Румен Христов: ГЕРБ-СДС не възнамеряват да "разцепят" ПП-ДБ

Евроатлантизмът е нещо важно, отбеляза той
Обновена: 7 юни 2024 21:46 | 7 юни 2024 21:26, Нели Христова
33
Румен Христов: ГЕРБ-СДС не възнамеряват да "разцепят" ПП-ДБ
Снимка: БГНЕС

"Който се нагърби да прави правителство, ще понесе много тежки отговорности. Ние ще понесем отговорността такова правителство да има. Бихме обсъждали вариант с правителство на малцинството. Управлението на страната е нещо много сериозно. Ако има сформиране на мнозинство, ние трябва да имаме управленска програма", заяви кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС Румен Христов в предаването "Денят ON AIR".

По думите му ролята на опозицията е много важна, но е по-лесна.

"По-лесно е да критикуваш, отколкото да изпълняваш задачите, които имаш. Ние направихме много тежки компромиси и понесохме щета. Търсихме стабилност за България и българското правителство", допълни Христов.

Пред Bulgaria ON AIR той каза, че от ГЕРБ-СДС винаги са смятали, че кабинетите трябва да бъдат от ярки политически лица, които да носят отговорност.

"Хора, които идват отнякъде, не носят отговорност пред никого и си отиват в един момент. Един, който се занимава с политика, може да бъде експерт, но не всеки експерт може да бъде политик", категоричен е той.

Христов обясни, че ГЕРБ-СДС не възнамеряват да "разцепят" ПП-ДБ. Кандидат-депутатът подчерта, че Еврозоната е много важна и трябва да се направи всичко възможно, за да се преодолее проблемът с инфлацията. Според него за постигането и на Еврозоната, и на Шенген е нужно стабилно правителство.

"Министрите ще бъдат редени от тези, които осигурят мнозинство. Евроатлантизмът е нещо важно. Той е като демокрацията - не е даденост", коментира той.

На въпрос дали сме близо до война, Христов отговори, че от ГЕРБ-СДС ясно са заявили, че български войник няма да участва във войната в Украйна, но помощта за страната ще продължи

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Отвратен преди 2 месеца
Продажни позорници, точно ВИЕ ОПОЗОРИХТЕ България и синята идея и продължавате да го правите. СДС преди 20 и повече години няма нищо общо с вас.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 23 Този челяк Христов има Комунистическо възпитание! Както и оня дето,като ходи вече и се изпотява от многото натрупани килограми! Ще има нов играч на тези избори! " Ротацията" нз " управлявалите" ни 9 месеца и подкрепящите я.Не се хареса на българина! И утре ще се плащат " сметките"!-:)?
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
герб-сдс са мафиотска организация и трябва да бъде разтурена със закон.
25
4
 
1
 
! Отговори
тоти преди 2 месеца
ГЕРБ ЗАТРИХА СЕВЕРОЗАПАДА И ЧЕРНОМОРИЕТО ,СЕГА ИДВА РЕД НА РОДОПИТЕ !!! ДОГОДИНА НЕ 70%,а над 90% всичко ще е внос и БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА !!!САМО ГЕРБ !!!
24
3
 
2
 
! Отговори
Ряховски преди 2 месеца
Приказките на този от русенския край,винаги са дрънчали на кухо и вонящи на мухал,като партията му.Този негов съюз,сложи началото на разточителството в що годи подредената ни държава през 1990-92 год.*** които стояха начело на трите букви,днес живеят те и наследниците им в доволство и немислимо за тях охолство.Защо се закачи за грабителската партия аланкоолу,а не предпочете една социална,народна партия!?Отвращавам се от такива "родолюбци"!
23
3
 
5
 
! Отговори
Хензел преди 2 месеца
Този човек има възпитание! Много по сигурен от онези младежи от ПП !
22
0
 
