Петков видя пиратка на ГЕРБ и ДПС, Василев увери: Няма дупка в бюджета

Подпомагането с 250 млн. лв. годишно на „Мини Марица-изток“ няма да бъде одобрено от ЕК
27 апр 2024 19:28, Александър Попов
79
Петков видя пиратка на ГЕРБ и ДПС, Василев увери: Няма дупка в бюджета
Снимка: БГНЕС

Няма дупка в бюджета. Ако се правят разходи извън това, което е гласувано в парламента, тогава въпросът е към служебния финансов министър кои пера се намаляват, каза в Стара Загора съпредседателят на “Продължаваме промяната – Демократична България” Асен Василев в отговор на въпрос дали има опасност дупката в бюджета да се увеличи след подпомагането на фермери, земеделци и миньори.

“Това, което оставихме на служебния кабинет, е изпълнение на данъците точно както са по план график, разходите бяха по-ниски, знаете, че в бюджета има излишък в края на март. Тези допълнителни разходи, които се правят, по принцип трябва да могат да бъдат направени или на база резерв в бюджета, или на база намаление на други разходи, това са единствените два източника за правене на допълнителни разходи”, обясни Василев. По думите му единствените пера, които могат да се намалят, са пера в капиталовата програма.

Доколкото виждам, в момента се подготвя решение за подпомагане с допълнителни средства, които не са в рамките на Министерството на земеделието и трябва да се види откъде те ще бъдат взети, коментира още той.

Подпомагането с 250 млн. лв. годишно на държавните „Мини Марица-изток“ с решение на Народното събрание вероятно няма да бъде одобрено от Европейската комисия, тъй като ще се приеме като непозволена държавна помощ, заяви от своя страна Кирил Петков.

Гласуваните от Народното събрание средства като помощ на мините за рекултивация на терени няма да е достатъчна за финансовото укрепване на държавното дружество, коментира Петков. По думите му това е "поредната пиратка, която се хвърля от ГЕРБ и ДПС предизборно".

„Преди всички избори идват едни хора и опитват да залъгват миньорите и хората от региона, ние действаме за реални неща, които действително могат да се случат. Това е поредната пиратка, която се хвърля от ГЕРБ и ДПС с една единствена задача да кажа- ето ние се грижим. Въпросът е да подлъжат хората преди изборите. Те много добре знаят за нотификацията на Европейската комисия. Ние действаме принципно, няма да правим неща, които не могат да се изпълнят и това е единственият начин да движим напред. В противен случай хората непрекъснато ще се разочароват, независимо колко избори има“, каза Петков.

"Няма дупка в бюджета. Ако се правят разходи извън това, което е гласувано в парламента, тогава въпросът е към служебния финансов министър кои пера се намаляват", каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хахахахаха вижте ги на снимката как медитират Кокорчо и Кирчо! Мижат и гледат пиратки и дупки. На фасул гледат, на боб познават. Пудела разнася пачки. Баровци! Хахахаха
25
4
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 седмици
Ето ги Пижо и ококорената Пенда. Единият вижда пиратки, другият дупки. Сигурно като е казвал "дупки" си е мислил за културиста
24
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кирчо видя звезди посред бял ден на Шипка, където хората го биха с камъни в топки от сняг. Много бой е ял като малък и сега налита на бой. Бие министри, даже екс министър Йоловски е с държавна охрана понеже Кирил Петков е заплашвал семейството му. Дори детето на Йоловски в училището е с държавна охрана. Побойникът дано не бие и Линда, че горката в 3 часа става да меси козунаци по 60 лева, че Киро не давал пари за в къщи. Всичко заминавало по жени и хазарт. За това е нервен.
23
4
 
13
 
! Отговори
Кой трезво преди 3 седмици
мислещ гласува за тия....Тоя К.Петков не може две смислени изречения да свърже без да запелтечи, щот му забива процесора... дъното сме ударили.
22
4
 
9
 
! Отговори
до 20 преди 3 седмици
Те нямат партия, Вие очаквате да имаш програма!?! ПеПе са секта. Купиха ВОЛТ от Настимир, за да се регистрират. Купиха освен ВОЛТ,още две мини партийка,с които се разбраха да им дават проценти от субсидията след изборите. Но обещаното не е като даденото. Сега се отцепиха от тях "Средна европейска класа" и "Зеленото движение" понеже и тях излъгали. Дори не се допитвали за нищо с тях. Употребиха ги за регистрацията понеже нямат нито партия, нито актив.
21
2
 
