналата година. Той е бил одобрен за посланик на България в Киев от правителството с премиер Николай Денков. Това е станало по предложение на тогавашния вицепремиер и външен министър Мария Габриел, показва справка в информационната система на Министерския съвет.

На 18 октомври тогавашният кабинет е одобрил още редица посланици като Радка Балабанова за Париж, бившият служебен външен министър Николай Милков за НАТО, Тихомир Стойчев за Лондон, пише "24 часа". Радев държал за Украйна да замине Петър Танев. От външно неколкократно предлагали Николай Ненчев, който обаче не бил приеман от президента.

След като правителството одобрило решенията за посланиците, единствено това на Петър Танев не е заминало към Радев за издаване на указ за назначение. Причината - премиерът Николай Денков не подписал решението за изпращането му.

От Киев са реагирали остро на кандидатурата за български посланик и дали знак, че няма да му издадат агреман и това ще предизвика дипломатически скандал, твърди член на бившето правителство. Като украинците се съмнявали, че им пращаме човек с явни проруски пристрастия и дори посочили като пример съпругата на Танев, която е рускиня.

Че е имало друг кандидат за посланик, който е бил договорен, потвърди тази сутрин и президентът Румен Радев. В негова позиция до медиите се казва, че е имал съгласувано име с Министерския съвет още през 2023 г., но така и не е получил решение на правителството.

Радев реагира остро, след като в началото на седмицата служебния кабинет на Димитър Главчев реши да изпрати в Украйна бившия военен министър Николай Ненчев. Заради нежеланието на Румен Радев да издаде указ за такова назначение обаче кабинетът назначи Ненчев за временно управляващ на посолството. За това назначение не е нужно съгласието на държавния глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още по темата: УкрайнапосланикРадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Едно време бяха пратили една бригада на специализация в Ленинград. Само 6-*** се върнаха неженени и им викаха - Героите от Ленинград :)))))))))))))))))))))))))))
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що не изпратиш гълъб Донев, бе Мун? Хрантутникът е олимпийски шампион по клатене на крака още от МТСП
62
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев след публичният шамар от Зеленски насред президентството съвсем се сбърка!
61
2
 
4
 
! Отговори
Тагарев преди 1 месец
Направо да пратим за посланик Копринков!
60
1
 
5
 
! Отговори
Муахаха преди 1 месец
само това ги интересува - чий човек да бъде уреден на държавни пари за нищоправене!
59
3
 
8
 
! Отговори
Към 35, 51 преди 1 месец
Затова не се чудете, че са женени за рускини толкова много настоящи и бивши шефове от различен ранг, които днес са на възраст 55-90 г. Всички те или са следвали висше, или са били на специализация в бившия СССР, а тамошните девушки много добре са знаели, че щом е изграден като специалист в СССР,този момък ще просперира, след като е от Източна Европа. Трудно допускаха някой да се върне в родината си ерген. В периода на соца българското посолство в Москва вечно беше обсадено от бременни рускини.
58
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а какво правят във външно министерство, хора женени за чужди граждани?
57
1
 
4
 
! Отговори
До Зозо преди 1 месец
Айде стига си се изказвал в чужда държава бе просяк
56
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен, много ясно че няма да приемат, но тука проблема е Денков и Габриел, въобще че е допуснато подобно обсъждане и още по-глобален е въпроса как се допускат хора до висшите етажи на власта женени за хора с чуждо гражданство, особенно пък в случая където иде реч за гражданство на страна обявила ни за вражеска
55
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не съпругата, а Митрофанова е спряла Петър Нанев за посланик в Украйна. Прочетете някое интервю на Петър Нанев и ще ви стане ясно.
54
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За Рундьо и осталая русофилска с.в.о.л.оч българският интерес е руският интерес. Чете Димитър Благоев! той много добре е описал русофилството. Че и основоположник на БКП на всичкото отгоре.
53
6
 
5
 
! Отговори
До 43 преди 1 месец
А ние третираме така украинските нагляри, защото сме българи дето много мразят нагляри да им дават наклон на ОЯ пък и просят в същото време
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не съпругата рускиня е спряла назначението на Петър Танев за посланик в Украйна, а укрите не са го приели, заради съпругата му рускиня.
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
по принцип до висшите етажи на власта не трябва да се допускат хора женени за чужди граждани, особенно в дипломацията това е недопустимо, а предложението е меко казано обидно в случая за Украйна, все едно те да ни предложат за посланик някой женен за северномакедонка
50
1
 
5
 
! Отговори
Продължението - преди 1 месец
..., че са причинили неприятност на съветска гражданка. Затова не изоставяха забременелите си гаджета. Сред тези рускинчета имаше и свестни момичета, но имаше и кошмарно нахални, също и разтурени.Правеха мъжете си за смях, тероризираха родителите им, държаха се нагло с колегите си и особено с красивите българки.Така настроиха зле много хора. Имаше и друга категория - рускинчета, които доведоха момчетата от социалните низини, отишли да припечелят в Коми. Повечето от тях не създаваха неприятности.
49
6
 
10
 
! Отговори
До44 преди 1 месец
А от Уколандията ни натресоха тук украински нагляри да ги храни държава и те чак си помислиха ,че тук им е Урколандия
48
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я пратете Петър Танев, пък да видим дали Зеленски ще го върне. Аз мисля, че Зелнски ще върне Ненчев.
47
3
 
3
 
! Отговори
До 42 преди 1 месец
То за това Грузия е за "Пример" и всичко тамо е по мед и масло. Я по-добре обясни това пропадане на страната икономически и политически. Къде беше Грузия преди 10 години , и къде се оказа сега.
46
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А за украйнки от Русия може ли да се жениме??? Разрешавате ли?Щото за рускини от Украйна май е забранено!
45
4
 
3
 
! Отговори
Кан преди 1 месец
Как Може Денков като про западен министър прецедател да посочи ярки русофили за посланици в НАТО, Украина и Париж. Където от НАТО и Украйна не ги одобриха. И сега РадеФФ плачи за тях. Денков е толкова про западен политик колкото Г. Димитров е Демократ. Сега Ясно се вижда какво говорят и какво са вършили. тия са двуличници и Радев също