Шарков: Ще бракуваме 2,8 млн. ваксини срещу COVID-19

Това са лекарствени продукти и пари на вятъра, заяви той
6 мар 2023 21:39, Йоана Цонева
45
Шарков: Ще бракуваме 2,8 млн. ваксини срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

За миналата година са бракувани 2,3 милиона платени ваксини срещу коронавирус, а за тази година се очаква да са 2,8 милиона. Това са лекарствени продукти и пари на вятъра". Таова заяви пред bTV съветникът на здравния министър Аркади Шарков.

Той посочи, че последният договор за препаратите срещу COVID-19 е подписан през 2021 г., когато епидемиологичната обстановка е била много по-различна и това е довело до поръчката на големи количества от тях.

Шарков отбеляза, че България е заела принципна позиция, подкрепена от Полша, Чехия и Литва, че тези количества трябва да бъдат предоговорени.

Още по темата
Той припомни и за делото, което води "Ню Йорк таймс", за отказ да бъде предоставена комуникацията между председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и представител на "Пфайзер". Изданието иска документите заради съмнения, че ЕК е договорила по-големи количества от нужното.

Относно недостига на лекарства съветникът на здравния министър заяви, че това също е проблем на ниво Европа, който е породен от нарушените вериги на доставки заради COVID пандемията и войната в Украйна.

Той посочи, че Министерството на здравеопазването е подготвило проектозакон, който да стабилизира системата, но очаква да се събере новият парламент за да го внесе. На Ниво ЕС пък се обмисля преместване на производството от Китай в Европа, за да има предвидимост на производството и доставките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
3
 
! Отговори
Парите преди 1 година
нахалост похарчени за никому ненужните "ваксини" стигат тъкмо за изграждането на две специализирани детски болници..
33
0
 
5
 
! Отговори
Не ги бракувайте преди 1 година
Набийте си ги в рамото, хълбока или друго подходящо място! Що ще ги бракувате! Ваксинирайте още по 15 пъти!!!
32
0
 
13
 
! Отговори
И не само преди 1 година
Покрай тях трябва да се "бракуват" към ЦСЗ и всички замесени в това мероприятие (абе направо геноцид), начело с министри, министър-председателя, здравни министри, здравни инспектори, началници на ХЕИ и прочее мародери
31
0
 
12
 
! Отговори
Карл Бенц преди 1 година
Да ги плати ББ, защото той поръча 15млн броя преди две години!При население 6,5млн.
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен...лошото че тия пари са нашите данъци.А трябва някой да влезе в затвора.Просто подчиниха ни брат.За разлика от западните *** ние не хукнахме към ваксинациите пунктове.
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сори. Да не сте ги купували .
28
1
 
11
 
! Отговори
Народа: преди 1 година
Набийте си ги мощно отзад в междубузието по 100 бустера,пр0дажници!!!
27
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственото ефективно средство против ковид беше дъвка на антиваксърите цели 2 години. Цената на тази глупост е висока, 150 000 загубени човешки животи.
26
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който не се ваксинира е герой! На онези, които се ваксинираха, облъчени от медийната и фармацефтична пропаганда, че само така ще победят ковид, че са от "печелившата" страна, искам да кажа- на печелившите Честито!:))
25
1
 
19
 
! Отговори
Майна преди 1 година
Алчността ще погуби Човечеството . Гнусно и позорно е цялото ни европейско управление и особено - здравната му комисия. Корупционерката *** Майдел може само да се учи от тях.
24
1
 
17
 
! Отговори
Цъ преди 1 година
2.3 млн + 2, 8 млн за т.г. = 5,1 млн. Излишни дози!!! ТОВА ДРЪНЧИ НА КОРУПЦИЯ ОТВСЯКЪДЕ!
23
1
 
13
 
! Отговори
УРСЪСЕЛ ФОРДОЛАЙНО преди 1 година
ОТИВАМ В ЗАТВОРА !!!
22
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви 3 евро ваксина, като са над 30 евро.14 милиона ваксини които ще бракуваме следващите две години , ни струват над половин милиард. Имате нет, лесно може да го проверите.
21
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Договора за ваксините за 2022 и 2023 е подписан от служебното правителство със здравен министър Стойчо Кацаров.На 17 май 2021 година, служебното правителство в което участват и Аси Кокорин и Кире парапето поръчва 14 милиона дози ваксини до края на 2023 година, за 534 милиона лева.Точка.
20
3
 
17
 
! Отговори
Нане преди 1 година
А в краварската юрохейска колония, няма ли да бъде някой подведен под отговорност... Или пито платено... ===))) сберете поне гробаджийските про шляци и им натепайте по 20 30 бустера заедно с ония шушумиги от ппдб... Така и така пари сме давали... ===)))
19
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодарение на другаря комунист Лойко,рахитил и разорил България,народен съд,намазване с атран и пера,и 100 тояги на голо.
18
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно когато договаряха ваксините института Роберт Кох -Германия излезе с комюнике че на всеки три месеца трябва да се боде бустер, иначе сертификата не важи
17
2
 
21
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Така става, когато решенията се взимат от политици. За такива хора е важно само и единствено собственото им седалище.
16
3
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
НЕКАДЪРНО УПРАВЛЕНИЕ!!!! ДА СТЕ ГИ ПРЕПРОДАЛИ НА ПО-НИСКА ЦЕНА ИЛИ ДАРИЛИ!!! ТОТАЛНО НЕКАДЪРНО РАДЕВО УПРАВЛЕНИЕ!
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2.8 милиона ваксини по 3 евро всяка.Това е 8,4 евро милиона от държавния бюджет. Който е взел 10% комисион за доставката на това. Добре е заглебил..