2
 
! Отговори
Име преди 2 месеца
Лустрация!
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
та как вървят цените на самолетите за Канада
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Божеее,и тоя е готов да понесе "тежката отговорност" да управлява на ползу Боку.Що не се скриеш па да се търсиш бе ,лицемер некадърен?!На кого ги разправяш тия,като че ли не ви познаваме.
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ТЕЗИ ШАРЛАТАНИ ВЕЧЕ СЪВСЕМ СА СЕ САМОЗАБРАВИЛИ ПРЕЧЕЛ И ГЕРБ А ВИЕ НЕ ПРЕЧИТЕ ЛИ НА НАС РАБОТЕЩИТЕ БЪЛГАРИ ДЕТО ВИ ПЛАЩАМЕ МНОГОТО ПАРИ ЗА НИЩОПРАВЕНЕ ЛИДЕР Е БОРИСОВ ШАРЛАТАНИ ОТ ВАС НЕ СТАВА НИЩО
18
1
 
0
 
! Отговори
Венцислав Величков преди 2 месеца
Уважаеми господин инструктор.радослав.радев както сте дошли.в.езикова.и квартал дикисана в.ловеч ви гарантирам повече няма да стъпите ще направя всичко възможно да ви измета със всичките ви хора а.дотогава.добре дошъл в дикисана сега ще р.азберете що за квартал е.Успех
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ДНЕС В НАШИЯТ КВАРТАЛ БЕШЕ ДОШЪЛ МИНЧЕВ ДА АГИТИРА АРОГАНТЕН ЛИЦЕМЕР НАГЪЛ ВИСОКОМЕРЕН ДАЛИ Е ВИСОК МЕТЪР И ДВАДЕСЕТ ЕДВА ЛИ И ТЕЖИ ОКОЛО 40 КИЛОГРАМА НО АЛЧЕН ОТИВАМ В БРЮКСЕЛ ТАКА МИ КАЗА ГЛЕДАШЕ МЕ АРОГАНТНО И ВИСОКОМЕРНО НЕ ПОЖЕЛА ДА МЕ ИЗСЛУША НАГЛЕЦ ХОРА НЕ ПРАВЕТЕ ТОЗИ БОГАТАШ
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Интереса клати феса.Нали така Румене?Продаде се на ГЕРБ,защото никъде другаде не те искаха.Ти си човек без достойнство,както и всички,които се кланят на една простовата мутра за пари.
15
2
 
4
 
! Отговори
НЕШАСТНИК ДИМИТЪР преди 2 месеца
КАК ЩЕ ЛИКВИДИРАШ 1 МЛН БЪЛГАРИ, КОИТО ИЗБИРАТ ГЕРБ/СДС ДА ИМ УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА?...
14
4
 
3
 
! Отговори
Димитър преди 2 месеца
Политическата криза ще бъде решена, когато някой ликвидира Боко и Пеевски свинята.
13
2
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
До Боко Пеевски. Нещо яко си се объркал. Щото България нямаше пари, когато управляваше Асан Василев. А при Боко се строеше навсякъде в имаше пари за всичко.
12
3
 
3
 
! Отговори
Гербер преди 2 месеца
Достатъчно е да им го нацепят.
11
2
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 2 месеца
До частната болница. Глу.пак променлив, ами че тя стана още по-голяма *** точно при управленията на ПП -ДБ. Ти в кома ли беше последните три години?
10
4
 
5
 
! Отговори
ОПГ-ПП, БСП,ВЪЗРЖД преди 2 месеца
КУЧЕ ВЛАЧИ - ДИРЯ НЯМА.....OT2020, ЗА 4 ГОДИНИ "ПРОМЯНАТА" НА ПП, БСП, ВЪЗРАЖДАНЕ, ИТН, НИ СТОПИХА ДВОЙНО СТОЙНОСТТА НА ПАРИТЕ..... НИТО 1 ГЛАС ЗА ТИЯ ПРЕСТЪПНИЦИ....
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Боко ще ви оправя от джипката,а Славчо от дивана.Да са ви честити.