Караджов: Петков лъже цял ден, той е жалка картина на това, което се случва в коалицията

Той разясни казуса с милярдите, които е искал за АПИ
8 юни 2022 19:20, Нели Христова
153
Караджов: Петков лъже цял ден, той е жалка картина на това, което се случва в коалицията
Снимка: БГНЕС

Регионалният министър Гроздан Караджов заяви, че премиерът Кирил Петков е изрекъл днес лъжи по негов адрес.

"По-жалка картина от това да се опитваш да спасиш оцеляването на кабинета си като по този начин хвърляш обиди, клевети и истински лъжи за всяко едно от нещата по адрес на вицепремиер от собствения си кабинет. Това беше картината на състоянието на нещата в коалицията. Този човек днес беше самата жалка картина на това, което се случва в коалицията“, заяви в ефира на bTV Караджов.

Още по темата

Защо му трябват още милиарди за строителни фирми?

„Това не са пари, които аз съм поискал, а парите, които по разчети с решение на НС присъди от бюджета на МРРБ да се изплатят стари задължения точно на тези „крадливи фирми“, обясни Караджов.

„Ние с ИТН внесохме решение да не им се плаща, а на 14 април в свое интервю Кирил Петков казва, че обещава държавата да разплати първите 600 милиона лева сега, а до 30 юни да им се изплати цялата сума“, поясни още регионалният министър.

„Тази цяла сума е 1,2 милиарда лева. В доклада към това решение е записано още 1,2 милиарда лева за онези започнати 278 пътища, които са останали на средата неремонтирани. Половин милиард, които те не пожелаха да сложат в „Автомагистрали“, за да се строи АМ „Хемус“. Извън тях има още половин милиард, които не бяха сложени отново в бюджета. И още половин милиард, който заедно обещахме на общините. Ето това са 3,9 милиарда, от които аз нямам участие в нито една стотинка, нито една процедура“, каза още Гроздан Караджов.

Той говори и за ин-хаус договорите.

"Подготвя се отново да финансират същите фирми по ин-хаус договорите. На срещата, на която отидох с различните варианти, бяха премиера, финансовия министър и Бойко Рашков. Всички се разбрахме, че договорите вече ще са строителни, а не за доставки. Те възложиха на двама зам, министри да работят по въпроса. На тези крадливи фирми аз една стотинка не съм разрешил да се плати. Платил съм на база решение на НС. Повечето ни поръчки са на най-ниска цена. С нито една фирма не съм се срещал никога.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
12
 
! Отговори
Кирчо преди 2 години
Лъжеца излъга пред Конституцията , па няма да лъже за друго хаха - що се правят тия на ущипани моми. Кирчо ако не лъже направо то просто говори несвързано , та да не могат да го хванат в лъжа. Уникален мошенник просто - с виШе
24
8
 
6
 
! Отговори
По-добре преди 2 години
Кирчо и Кокорчо, отколкото Славуца и банкянския. А, както рейтинга на правителството беше на дъното, Славуца го вдигна, защото никой не иска избори, а и никой няма да им ходи август. Който спечели, ще спечели с 20 процента гласували. Това означава оше по-слабо правителство, задълбочаване на кризи и при условията на очакваща се глобална война, най-вероятно диктатура. Ето това постигна гологлавия ***.
23
6
 
10
 
! Отговори
akud преди 2 години
ИТН или се хванаха на въдицата на ГЕРБ & ДПС или са пълен инженеринг на ГЕРБ & ДПС.
22
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро ще опука държавната хазна както е тръгнало и после ни лук ял ни лук мирисал! Най лошото е че овцете дето гласуваха за него сега мигат на парцали докато паричките на всички ни изтичат! Ало спретнете едно протестче поне, ревахте с/у Бойко сега ни звук, ни стон, а държавата се срива с всеки ден?!
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 33. Днес не са ГЕРБ, които го наричат лъжец, а собствените му партньори, тъпчо.
20
5
 
5
 
! Отговори
Караджов преди 2 години
Не е вицепремиер. Неговият господар го заяви днес. Така че, ако има лъжи, те не са към вицепремиер, а към лицето Караджов
19
2
 
3
 
! Отговори
Гербер преди 2 години
До 23. Само че нали разбираш, че това не зависи от теб? Защото ти си никой, плюнка.
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 20. Прегледай се
17
0
 
8
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Така е грози, и ти една истина да кажеш. Но и са ти голяма цел тия милиарди, нали? За боковите фирми, но без проверки по навик. Така де, защо да разваляш схемата. А и бнб не взехте. провали сте значи за тате доган.А нещо др от итн да сте направили по помпозните ви обещания? 00
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правете скрити аудиозаписи на тези коалиционни съвете за да докажете кой какво е казал. Иначе и аз мога да си измисля сценарий кой какво е говорил на затворени врати.
15
3
 
24
 
! Отговори
йъфэ преди 2 години
Абе, Караджов, ти колко партии обиколи, бе? Пък и какво разбираш ти от пътища?!!
14
0
 
21
 
! Отговори
анонимна преди 2 години
Боже! Вие "журналистите" дали сте ходили на матура по БЕЛ или там изкарахте тройка на магия. Каква е тази дума "милярд"? Има милион,милиард,трилион. Просто наистина ударихте дъното. А пишите статии за това колко зле било образованието в България. Та вие сте най-яркото доказателство за това.
13
8
 
6
 
! Отговори
Милиардите Падат преди 2 години
Падат от Небето! Кирчо и Кокорчо с Колко ли Офшорни Сметчици са?!
12
4
 
16
 
! Отговори
Брокера преди 2 години
Този имаше вила в Рим, с 3 милиарда и 600 милиона е искал да си купи още 3-4 вили
11
3
 
10
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
И това чак сега ли го разбрахте? Защо си мълчахте 6 месеца, заради кокала и вие, нали?
10
9
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Грозданв, че ти чак сега ли откри че Киро лъже? Че той лъже още от първия ден, откакто превратаджията Радев ни го натресе в политиката! От Кокорчо нищо не можел да измъкнеш, питайте Спецов!
9
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Олаф Шолц идва в България на 11-ти юни заради европейската перспектива на Западните Балкани. Ние българите требе да сме по флексибълни за Западните Балкани, ако искаме да ни приемат като равнопрвавни членове в голямото англосаксонско демократично семейство, а не да се излагаме като българи.
8
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Караджов е много добър специалист" - Специалист по какво? По кражби? Защото от строителство и магистрали явно нищо не разбира, а и никога не го е учил.
7
2
 
13
 
! Отговори
Историк Фактолог преди 2 години
Мортен Лунд: "Асен Василев е измамник"! кой е Мортен Лунд - наричан Инвестиционният Ангел на Европа, след като с Неговата Инвестиция и Пари бива създаден Скайп - един от най-успешните софтуерни продукти на всички времена създал революция в комуникациите. След успеха на Скайп, Майкрософт придобива компанията за 9 Милиарда Долара!!
6
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Психиатрите ви казаха, ще Петков страда от Синдром на Пинокио, ама вие се вързахте на коалицията му.Сега ще си ядете попарата. Жалко за парите, където сте упукали за 6 месеца.