Борисов: Говорихме си как ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС ще са блок 10 години

Парламентът носи отговорност за служебния кабинет, обяви той
Обновена: 17 апр 2024 10:17 | 17 апр 2024 10:17, Инна Ангелова
330
Борисов: Говорихме си как ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС ще са блок 10 години
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза пред журналисти, че философията на Конституцията е била направена така, че ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС да носят отговорност. “Нека бъдат любезни колегите, да не се махат толкова лесно и да казват, че нямат отговорност към това, което сътворихме.“

„Когато гласувахме Конституцията, си говорехме как ще сме един блок за следващите 10 години - ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС“. „В първите дни на Конституцията бях там, когато за правосъден министър Пеевски предложи Христо Иванов. Той отказа и Пеевски предложи Славов, какви са аргументите - не знам. Оттам нататък сътворихме това, което приехме“, посочи Борисов.

Борисов допълни, че за това правителство отговорност носи парламентът. ГЕРБ носи отговорност за министерството на отбраната, защото Запрянов е техен кадър. “За всичко друго не носим отговорност”, допълни политикът.

„Съвестта ми е чиста, ако назначат Даниел Митов, ще кажа ГЕРБ носят отговорност за външната политика“, заяви бившият премиер. За Кирил Вътев Борисов каза, че има добри отношения с него.

На 15 април служебният премиер Димитър Главчев предложи Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър. В предложението до президента Румен Радев той предложи поста да заеме Даниел Митов.
Като мотиви за персоналната промяна министър-председателят посочва необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съюзниците и партньорите, от друга.

А вчера стана ясно, че Главчев предлага още една персонална смяна в състава на служебния кабинет - Кирил Вътев да бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов. В предложението си до президента Румен Радев служебният премиер посочва като мотиви за смяната несправяне със служебните задължения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от Общество
Пеевски: Не можем да стоим без външен министър, Радев да подпише
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
8
 
15
 
! Отговори
Симо преди 4 седмици
След 2 години никой нямад помни нито ДБ, нито ПП
235
4
 
19
 
! Отговори
Пеевски Боко преди 4 седмици
Боко лъже.Още едно доказателство че за тези длъжности трябва да са експерти а не послушковци като Главчев които дори не може да чете. За това искаме България да бъде европейска държава а не *** на Боко тиквата и Пеевски прасето. Да живее България никога повече комунисти ГЕРБ ДПС ИТН БСП бандата на прехода 33 години лъжи и грабежи на народа.
234
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ППДБ не бяха в коалиция с ГЕРБ и ДПС , а в НЕКОАЛИЦИЯ!Те не са виновни , виновен е само Бойко Борисов ,Делян Пеевски и Владимир Путин . За три години ППДБ не си спомнят вече да са управлявали .
233
6
 
24
 
! Отговори
Кви 10 години ? преди 4 седмици
Не се ли наяде ,бе Тикво ???? Уреди се за три поколения напред !!!!!
232
4
 
24
 
! Отговори
10 години ли! преди 4 седмици
Буда не си дава сметка, че още догодина през есента ще арестуван за национално предателство и не си дава сметка, че ще отговаря за Кремълския поток, ощетил българските данъкоплатци с 3 милиарда лева. Тепърва ще му гледаме сеира...
231
4
 
19
 
! Отговори
taschunka witko преди 4 седмици
Надявай се Тикво на зелена трева
230
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И аз съм на същото мнение ,че имат по малко от 10 процента ,пълни мушеници,говореха са мария Габриел че била мафиотка а се оказа че те са мафиоти ,на милиарди от бюджета ,всеки един министър от ПП е замесен в далавери !!
229
7
 
13
 
! Отговори
Калоян Иванов преди 4 седмици
хахаха, тази коалиция ПП-ДБ изобщо няма да оцелее при следващ избори
228
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да се смееш ли, да плачеш ли. Една бухалка магнитски, така ги разтресе, че Борисов публично се държа неподобаващо неадекватно, отправяйки заплаха към служебния Главчев и незабавната смяна на външния министър. Всичко това напомня на кримисценарий от дивия запад в миналото.
227
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ПП умират от яд че Борисов редял кабинета ,а ПП предине редяха техните хора ,няма по корупирана партоя като по през последните 30 г ,но скоро на изборите че ги пратим на фронта при зеленото джудже ,ПП и казарма ходили време да помогнат на Украйна ,Тагарев че импоксже как се стреля )
226
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Съдии от КС говорят че ме може да им вот на не доворие ,но БСП и Възраждане подали в НС ,явно ПП са платили някой лев на възраждане да човъркат и даде правят на важни ,долу БСП ПП и възраждане
225
5
 
13
 
! Отговори
Ф преди 4 седмици
Лъжец изцапан с кръвта на хилядите загинали напразно славянски момчета
224
4
 
19
 
! Отговори
въденичен камък преди 4 седмици
ТОЗИ НА СНИМКАТА НИ ТЕЖИ КАТО ВОДЕНИЧЕН КАМЪК НА ВРАГОВЕТЕ-ИНТЕРЕСУВА ГО САМО КАК ДА НЕ ГО НАБУТАТ В СПИСЪК НА САЩ. ЗАТОВА КАТО МУ МИГНАТ ОТ ПООЛСТВОТО ИЗПЪЛНЯВА ВСИЧКО.
223
4
 
13
 
! Отговори
Край преди 4 седмици
Като правили промените в Конституцията си говорили как като те правят изборите ГЕРБ ДПС и Пп ще се бетонират за барем 10 години във властта. Ако искате ходете на избори. Аз в това не участвам. Радев да събира колкото има армия и да сложи край на тези мъки демократични.
222
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
НЯМА ДА ТЕ ТЪРПИМ ОЩЕ 10 ГОДИНИ.ПРЪЖДОСВАЙ СЕ ,МУТРО !!
221
2
 
6
 
! Отговори
Леля преди 4 седмици
Не си мислете, че ще ви се размине. Ако не на тоя на оня свят ще си получите заслуженото. Защо не се за хванете с Мафията. Ами си гледате рахатлъка. Трябва ни един Сталин. Вие за нищо не ставате.
220
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Докато тоя тулупар не напълни трапа в България спокойствие няма да има!
219
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
223 Учи. Прави литературен анализ на "Мйстора и Маргарита" на Михаил Булгаков, Лена от парапета му е извадила от Гугъл да прочете за какво става въпрос. Та да може да "блесне" пред медиите. Освен с кривата си уста, оредялата лакирана коса на правоъгълната му глава, с обиди към Борисов, с друго не можа да впечатли и този път.
218
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
226 Просто няма кой, освен ГЕРБ и ДПС да поправи безумията на Радев, ПП, и компания. БСП са неспособни себе си да водят, камо ли, държавата. "Възраждане" се оплетоха в собствената си платформа. Бяха твърдо, за излизане от ЕС и НАТО, сего говорят: "ЕС в този му вид бил против самия себе си". Комично!
217
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Бъркотията в държавата, която сътвориха за 3 години, ПП и компания, е толкова голяма, чи само нестандартни, и бързи решения могат някак, да я оправят.