Милена Стойчева: Трябва да изградим нов имидж на България

Договори се задълбочаване на сътрудничеството между Полша и България
22 авг 2023 19:02, Йоана Цонева
29
Милена Стойчева: Трябва да изградим нов имидж на България
Снимка: БГНЕС

Нашата амбиция е да изградим нов имидж на България като добро място за предприемачи, за създаване на иновации и за привличане на инвестиции с висока добавена стойност. Това заяви министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева.

Тя и посланикът Република Полша Н.Пр. Мачей Шимански договориха задълбочаване на сътрудничеството между експерти от двете страни за разработването на Законопроекта за насърчаване на електрическата мобилност. Това стана известно от съобщение на Министерството на иновациите и растежа (МИР), публикувано на сайта му по повод на среща между двамата днес.

Министър Стойчева и Н.Пр. Шимански обсъдиха двустранното сътрудничеството в областта на иновациите и развитието на стартъп екоситемите в двете държави. И двамата потвърдиха, че ще работят за засилване на партньорството между България и Полша за по-доброто позиционниране на Централна и Източна Европа в сферата на иновациите.

"Имаме програми, които да подкрепят развитието и внедряването на иновации в българските фирми", заяви министър Стойчева, представяйки основните приоритети на екипа й. Двамата с посланика дискутираха още развитието на политиките в секторите образование и култура, чрез които да се насърчи икономическото развитие на държавите. Обсъдено беше и участието на двете държави в Инициативата "Три морета" и инвестициите в регионална свързаност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А защо в Ирладската сага - (история) пише, че Кинг Болг е основателя на Целтите, Келтите? Понеже синът на Българският Цар - Дядо Коледа през 7 ми век, пр. н. ера, за да изпълни свойта "Цел", взема част от българският народ от балканите - жените и децата и с лодки през черно, бяло и средиземно море отива на днешната територия на Ирландия, изпълнява соита "Цел" и от там са "Целтите", "Келтите".....А вторият син на Дядо Коледа - Брем отива на север и основава днешния град Бремен в Германия!
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Там на север има даже и през лятото зелена трева. И там нашите български деди от Балкана наш роден са ходили да си пасат конете на север в Дач, Дануба Дунав - там е бил нашият Ъгъл, Онгъл и след това сме се пренесли там където са Шотладците и Целтите и правиме Англия.... А защо на земята има само две места където хората свирят на "ГАЙДИ" - България и Шотландия? И в България и в Шотландия "Гайдите" са направени от *** кожи?!?
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А защо Българския празник "КОЛЕДА" в Полша се нарича "КОЛЕНДИ"? (В русия му викат "Дед Мароз"????". А защо полският език е толкова близък до българският, въпреки, че на поляците не сме им давали ни писменост, ни религия? Защо ли? Ами понеже до 8 век българският и полският Бог е било Слънцето което рано сутрин Изгрява на ХорИзОнта и вечерно време залязва на ХорИзОнта.
23
0
 
0
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 8 месеца
НОВ ИМИДЖ С РАДЕВ ЛИ ???? ХА ХА ХА ХААААА
22
0
 
1
 
! Отговори
Хитлерюгенд преди 8 месеца
Чичо Ади беше прав!
21
0
 
1
 
! Отговори
McKennedy преди 8 месеца
Няма пътища в Бг корумпирани чИнгета се крият в храстите с цивилни коли или на ботевградско. След моста където умишлено и те основателно от 70 пада на 50 да те снимат и да те глобят!Това са терористи за българския народ !Абсолютни престъпници и слуги на мафията на Дондуков!!!Заплатите са утизителни за човешкото достойнство в България!Да си българин е срам!!!
20
1
 
1
 
! Отговори
Бг Ню Мексико преди 8 месеца
Старите камиони на разни строителни фирми които бълват черни кълба от пушек и смърдят на сто руски Кен е фа както и разни ро ми и селинджъри с дърти е класи които пушат като парния влак кога ще ги спрете ние за кво пращаме екотакси мамаВиДеебаПрозтаКорумпирана!БГеСРАМ!
19
0
 
1
 
! Отговори
Нисък бг стандарт преди 8 месеца
19 Демек няма какво да копуване защото хората тънат в мизерия и Докъто с тези мизерни заплати някой успее да спести за електромобил хората ще измислят летящи коли вече.
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В смисъл да купуваме Полски зарядни станции за електромобили. Нищо че имаме наши производители. Благодарим. Не ни трябва имидж на балъци, каквито ни управляват
17
1
 
1
 
! Отговори
Ханко Брат преди 8 месеца
11 Прав си колега с комунистически и русофилски
16
0
 
1
 
! Отговори
Къв имидж бе преди 8 месеца
В БГто някой бг индиец като тръгне да бие българин че му е направил забележка че пуска силна чалга или като фане некой да ти краде в дома като му кажеш извинете гн р о м може ли да ви помоля да преустановите с кражбата на личната ми собственост най много да те пребие и теб а ако пък ти го пребиеш после корумпиран ушев ше те арестува а него ще го пусне.Щото са заедно в далаверите и кражбите!Това не е държава а срам да си българин!
15
1
 
0
 
! Отговори
Пази Боже! преди 8 месеца
Пр0дажно шорошоидно НПО,острие на зелените глобаляги и представител на феминистките евро-истерички за правата на жените и равенство на половете,безлична калинка от $ектата на про100 КирчУ... Това нещо ще гради имиджа на България?!?!? 0т8рат!
14
2
 
1
 
! Отговори
Късно е преди 8 месеца
Вече цял свят знае ме Бе Гето е руски Заддунайски Ке н е ф
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
НЯМА ДА НИ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ АНГЛИЧАНИТЕ И ПОЛЯЦИТЕ
12
0
 
2
 
! Отговори
Хари преди 8 месеца
Не е лошо,даже наложително е вече,нов имидж с толкова хубави неща,че се чудя-откъде ще се започне?Кое ни е наред,че и ...магарето да ни е отпред!Болни хора с ...болни мераци!
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да бе, то така става тая работа.
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кел файда от имидж който не отговаря на действителността. Всеки нормален човек който прочете коментарите на този сайт където масово се плюе по ЕС и масово се благославя руския фашизъм, ще се отврати и никога не би се и замислил за инвестиции в България.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Може ли съвсем конкретно да изредите 2-3 иновации в какви фирми ще бъдат внедрени ? Че станаха иновациите като "руската заплаха в Черно море", "руските интереси" и "европейските ценности" - говорите непрекъснато за тях без въобще да кажете нещо конкретно. Празнодумци и словоблудци се некадърници нещастни.
8
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 месеца
Що така бе? Бойко баше толкова доволен, че сглобяваме инсталации и шием седаки за автомобилоцтроенето.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Стойчева мо, нал преди дни подметкаджийте ви проглушиха ушите на хората че сме най желана "дестинация" за инвенстинтори пък ся друго се оказва щом ще е градил Илия килия нов имидж. Последно ?