Симеонов: ГЕРБ избързаха с Гешев

Увеличават се шансовете за ново правителство
18 май 2023 22:38, Росен Стойчев
23
Симеонов: ГЕРБ избързаха с Гешев
Снимка: БГНЕС

„Ако освободят Иван Гешев, те му развързват ръцете още повече. Има хора, които виждат в него политическо бъдеще. Има ниша за нова консервативна група.

Още по темата
ГЕРБ избързаха малко, но това им отваря нов шанс. Изцяло политическа е битката Гешев-Сарафов. Това е опит на ГЕРБ-СДС да си изчистят имиджа”. Това заяви политологът Първан Симеонов от „Галъп” пред Нова Нюз.

Според него сега идва времето на съпредседателя на ДБ Христо Иванов, че сега е времето за конституционни промени. Политиците сега са раздвоени, защото хората искат правителство, но искат да се харесат „на своите хора”. Това, което направи Гешев, постави в шах всички, но увеличава шансовете за съставяне на правителство, смята Симеонов.

За парламентарната реалност и събирането на мнозинства политологът каза, че ИТН имат политическа своенравност и може да се откачат като помощно колело.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
20 Така е, първо залитнаха масово към чалгаря Слави ИТН, след туй към недорозумението КироАсенПП, имат проблем. Бедна държава, *** народ. Комунистите оглозгаха държавата по време на престъпната приватицчзация и я обрекоха на бедност. Сега те са милионери, милиардери, библиотекари, президентски съветници, дори министър на МВР, стана един от тях в правителството на шарлатаните от ПП. А хората още по-бедни.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво предлага Първан Симеонов, да сложат белезници на Гешев и да го хвърлят в ареста, или да го отстрелят? Еготи и държавата, социолозите и всичко останало!
16
3
 
6
 
! Отговори
Коментарите!? преди 1 година
Коментарите по-долу показват колко тотално са объркани българите! Повечето не са в състояние да разсъждават самостоятелно и повтарят откровено и по-смешен начин спуснатите им по социалните мрежи опорки! Наблюдава се пълен дефицит на нормално мислещи хора!
15
2
 
5
 
! Отговори
komitata преди 1 година
побързала Мара че с е побарала-то минаха колко години митинги ,мандати ,сега с есетили да се изчистят от прокурора -явно има доста за усвояване от ЕС програми и и после идват местни избори -който управлява той и определя феодалните владения /области/
14
4
 
5
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Първанчо, ти сутрин кат станеш, гледаш ли са в огледалото? Май с години не си го правил!
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ББГешев е човек на ДПС. Явноп хич не си в час!
12
3
 
6
 
! Отговори
ББ преди 1 година
уау дпс-гроб наричат Гешев...орангутан???нали ви пазеше грабежите и служенето на рАсия!ако не страхливец...ще ви накара да бягате...нямате голям избор...Божков ви чака в Дубай...остава ви сИбир!!!Гешев не е запхлахата...САЩ и Свобдният ви преследват дпс-гроб!осъзнаха ,че сте руски мафиотски организации!!!а е война и работите за убиеца путин...дпс са злото,криещи се зад етноса и...турция
11
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
12 Докладът за България бе положителен, парите по планът за възстановяване и развитие бяха почти усвоени. Дончев бе готов с него и цял ден чакаше н парламента да го изслуилшат, но никой не му обърна внимание. Радев, ПП бяха решили да го спрат, за да махнат от него фирмите и проектите на ГЕРБ, за да сложат свои. Като обрекоха България на още по-голяма бедност без да може да получи така нужните й пари от този план, особено след тежката Ковид криза.
10
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
12 Фактите показват друго. ГЕРБ построиха пътища, училища, църкви, мостът Дунав 2 , ремонтирана множество обществени сгради. Вкараха България в Европейския банков съюз. Организираха европейското председателство при което, в София дойдоха всички лидери на най-развитиге европейски страни. България беше фактор в политиката на ЕС, особено за Западните Балкани. Почти бяхме влезли в Шенген, за нас се говореше позитивно. Даваха ни дата 2024, без да се споменава Хърватия.
9
4
 
10
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
До 10 : герп никога не са имали някакви съзидателни идеи.Само кражби в главите им и усвояване не евросредтсва.От всяка зделка вземат като начало 50% напред.Те съществуват само заради кражбите ,ако секнат и те ще се разпаднат!
8
4
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Гешев,може да се реабилитира,като стане защитен на Съдебната на САЩ,единственият му шанс е,руската пропаганда и на службите работещи за путин с манипулаций е на път да остане импотентна...като ...доган ага...сътворил и използващ това безобразие в полза ...КГБ и раша...гроб са...изпълнители повелите на доган!доган е Злото!финансирано от щази агенти в ЕС с парите на Народите на ЕС!подценявате КГБ и заложените ,това е план не е просто едни алчни крадат..САЩ и Кралството,Германия и ЕС са превзети!
7
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ прекалиха в слагачестното си към ПП,ДБ. ПП, която държи за заложник ДБ, никога не е имала близки идеи и политики с ГЕРБ, просто ПП ги открадна от ГЕРБ. Утре може да са други политиките за ПП, зависи, кой, колко им плати.
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В тази пишман държава законите винаги ще са за да се нарушават.
5
0
 
12
 
! Отговори
мхм преди 1 година
Тоз па и тоя не знае какви ги дрънка, Гешев имал политическо бъдеще, ако сега като главен прокурор не направи нищо никво бъдеще няма никъде. Хората са се нагледали на кьорфишеци
4
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
4 Видя се, че Гешев не е недосегаем. ГЕРБ сгрешиха.
3
7
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Който се счита за недосегаем, който командва, подчинява, оттича в канала, както трябва. На народът му беше дошло до гуша, сега се явява надежда, че ще има и у нас ред и законност, както в другите държави.
2
7
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Тоя ме кара да защитавам ГЕРБ, което не ми се нрави, но аз мисля, че много закъсняха. Самозабравилите се трябва да се наказват, въпреки че Бойко е един от тия, които назначиха Гешев реално погледнато, а площадът преди три години наказа и самозабравилата се мутра, която подчини всички институции на себе си.
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото и да ти се иска брадатко,правителство с 1 мандат,няма да има!! Каквото и да се случи с Гешев!!!-:)))