“агарев: »маме значителен принос за доставките на боеприпаси за ”крайна

ѕодкреп€ме формулата за мир на президента «еленски, допълни министърът
27 ное 2023 22:20, јниси€ »ванова
187
“агарев: »маме значителен принос за доставките на боеприпаси за ”крайна
—нимка: ѕресцентър на ћќ

ћинистърът на отбраната “одор “агарев се срещна с украински военнослужещи, които преминават езиково обучение във ¬оенната академи€ "√еорги —тойков –аковски“. Ќа срещата присъстваха посланикът на ”крайна в Ѕългари€ Ќ. ѕр. ќлес€ »лашчук, замeстник-министърът на отбраната јтанас «апр€нов, началникът на отбраната адмирал ≈мил ≈фтимов, началникът на ¬оенната академи€ генерал-майор “одор ƒочев и представители на политически€ кабинет.

Ќачалникът на ¬оенната академи€ генерал-майор “одор ƒочев представи украинската група, състо€ща се от представители на водещи образователни украински институции, които се обучават у нас в рамките на програмата на Ќј“ќ DEEP (Defence Education Enhancement Programme).

ћинистърът на отбраната “одор “агарев ги приветства с добре дошли и изрази надежда, че обучението ще им послужи в бъдещата дейност. “ой ги увери в подкрепата за легитимните усили€ на ”крайна да възстанови териториалната си ц€лост в рамките на международно признатите граници от 1991 г., като подчерта, че това не е само въпрос на морално задължение и солидарност с украински€ народ, но и наш стратегически интерес, за да гарантираме стабилността в региона.

ћинистър “агарев посочи още, че страната ни подкреп€ дипломатическите инициативи като ‘ормулата за мир на президента ¬олодимир «еленски и запозна украинската група детайлно с всестранните усили€ за оказване на подкрепа, както чрез пакетите военна и военно-техническа помощ, така и чрез различни инициативи, към които страната ни се присъедин€ва и добави, че българската отбранителна индустри€ има значителен принос за доставките на боеприпаси към ”крайна.

Ќачалникът на отбраната адмирал ≈мил ≈фтимов изрази подкрепата си за ”крайна и посочи, че никога не е късно да се научи чужд език. ¬ъв военната област това е от критична важност по отношение на развитие на способности и оперативна съвместимост.

Ќ. ѕр. ќлес€ »лашчук благодари за пълната подкрепата на Ѕългари€ в този ключов и тежък момент за битката, ко€то ”крайна води да защити не само собствената си независимост, но да защити и ≈вропа, и останали€ св€т от –уси€.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


187
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
136
0
 
1
 
! ќтговори
Toй преди 2 месеца
Ќай-гнусни€ гьонсуртак в това Ќ≈правителсво, толкова е противен, че ми се повдига само при споменаването на името му. ќтвратителен студен образ и осанка. Ѕл€к
135
0
 
1
 
! ќтговори
¬—»„ » √”Ѕ»ћ преди 3 месеца
ќ“ ’»ЋяƒќЋ≈“»я Ќќћјƒ»“≈ ќЅ»–ј“ » ќѕ”—“ќЎј¬ј“! —≈ ј“ ƒЏ–¬≈“ј » ѕ–≈¬–Џўј“ “≈–»“ќ–»» ¬ ѕ”—“»Ќя ! ¬ќ…Ќј“ј ≈ ‘ќ–ћј Ќј Ќќћјƒ— » ќЅ»– » ќѕ”—“ќЎј¬јЌ≈ Ќј “≈–»“ќ–»» ! ќ—¬≈Ќ “ќ¬ј ¬ќ…Ќј“ј ≈ — Џѕј » »«“ќўј¬ј ƒЏ–∆ј¬»“≈ ! ¬ќ…Ќј“ј ≈ ‘ќ–ћј Ќј  ќЋ≈ “»¬≈Ќидиотизъм...
134
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
“ова правителство вече предприе ходове за продажбата на българските земи на американски фирми. “очно като в украйна.
133
0
 