8
 
! Отговори
кИкИ Истината преди 3 седмици
щом казва, така ще е! а за Съденият в Лондор за Измама - не Него - Българите Вярват - безрезервно!!
20
5
 
14
 
! Отговори
ПРО100СТАЦИ.... преди 3 седмици
НЯМАТ НИКАКВА ПРОГРАМА И ПОЛИТИКА...... САМО ОБИЖДАТ, АГРЕСИЯ, ХУЛЯТ, КЛЕВЕТЯТ.....СЪЩИТЕ КАТО ВЪЗРАЖДАНЕ И БСП...... . СРАМ ЗА ДРЕВНАТА БЪЛГАРСКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ.....
19
2
 
9
 
! Отговори
Мммдаааам преди 3 седмици
Щом кокорчо ни Оверява, така е!!! Кой смее да си мисли друго, м???
18
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кирил Петков видя, че Русия е бензиностанция с ракети, сега вижда пиратки, уж изгони 70 руски агенти, а се оказаха градинари, готвачки и шофьори на руското посолство. Всичко е Болшой театър. Росен Христов разкрива, че Кирил и Асен с руски посредници внасят руска газ срещу комисионни. Отвличат ви вниманието с гръмки изказвания, а вечер лаят като пудели драскайки на вратата на Борисов да ги приеме под крилото си. Абсолютни измамници. Измамиха и избирателите си.
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не са артисти,по-скоро ми приличат на танцьори от Киевска област.
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До сега не съм чувал политик да каже "издънихме се - случва се и ще вземем мерки да не се повтаря тая грешка". Все някой друг им е виновен. Че масово ядем пластмаса са подробности. Загрижил се нашите земеделци, а по веригите магазини някой да е виждал български домат? Сорт "биволско сърце" например? 1 кг само един домат - сладък вкусен български домат. До толкова всичко е генномодифицирано и тъпкано с хормони за растеж, че няма никакъв вкус. После защо земеделците не могат да си продадат нещата.
15
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Киро като види пиратка бърза да чупи шишета в масата. Онзи ден цяла маса счупил. Пиротехниката в главния мозък на Киро междувременно дава на късо. От пиците с кристали е качил 12 килограма, а в главата му в боза.
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това артисти ли са,от коя трупа са?
13
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
След изборите ГЕРБ ще клекнат и ще подкрепят правителство на ПП-ДБ. Особено ако са втора сила след Промяната, както се очертава..
12
3
 
12
 
! Отговори
Кирчо ДжонТриВолта преди 3 седмици
Хора, нищо не може така да украси празничната маса, както една пиратка в салатата. Пробвах на Коледа пиратка в каната с червено вино. Таванът става прекрасен. Точно като залез.
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Където погледнеш, все дупки!
10
7
 
13
 
! Отговори
Майора преди 3 седмици
Срамота променкаджии , на вас все някой ви пречи , но не искате да разберете че това което сами си направихте , никой друг не може да ви го направи!И като стане въпрос за пудела и пачките , няма нужда от повече коментари , жалки сте , объркахте всичко , отивайте си там откъдето сте дошли!
9
2
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 3 седмици
До ЕС и НАТО. А ти видя ли снимките с пудела? Свали си променливите очила и може би ще видиш къде е мафията.
8
4
 
10
 
! Отговори
Гербер преди 3 седмици
До 3. Хе-хе, колко сте жалки и смешни променливите олигоффрени като теб. Ама тя тази работа не става с лозунги и заклинания. А на изборите ще ви наврем в пуделски г..с.
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Петков видя парапет под полата на Лена, пиратките са му в главата. Човекът има ментални проблеми. Василев е международен измамник и крадец. Откраднал код за компютър от Мортен Лунд и го продал на китайското правителство. Избегнал затвора със съдебно споразумение. Дупката му е в главата понеже е много алчен. Девет милиарда изчезнаха за 9 дни. Асен е фалирал Евербреад в Лондон за 8,7 милиона паунда. Дължи пари на хората. Тези двамата са професионални измамници. Може да видят и извънземни.