Снежният спор продължава, Пеевски отвърна на Денков: Мога да се справя като премиер

Няма да избягам от отговорност, посочи председателят на ПГ на ДПС
26 ное 2023 16:45, Красимир Ангелов
443
Снежният спор продължава, Пеевски отвърна на Денков: Мога да се справя като премиер
Снимка: БГНЕС

"Премиерът не е научил най-важния урок на властта - че тя е в името на хората, а не за личния му комфорт. И му препоръчвам да не се заиграва с шегички, а да работи".

Така Делян Пеевски, председател на парламентарната група на ДПС, отговори на министър-председателя акад. Николай Денков, който по-рано коментира призива на Пеевски министрите да отидат при бедстващите хора, защото сняг не се чисти онлай.

Още по темата
"Ако признава, че не могат да се справят, ако не съзнават какво трябва да направят, за да управляват държавата, да ме изберат за премиер. Аз няма да избягам от отговорност и мога да се справя. И ще работя винаги за хората. Очаквам номинацията им още днес. Разбирам, че управление не се учи в химическата лаборатория, но виждам, че не се справят с трудностите. Отговорност на премиера е да води и координира цялата държавна машина в името на най-добрата подкрепа и сигурност на хората", посочва Пеевски, цитиран от пресцентъра на ДПС.

По-рано днес по време на брифинг в Министерски съвет след извънредно заседание на кабинета онлайн Денков коментира, че не знае как си представя Пеевски ролята на премиера. "Аз го призовавам, ако иска, той да излезе със снегорин, лопата и да почисти снега. Ролята на институциите е да видят къде има нужда от допълнителна подкрепа и да я осигурят", каза Денков по повод призива на Делян Пеевски.

По-рано Пеевски призова премиера и министрите да слязат при бедстващите хора. "Да напусне топлия и уютен кабинет, заедно с министрите да бъде там, в снега, където хората бедстват и да направи необходимото така, че минимална снежна покривка да не се превръща в бедствие за хората и държавата - без ток, с непроходими пътища и прекъснати комуникации", каза Пеевски.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


443
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
6
 
11
 
! Отговори
Истината преди 9 месеца
Докато българинът не узрее да отсява кои новини са фейк и кои са истински и полезни за него, докато не си завлече мързеливия за.д.ни.к до урноте и докато не гласува за Промяната, ей такива нагли мафиоти ще го управляват! Мафията е наела армия от тр.о.ро.ве да плюят и клеветат правителството, за да объркат хората.
45
18
 
3
 
! Отговори
До Безименния преди 9 месеца
За какъв български народ става дума, като не излизат да гласуват 70-75 %. Може Пеевски и да не ми е симпатичен, но ако стане премиер за нула време ще разгони разни сапунджии, шарлатани, любители на кристали, разни меки китки от властта и всички некомпетентни некадърници, захапали властта като пиявици, които смучат кръвта на всички нас.
44
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Дубай в YouTube даваха как яко се помпат облаците, за да вали проливен дъжд, даже градушки/сняг/. Дано тук да не го правят или ако го правят да е в по слаба/ нормална форма.
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до Парадокс БгТози се избира от такива дет гласуват. Кой ти каза, че ако тия дет не гласуват отидат да гласуват резултатът ще е друг. Гласуващите са повече от добра статистическа извадка на обществото. Ако всички отидат да гласуват най-много да отпаднат аитлайърите, които са с по 4%. *** умнокрасивите не сте учили статистика.
42
5
 
11
 
! Отговори
Набито Око преди 9 месеца
на последък Пеевски го дават всеки ден по медиите,като пръв във атака за ,,оправянето на държавата",хванал байряк и яхнал бял кон.Звучи ли ви като позната история или ,,дежа вю" от близкото минало? даааа прависте.Това е новият ви Премиер,заместник на Вожда.Иначе защо ще се хвърля толкова барут за човек,който в последните 100-200 години никой не се е сещал? Тези като този на сцената са кукли на конци,но и тези които им ги дърпат вече не са ми интересни.Гледам си живота,и изобще не ги бръсна.
41
3
 
15
 
! Отговори
Хахаха преди 9 месеца
Магнитските престъпници какво ги активирали днес, по едната медия Горанката, по друга Шишо. Мислят, че като плюят ежедневно по правителството, ще изтрият срама и позора си.
40
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Предпочитам Пеевски да е премиер от колкото тоя съсел.
39
13
 
12
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 9 месеца
Незнам дали Пеевски ще стане премиер но червеното милионерче вече е кмет на София а зад него е Бонев спасителят
38
5
 
19
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 9 месеца
54 % българи, които НЕ отиват да гласуват на изборите са Виновни този Магнитски престъпник да е фактор в Българската политика!!! Докото тези ов.ц.е не се размърдат, мафиотите ще бъдат брутално нагли като Шиши.
37
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Започвам все повече да харесвам Делян Пеевски.
36
3
 
12
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
Пеевски - премиер! За една сигурна гибел на третата Българска държава!
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако пак едни 70% не сметнат за нужно да се завлекат до урните нищо чудно утре тоя да е премиер. - те тия ги избирате тия дето гласувате - за останалите 70% е ясно, че от тия един не става. Ако и вие не отидете да гласувате един път може и да им стане ясно, че е станало време разделно.
34
2
 
7
 
! Отговори
Ивайло преди 9 месеца
7мм. за ефенди
33
2
 
3
 
! Отговори
грух:или като буда2 преди 9 месеца
Мога да се справя като премиер
32
3
 
6
 
! Отговори
ТАЙНИТЕ АМБИЦИИ преди 9 месеца
НА ШОПАРА - ДА ТАНЦУВА С ПАЧКА ВЪРХУ ЗАСЕДАТЕЛНАТА МАСА НА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ!!...ГРУ-ГРУУ...
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ще е първийо български председател па партия и премиер министър в света от включените в Магнитниския списък.
30
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
в демокрацията всеки има право да критикува, ... то не е като в русия да излезеш с празен плакат и да те пратят в сибир доживот, защото нашите селяни това искат.
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Отново зимата ни изненада.
28
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе, хващайте и двамата лопатите и да видим кой, ще се справи по добре! На Терзиев видяхме, че не можем да разчитаме!
27
0
 
9
 
! Отговори
Тодор Живков преди 9 месеца
Па яште банани и бегайте на запат бе, да не живеете в България сега можете да бегате на запат!