Борисов: Говорихме си как ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС ще са блок 10 години

Парламентът носи отговорност за служебния кабинет, обяви той
Обновена: 17 апр 2024 10:17 | 17 апр 2024 10:17, Инна Ангелова
330
Борисов: Говорихме си как ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС ще са блок 10 години
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза пред журналисти, че философията на Конституцията е била направена така, че ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС да носят отговорност. “Нека бъдат любезни колегите, да не се махат толкова лесно и да казват, че нямат отговорност към това, което сътворихме.“

„Когато гласувахме Конституцията, си говорехме как ще сме един блок за следващите 10 години - ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС“. „В първите дни на Конституцията бях там, когато за правосъден министър Пеевски предложи Христо Иванов. Той отказа и Пеевски предложи Славов, какви са аргументите - не знам. Оттам нататък сътворихме това, което приехме“, посочи Борисов.

Борисов допълни, че за това правителство отговорност носи парламентът. ГЕРБ носи отговорност за министерството на отбраната, защото Запрянов е техен кадър. “За всичко друго не носим отговорност”, допълни политикът.

„Съвестта ми е чиста, ако назначат Даниел Митов, ще кажа ГЕРБ носят отговорност за външната политика“, заяви бившият премиер. За Кирил Вътев Борисов каза, че има добри отношения с него.

На 15 април служебният премиер Димитър Главчев предложи Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър. В предложението до президента Румен Радев той предложи поста да заеме Даниел Митов.
Като мотиви за персоналната промяна министър-председателят посочва необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съюзниците и партньорите, от друга.

А вчера стана ясно, че Главчев предлага още една персонална смяна в състава на служебния кабинет - Кирил Вътев да бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов. В предложението си до президента Румен Радев служебният премиер посочва като мотиви за смяната несправяне със служебните задължения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от Общество
Пеевски: Не можем да стоим без външен министър, Радев да подпише
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
DOLU MAFIATA GERB !
195
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Стига лъгахте герберокадъни, баш баш кадъната ви каза, че сте пристанали на помаците от ДПС и се заформили една хомооргия от кадъни и помаци.
194
5
 
5
 
! Отговори
Sata NATO преди 4 седмици
не ми излизайте с дъвката за ППДБ. Ако имахте поне малко акъл, щяхте да разберете, че те са нямали и един ден самостоятелно управление ------ ППДБ върнаха ГЕРБ във властта, повтаряйки същите дъвки като Боко Тиквата - за безвремието и за скъпите избори, които нищо не решавали. Не се правете на утрепани, те играят заедно. И след изборите пак ще се коалират и ще ние бът с 300. Киро Простото е милиционерски изклесяк.
193
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Борисов провал
192
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Главчо Клюна беше шеф на сметната палата, издигнаха го за премиер само и единствено за да КРАДЕ.
191
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
То няма какво вече да се краде драскачи
190
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Борисов успех
189
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Стига лъгахте драскачи ПО големи алабалисти от шарлатаните не е имало
188
2
 
9
 
! Отговори
Хрян преди 4 седмици
Сега като се върнаха крадците от ГЕРБ и ДПС на власт, няма да останат пари неокрадини! Затова масово сменя ръководните кадри с техни, да могат да крадат безнаказано, иначе им пречеха и главния секретар на мвр, и шефката на митниците, а сега и шяфа на здравната каса! После от ГЕРБ ще лъжат, че ПП-ДБ са виновни ... и така докато заспалия български народ не отиде поне 60-70% да гласува, за да измете мафията ГЕРБ и ДПС от политиката!!!!!!!!
187
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Който се е хванал с Боко,добро не е видял.Дано да им светне и на следващите мераклии за власт.
186
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ПП-ДБ подцениха Мутрата Боко, който се прави на улааав. Той е такъв Хамелеон! Променя се според обстановката. Като му е напечено - се преструва на смирен и сговорчив, но като приспи бдителността им - играе подло, плете интриги, отрича очевидното, съюдява се с престъпници санкционорани по Магнитски...
185
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Колко е долен!Договорките с Пеевски ги пришива и към ПП.Само и само да си отмъсти.
184
4
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 4 седмици
Боко благодари на "великите" конституционалисти Хр. Бойкикев и Кирчо търчи-лъжито :))))))))))))))))))))))))))) Благодарение на тях сега е на власт пак :)))))))))))))))))))))))
183
7
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 4 седмици
Хахааааа, гаврата с ППДБ-тата продължава всеки ден :))))))))))))))))))))))))))) Боко ги прави всички андибул морков :))))))))))))))))
182
1
 
5
 
! Отговори
Този Боко е опасен!! преди 4 седмици
ПП-ДБ подцениха Мутрата Боко, който се прави на ***. Той е такъв Хамелеон! Променя се според обстановката. Като му е напечено - се преструва на смирен и сговорчив, но като приспи бдителността им - играе подло, плете интриги, отрича очевидното, съюдява се с престъпници санкционорани по Магнитски...
181
3
 
8
 
! Отговори
Хлое преди 4 седмици
Там където командва мафията, държавните постове се поверяват на креетееениии." Джовани Фалконе. Ей ви ги кретееенииите от ГЕРБ!!!
180
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Излезте и гласувайте масово,за да премахнем този тумор от снимката веднъж завинаги.
179
8
 
5
 
! Отговори
Дисни преди 4 седмици
Ахахаха този ББ започва да ме кефи Как им го набива с 200 и ясичко което казва си е истина
178
3
 
3
 
! Отговори
българин преди 4 седмици
Ееееех ,а как хубаво си управляваха ПП с червените хемороиди от БКП .Те и сега се скъсват да хвалят Дамаджан Рашков и да се подлагат на Истерия ***.Нало са си рода
177
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Как се опитва да натопи ПП ДБ.Направо да ги потопи.Дано най-накрая са разбрали с кого си имат работа.