Снежният спор продължава, Пеевски отвърна на Денков: Мога да се справя като премиер

Няма да избягам от отговорност, посочи председателят на ПГ на ДПС
26 ное 2023 16:45, Красимир Ангелов
443
Снежният спор продължава, Пеевски отвърна на Денков: Мога да се справя като премиер
Снимка: БГНЕС

"Премиерът не е научил най-важния урок на властта - че тя е в името на хората, а не за личния му комфорт. И му препоръчвам да не се заиграва с шегички, а да работи".

Така Делян Пеевски, председател на парламентарната група на ДПС, отговори на министър-председателя акад. Николай Денков, който по-рано коментира призива на Пеевски министрите да отидат при бедстващите хора, защото сняг не се чисти онлай.

Още по темата
"Ако признава, че не могат да се справят, ако не съзнават какво трябва да направят, за да управляват държавата, да ме изберат за премиер. Аз няма да избягам от отговорност и мога да се справя. И ще работя винаги за хората. Очаквам номинацията им още днес. Разбирам, че управление не се учи в химическата лаборатория, но виждам, че не се справят с трудностите. Отговорност на премиера е да води и координира цялата държавна машина в името на най-добрата подкрепа и сигурност на хората", посочва Пеевски, цитиран от пресцентъра на ДПС.

По-рано днес по време на брифинг в Министерски съвет след извънредно заседание на кабинета онлайн Денков коментира, че не знае как си представя Пеевски ролята на премиера. "Аз го призовавам, ако иска, той да излезе със снегорин, лопата и да почисти снега. Ролята на институциите е да видят къде има нужда от допълнителна подкрепа и да я осигурят", каза Денков по повод призива на Делян Пеевски.

По-рано Пеевски призова премиера и министрите да слязат при бедстващите хора. "Да напусне топлия и уютен кабинет, заедно с министрите да бъде там, в снега, където хората бедстват и да направи необходимото така, че минимална снежна покривка да не се превръща в бедствие за хората и държавата - без ток, с непроходими пътища и прекъснати комуникации", каза Пеевски.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


443
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
2
 
11
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
Ама Деляне само с грабежи не става мама!къде можеш да отидеш по-Света???да си айдук ограбващ Народа си,през министрите ви в земеделието,опитващи да оставят България без храна,грабещи нечовешки пари от ЕСССР и убиващи производители...САЩ не спят...г-н кандидат...министър-председател...ПП-ДБ...оставка...и избори,да изберем пеевски...и да ви наложи задължително изучаване на руски,да ви купи животите на децата ви с ограбеното от вашите...фашизъм по ...дпс!!!дПс е фашистко-мафиотска!ЕС ги финансира
265
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пеевски е по-подходящ за премиер от този академик, който прилича на анимационен герой, поне няма да излага много държавата пред чужденците.
264
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ Е БЕЗ ТОК В МОМЕНТА! Комуналните услуги са в ръцете на чужди компании, които не са инвестирали един лев в инфраструктура!
263
0
 
2
 
! Отговори
Блатото посолье преди 9 месеца
Нема да го чистите. Мек снег да го затрупан, да се не види никогаж
262
1
 
5
 
! Отговори
ротацио нюз преди 9 месеца
Е всички сили са пратени да чистят Козяк, а пък около руското посолство са изхвърляли снега от камионите, запитани защо-отговорили да се чустват като у дома си !
261
6
 
8
 
! Отговори
Сламени новини преди 9 месеца
Академик ПърДенков като беше наскоро пред Европейския парламент да чете доклад нямаше почти никой -там сигурно15-20 човека, тоест на никой не му пука и всички знаят, че тоя е сламен човек - какъв позор, всички разбират, че няма кво тоя да го слушат и говорят с него, се едно е *** някакъв !
260
1
 
13
 
! Отговори
Е? преди 9 месеца
Кварталната уличка Козяк е почистена до черно , нали софиянци? йахахахах
259
1
 
11
 
! Отговори
Промяната!? преди 9 месеца
Половин София без ток хахахахахаха смях БАТЕ...
258
3
 
7
 
! Отговори
Невденков преди 9 месеца
Изобщо защо е премиер!? : "Ролята на институциите е да видят къде има нужда от допълнителна подкрепа". Тоя наистина хабер си няма защо са го назначили за мин. председател.
257
2
 
9
 
! Отговори
? преди 9 месеца
имам сам оедин въпрос! И той е има ли ноякой дето да си мисли, че делян пеевски е *** на ахмед доган и че двамата не са доказали се мафиоти и единия е агент да ДС? Има ли такъв човек тука?
256
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Едно време снегът се чистеше основно със зилове, грейдери или трактори Беларус с прикачни устройства за снегорини, които щъкаха постоянно по заснежените шосета. Снегът се извозваше със самосвали и се изхвърляше в полетата. Държавата била лош стопанин и дадоха всичко на частни фирми. Виждаме промяната.
255
3
 
11
 
! Отговори
Край преди 9 месеца
Около всяка Коледа Делянчо се превъзбужда. Става подозрителен, оглежда се повече и гледа да е сред повече хора и на светло.
254
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Алена Тъкмо ще влезем и в Гинес с първата държава премиер санкциониран по Магницки ! Демек пари от кражби! Те хората в Европа не го пускат той за премиер се натиска!
253
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този екземпляр стигна до положение да се предлага на ПП. Много властолюбив и много натрапчив. Липсват му първите 7 години и повечко сиво вещество,наричано мозък, но той не може да се налее с фуния в главата. Справка: Боце Б.
252
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
цяля зима София трябва да изкара само на фотоволтаици да видят колко е хубаво да прилагаш зелената сделка на собствен гръб
251
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този дори Винету не я допрочел?! Този няма дори българско висше образование! Винаги успява с грамадното си нахалство и тур-чолята!!
250
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Половин София реве, че са седяли без ток нощес. Сега поне знаят какво ще е като спрат Мариците.
249
2
 
11
 
! Отговори
Оцеола преди 9 месеца
И този ли е чел само Винету ?
248
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Извинете моля, БГ с двама премиери ли е? Хахахах
247
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Един снегорин тръгна и Шишо го обърна!! Мухахахах