Костадинов: Еврото ще е краят на българската икономика

Инфлацията ще надхвърли тази в Гърция, смята той
29 май 2022 16:10, Нели Христова
176
Костадинов: Еврото ще е краят на българската икономика
Снимка: БГНЕС

Според лидера на партия „Възраждане” Костадин Костадинов въвеждането на еврото в България от началото на 2024 г. ще бъде „смъртна присъда” за българската икономика, заплати, доходи, пенсии, спестявания. Въвеждането му ще доведе до двуцифрена инфлация, която ще надхвърли тази в Гърция”, прогнозира той на среща във Видин.

Костадинов каза, че депутатите от „Възраждане“ ще настояват за провеждане на национален референдум по въпроса за въвеждане на еврото. Той отбеляза, че проблем от първостепенно значение през следващите месеци ще бъде именно въпросът за въвеждането на еврото, след одобряването на план за приемането му от 1 януари 2024 г.

На срещата депутати отговаряха на въпроси на гражданите близо три часа. Във фоайето на видинския театър от „Възраждане” събираха Подписка за отказ от участие и отказ от подписване от страна на България на конвенция, свързана с превенцията, готовността и реакция при пандемии, прекратяване на членството на България в Световната здравна организация и публично оповестяване на всички свързани с темата данни, проектодокументи и документи, предложени или подписвани от страна на България или нейни представители, в срок от три дни от създаването им, на сайта на поне една от институциите Народно събрание, Министерски съвет, Министерство на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този кога ще го съдят за измяна и предателство
137
4
 
3
 
! Отговори
Даниела Николова преди 2 години
Еврото се срива. Скоро 1 долар може да мине 1 евро. Като излезем от борда се освобождава значителен валутен резерв. "Продължаваме подмяната" и сие са се наредили на опашка за неговото ограбване (пардон, "усвояване")Естествено една част ще се прелее в европейската банка.Хора, които не са виждали рубла постоянно говорят за рубли, а в това време ни крадат ли крадат!
136
0
 
3
 
! Отговори
gogo преди 2 години
НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ!!!!! С условието, само резултати НАД 65-70% в едната или другата посока да се считат за меродавни!
135
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Срам ме е! А НЕ СЕ ЛИ СРАМУВАШЕ КОГАТО НИ ЗАВЪРЗАХА ЗА ГЕРМАНСКАТА МАРКА ИНФЛАЦИЯТА БЕШЕ НАД 2000% А 1ДЛ БЕШЕ 2965ЛВ- И ТОЛКОВА ГОДИНИ ТИ НЕ СЕ СРАМУВАШ ЧЕ ТОЗИ ГОРД БГ ЛЕВ БЕШЕ ЗАВЪРЗАН ЗА ЕВРОТО...ОБАЧЕ СЕГА ТЕ Е СРАМ. ОТНОВО НИ УПРАВЛЯВАТ ЧЕРВЕНИТЕ И ОТНОВО СМЕ ПЪРВИ ПО ЦЕНИ НА ХРАНИ В ЕВРОПА, НО ТИ НЕ СРАМУВАШ ОТ ТОВА А ОТ ТОВА ЧЕ ЩЕ ПРИЕМЕМ ЕВРОТО, А АКО НЕ НИ ХАРЕСА МОЖЕМ ДА ИЗЛЕЗЕМ ВЕДНАГА ОТ ЯРЕМ, НО НЕ ТИ ИСКАШ ДА СИ МИЗЕРСТВАМЕ ......
134
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
референдум за лимити за граждани на природни ресурси ток , вода , цели се населението да свие потреблението до определени лимити , а над лимитите да плаща по бизнес цени и посредниците да си въртят далаверите по борсата ДОЛУ ПРЕДАТЕЛИТЕ НА РОДИНАТА И КЕВР
133
3
 
7
 
! Отговори
Неразбрал преди 2 години
Еми нали това целят от промяната да закрият дьржавата исцяло
132
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всички изброени държави приеха еврото в корено различна икономическа ситуция при галопираща инфлация ще допринасяш още егати
131
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
въстание срещу майцеотстъпниците
130
2
 
10
 
! Отговори
Срам ме е! преди 2 години
Български лев идва от старото име -Лъв! Гербът ни е с лъв. Това е нашата история, нашата идентичност и гордост като българи! Сега ще го пращат в историята едни муцуни, които се чувстват европейци, канадци, американци, но НЕ Българи! Не им позволявайте!
129
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
една-две години Славиту баламосва чалгарите с референдум, от което нищо не произлезе! Сега Копейкин се захвана да повтори фарса "референдум" Като деца си имахме хубав лаф: д и в а п a т к a тъй се лъже!
128
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавите с евро до една са фалирали и нямат икономика.
127
15
 
18
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Германците изпратиха марката, французите франка, ама виждаш ли, Копейкин е най-големият разбирач по икономика! Хърватите приеха еврото, Алтийските републики дръпнаха като влезоха в Еврозоната, само на Костя, копейки му се присънват!
126
9
 
9
 
! Отговори
ПРОДАЖНИЦИ... преди 2 години
Единия се продал на ПУТИН......... другия се продал на БАЙДЪН........... АЙ СЕКТИР ......
125
5
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Националната валута е част от националната гордост на нацията . Англичаните и да бяха останали в ЕС никога нямаше да си сменят валутата. Да унищожиш 140 годишния лев е все едно да заличиш историята му , която е много интересна. Четвърт век валутния борд работи добре , но ние сме склонни да унищожаваме всичко което работи добре и да се вкарваме в беди.
124
12
 
12
 
! Отговори
Бгг преди 2 години
До Българин 134. Исках факти ли ? Ето 1. На парите които използваме пише лев. Ти от къде видя квитанция не зная, *** на очен. 2 Повечето хора искат лева а не еврото. Направете честен референдум и ще разберете.
123
3
 
1
 
! Отговори
Бгг преди 2 години
До Zапознат. Ха ха ха , смешки от смeшник.
122
6
 
8
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Българският лев е унищожен още когато въведоха валутния борд! Сегашното е квитанция, че е обезпечен с евро! Дали има полза от въвеждане на еврото? Факт е ,че ние се натискаме да влезем там, а те ни гледат под лупа, дали ставаме!
121
13
 
17
 
! Отговори
Zапознат преди 2 години
БСП и Въzраждане искат да се приеме плана за въвеждане на рублата като официална валута. Затова са против плана за въвеждане на еврото. А после искат да влезем в СССР на путин
120
6
 
11
 
! Отговори
Бгг преди 2 години
Защо трябва да унищожим валутата си ??? Националната валута е символ на независимост, доколкото все още я имаме.
119
9
 
11
 
! Отговори
Дончо преди 2 години
Тоя лъжец първо да върне левовете от партийната субсидия.А какво разбира всъщност от еврото?????Колкото аз от ядрена физика?????