Ананиев: Политически сме в режим на етажна собственост, никой не си харесва съседите

Най-важен за реформите бил човешкият фактор
137
Ананиев: Политически сме в режим на етажна собственост, никой не си харесва съседите
Снимка: БГНЕС

Най-важен е човешкият фактор и това кои ще се хората, които ще извършват реформите  в регулаторите и прилагат законодателството. Важно е какво върши и какво има да свърши правителството. Така народният представител от 49 НС Настимир Ананиев обобщи политическата ситуация в момента.

За постижение на сегашното правителство той даде за пример приетите на първо четене промени в Конституцията. Няма перфектен закон, който да решава магически всички казуси. Ананиев беше категоричен, че разделянето на ВСС на съдийска и прокурорска колегия и ограничаването на правомощията на служебното правителство са стъпки в правилната посока. Според него предстои още много работа по смяна на ВСС и инспекторатът към него, които е с изтекъл мандат. Нужно е да се довърши реформата в КПКОНПИ, както и да се обърне внимание на регулаторите.

Заместник-председателят на парламентарната група на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ е категоричен, че човешкият фактор е ключов и не бива да бъде подценяван. „Ако нямаш човек, който иска да си свърши работата качествено, няма как осъществяваш промени“, коментира Ананиев.

„Искаме хората да усещат справедливост“. Така народният представител коментира скандалния случай в Шумен, където преди малко повече от година 18-годишния Жечко Кюркчиев уби Светломира Станева, отнемайки предимство с 103 км/час. Тази седмица съдът във Варна промени присъдата на Кюркчиев от ефективна на условна. Ананиев припомни, че вчера беше 9-ти декември – Ден за борба с корупцията. Това е още един пример как без работеща съдебна система, която да гарантира справедливост, нищо не може да се промени. Хората очакват справедливост и за кюлчетата, и за Барселона гейт, който стана Истанбул гейт, и за пари за магистрали в чували.

В отговор на въпрос на водещите, той сравни отношенията между ППДБ и ГЕРБ с тези в етажната собственост.

„Никой не си избира съседите, даже повечето не се харесват. Ние обаче трябва да се съберем и да решим как най-добре да санираме блока, да поправим прокапалия таван, да обсъдим кой открадна компотите от мазето и суджуците от терасите, и разбира се, да не позволяваме на никого да краде пари от общата каса“.
Конституцията, Шенген, Еврозоната – това са приоритети, които се припознават и от други партии и си струва да се плати политическата цена, нужна за реализирането им. Според него дневният ред в момента категорично се определя от Продължаваме Промяната – Демократична България.

Попитан какво мисли за Делян Пеевски, Ананиев коментира, че трябва да спрем да обсъждаме Пеевски, и че Пеевски е по- скоро само хиперактивен, отколкото "феномен" - по Доган. Когато си хиперактивен, правиш нещата прибързано. Той припомни, че Пеевски е носител на „двоен Магнитски“ – САЩ и Великобритания са наложили санкции на депутата от ДПС.

За финал Настимир Ананиев потвърди подкрепата си за това 24 май да стане национален празник, защото е международно признат. Разбира се, според него това не означава, че ще спрем да празнуваме Трети март, който остава официален празник, а че просто националния празник ще бъде 24 май. За съжаление ГЕРБ оттегли подкрепата си за 24 май и тази поправка няма да мине, напомни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: правителствоАнаниев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
0
 
! Отговори
Краси преди 7 месеца
До АнонименНякой да те викал с телеграма??
70
3
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 7 месеца
Само незнам кои гласуват за такива ананиевци кировци хазарти рашкови танасови Асенови Българи спите
69
4
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 месеца
Как да харесваш съседите, след като те се казват Настимир, Киро и Асен, че и джобното генералче, или пък Рашков-дамаджаната, или лицето Хазарта?! Не са за харесване никак!
68
3
 
4
 
! Отговори
Кой е виновен??? преди 7 месеца
Точно вие сте тези които три години създавахте напрежение и омраза ! То не бяха бесилки,ковчези,домати,риби,къртене на павета,палене на милиционерите и куп щуротии . То не бяха обиди фейк новини ,провокации ,лъжи и ,,чегъртане"и какво постигнахте ??? Точно това да разсипете държава която беше приета в чакалнята на Европа и сега ни върнахте години назад и насадихте омраза!!!
67
0
 
4
 
! Отговори
Пенкилер преди 7 месеца
Настимирков няма представа как да избие парата, дето даде за да стане депутат... няма да е с шофиране със сигурност!!!
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 64, мигрант бях, върнах се и съжалих. Но си имам мястото в чужбина, но, защо ли още тая някаква надежда във вас. Не съм първа младост, но пак ще замина, тука вървите на зле, а сте бедни, защото сте сбъркани.
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ананиев винаги играе двойна, дори тройна игра. Той знаеше, че на Карадайъ ще му "сменят главата", но въпреки това подло се уговориха с А. Доган и Христо Иванов и ни лансираха Пеевски, на когото, без съмнение, мястото му винаги е било в "strongest prison".
64
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Настьо, защо ще се коалирате с БСП в СОС??? Ние гласувахме за вас да не сте с БСП!!! Ако искахме БСП в София щяхме да гласуваме за БСП
63
3
 
11
 
! Отговори
Избирател преди 7 месеца
Гнусен ,мазен червей ! Такова отвращение досега не е предизвиквал никой в България!
62
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Настьо, защо ще се коалирате с БСП в СОС??? Ние гласувахме за вас да не сте с БСП!!!
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Настьо, какво се жалваш. Самите вие сте част от етажната собственост. направи така че да не сте. Това ли само можа да измислиш докато спа тази нощ??? Струва ти се много оригинално ли???
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И вие си мислите, че сте демокрация, горките. Ако бяхте истинска демокрация, щяхте да сте добре, а не последни по всичко.
59
2
 
7
 
! Отговори
До 57 преди 7 месеца
Явно е, че не си умен! Да, размерът на заплатите и пенсиите са вдигнати, но покупателната им способност падна главоломно! Да не говорим, че повече пари в обръщение, без реално производство, водят до повишаване на инфлацията, което ни отдалечава от еврозоната, което е и целта на бюджета на Асен Василев! Това пък означава, че ПП-ДБ са прикрити социалисти, привърженици на путинистите!
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кажи, веееееее, бързо, веееее. Баси, калпака. И вие чакате да сте държава. Докато не се отървете от такива, няма да стане.
57
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ГЕРБ оттегли подкрепата си за 24 май". Без коментар!
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 71, Щом питаш, значи и да ти кажа, нищо няма да направиш. От куролястници, като теб, резултат няма. Уееекай си там, но не пред хората, да не се излагаш, не за друго. Пълен нещас....
55
1
 
8
 
! Отговори
Безкраен плазмодий! преди 7 месеца
Гумено човече, всички помним как с чупка ходеше след Борисов и клатеше глава в пълно одобрение по време на втория кабинет Борисов! Борисов не можа да издържи пълното им бездарие и прекрати кабинета 2 месеца, преди пълните 4 години! Те затова го мразят, защото единствено той прозря пълното им бездарие!
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Може ли, да е толкова грозен този търбух?! Който си го засне, докато звучене химна в парламента.
53
1
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 7 месеца
Това момченце-демократче знаете ли на кого е внук? Имаше през 90-те една Нора Ананиева, дърта ***, абонирана за депутат. Какво да гворим повече...
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
до 72 Вместо "а веее" да му говоря на господине? Ти съвсем си изтрещял ве! С мека китка нищо не става освен да свалиш някое гадже.