4
 
! ќтговори
възмутен преди 3 месеца
√осподин “агарев, има вече убити (1 милион 120 хил€ди ”краински войници. ≈дин от виновниците сти ¬ие, на ¬ашата съвест лежи смърта им. ¬ие индиректно се наждате до убийците им.  олко деца останаха сираци, колко съпруги - вдовици и майки , загубили децата си. ¬иновник сте за черните забрадки. ¬ќ…Ќј“ј «јѕќ„Ќќ Ќј 18 ‘≈¬–”ј–» 2022 √. — Ќјƒ≈Ќ≈Ќ»≈“ќ Ќј у –ј…Ќј —–≈ў” ƒќЌЅј—. р”—»я ќ“¬Џ–Ќј Ќј 22 ‘≈¬–”ј–». а√–≈—ќ–Џ“ ≈ ” –ј…Ќј.
132
0
 
11
 
! ќтговори
Џ преди 3 месеца
ўе лежиш в ада за убитите украински млади момчета
131
4
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
ƒо " аква е ползата за Ѕългари€ бе “агаренко?!?" - н€кой май не е чувал, че боеприпасите струват пари.
130
2
 
7
 
! ќтговори
Ќ€ма лошо да преди 3 месеца
продаваме оръжие/боеприпаси на когото и да било,ако не е забранено от съответните органи и ако това се заплаща точно и своевременно.ќпасното в случа€ е ако продаваме на дългосрочна вереси€,защото утре като ”крайна приеме руските услови€ и капитулира,новото и управление може да ни покаже среден пръст и да ни прати да си търсим вереси€та от свалени€(и веро€тно подсъдим или с вече изпълнена присъда) «еленски.“огава ще сме от загубен€ците пълнили каца без дъно.
129
0
 
4
 
! ќтговори
ћного дразни преди 3 месеца
обръщението,което мисирките ни дават по медиите към чужди посланици:"негово првъзходителство".Ќе разбират,че таково обръщение може да се използва само при пр€к контакт с дипломата при изпълнение на служебните му задължени€ и е по-скоро знак за уважение към страната му.Ќо нашите джурнаглисти посто€нно ни замер€т с разни превъзходителства. ого превъзхождат те-народа в чи€то страна са и който гледа/слуша приказките им?Ќикой дипломат не е "превъзходителство"спр€мо народа,той е по-висш.
128
4
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
“агаренко подар€ва Ѕ“–-и на ”крайна,а се тегли заем да се куп€т други,е такава е работата и естествено цената ще € плати народа,а те ще гушнат от цената.
127
3
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
 аква е ползата за Ѕългари€ бе “агаренко?!?
126
3
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
Ќамерил с какво да се хвали...
125
0
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
Ќаучи първо правопис или поне преписвай по грамотно от опорката.
124
1
 
11
 
! ќтговори
—тефан преди 3 месеца
—пециалистката по мануално-орални манипулации прие с благодарност дарението.
123
4
 
25
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
≈дна шепа сте сорросоидите но сте много гласовити и речовите. ¬ид€хме ви какво представл€вате като псевдоуправл€ващи.’ил€ди хора без ток и вода.
122
2
 
18
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
јко не б€хме принудени да четем такива неверни твърдени€ от наличната пропаганда щ€хме да сме много добре ние не сме измислени украинци. Ќие сме българи. Ќо за жалост има много сорросоидни предатели.
121
24
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
Ѕългари€ е Ќато и ≈— Ќ€ма как една шепа платени предатели и русофили да го промен€т ќще повече че кървавата война на ѕутин засили имуната система на Ѕългари€ срещу злото руски мир
120
26
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
„увам вой от блатата ўе помагаме на ”крайна Ѕраво на “агарев
119
26
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
јко не б€хме в Ќато ƒали щ€хме да живем спокойно в този момент ? Ќе виждам спокойно бъдеще и съжителство с ѕутинска –уси€ на една планета “р€бва да се помогне сега на ”крайна да победи ,защото утре *** ще вл€зат в други държави .
118
4
 
22
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
ƒолу “агаренко!!
117
17
 
3
 
! ќтговори
123 преди 3 месеца
само така, “агарев!